luni, martie 4, 2024
AcasăMass-mediaStrigăt disperat din Senatul SUA: Pro TV va deveni unealta de propagandă...

Strigăt disperat din Senatul SUA: Pro TV va deveni unealta de propagandă a regimului comunist din China! O mare voce a democrației e în pericol!

-

Un senator american a intrat în acțiune, încercând să blocheze vânzarea companiei care deține Pro TV către miliardarul ceh Petr Kellner, un vector al intereselor rusești și chenezești.

Marco Rubio, senator republican din Florida, a cerut, într-o scrisoare trimisă Secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, și Procurorului General, William Barr, investigarea implicațiilor pentru securitatea națională a Statelor Unite a preconizatei vânzări de către concernul american AT&T a companiei Central European Media Group Enterprises (CME) către compania cehească PPF.

Printre televiziunile operate de CME se numără și liderul pieței din România, Pro TV.

În rezumatul scrisorii publicate miercuri, 26 februarie, pe pagina sa de internet, Marco Rubio sugerează că firma PPF ar acționa în interesul guvernului Chinei și Partidului Comunist Chinez, notează Universul.net.

- Advertisement -

Rubio avertizează că, dacă vânzarea CME nu va fi obiect de anchetă în Comisia pentru investiții străine în Statele Unite (CFIUS), aceasta ar dăuna „eforturilor diplomatice ale Statelor Unite de a contracara interferența politică a Partidului Comunist Chinez în guvernele și societățile străine”.

Rubio explică în scrisoare că firma cehă PPF, a lui Petr Kellner, își adună cam o treime din profituri acordând credite de consum în China, o afacere „precară politic”, care depinde de acordarea unei licențe nebancare de către autoritățile chineze.

„Prin urmaredl. Kellner și companiile lui sprijină activitățile maligne ale Chinei în străinătate”, scrie Rubio.

- Advertisement -

Senatorul american spune că în Serbia, de exemplu, firme de telecomunicații din cadrul PPF lucrează cu concernul chinez Huawei la dezvoltarea de rețele 5G. În Cehia, PPF a finanțat o campanie de PR pentru îmbunătățirea imaginii publice a Chinei.

Senatorul american scrie că firma de media CME, pe care AT&T o vinde lui Kellner, operează în Cehia, ca și în Bulgaria, România, Slovacia și Slovenia, și ar avea o audiență de aproximativ „97 de milioane de oameni”.

„Statele Unite au interesul de a menține în străinătate un climat media liber și deschis”, notează Rubio.

Marco Rubio este co-președintele Comisiei Congresional-Executive pentru China (CECC), o comisie bipartizană și bicamerală, dar și membru în Comisia de Relații Internaționale din Senat și în Comisia Selectă din Senat pentru Servicii de Informații.

Replică din Cehia

Ca replică la scrisoarea senatorului american, grupul de companii PPF a declarat joi, 27 februarie, că Marco Rubio ar avea informații „false”, provenite de la politicianul ceh Pavel Fischer (care a sesizat poliția cehă în legătură cu activitățile „pro-chineze” ale PPF).

În comunicatul de presă al firmei cehe se mai spune că numărul de 97 de milioane de oameni din audiența CME este mult exagerat, în realitate fiind mai mic de jumătate.

Se mai spune că PPF, care operează în 24 de țări de pe 3 continente, nu promovează tehnologia firmei chineze Huawei, o tehnologie pe care o deține doar pentru că a moștenit-o de la o firmă norvegiană achiziționată de PPF, și aderă la „principiile libertății, democrației liberale și pieței libere”.

Mai mult, ca oameni care am trăit o bună parte din viață în comunismul totalitar, apreciem profund libertatea de expresie (…). De aceea, reiterăm că PPF cumpără CME ca pe un complement al afacerilor sale în domeniul telecomunicațiilor, fără motive ulterioare”, se mai arată în comunicatul de presă al firmei cehești.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. După coronavirusul nenorocit dat de acest stat criminal, acum vrea sa ne spele și mintea !!!!… oare n-ar fi mai bine să-i scoatem din țară ?ce dacă e China, să stea dracului in mizeria lor ,în Asia….iar pe acest ceh să-l băgăm la săpun,e nevoie mare de săpun acum cu gripa…. ăsta ne mai lipsea kellner ! … după nume e jidan , mâna cu care se șterge Putin la cur in Europa… direcția de propaganda a KGB nu doarme. . sistemul comunist nu trebuie să piară. că-i chinez, bolșevic,coreean, vietnamez,cubanez,…. și atunci acționează că atare … mașină de spălat creiere funcționează la turație maximă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -