O veste bună: medici din Milano au reușit să izoleze tulpina virală a coronavirusului și vor fabrica un vaccin!

0
15163

Cercetătorii de la spitalul Sacco din Milano au anunţat că au izolat tulpina italiană a coronavirusului, scrie „The Guardian”, citat de Universul.net. Descoperirea îi va ajuta pe specialiști să dezvolte un vaccin şi noi tratamente pentru a opri răspândirea bolii provocate de noul virus.

La începutul lunii februarie, cercetătorii italieni de la spitalul Spallanzani din Roma au reuşit să izoleze cu succes Covid-19, ceea ce a permis începerea testelor pe pacienţi.

„Virusul izolat înainte de cercetătorii de la Spallanzani este exact cel chinez, originar din Wuhan. Coronavirusul pe care l-am izolat noi prezintă tulpina virală care se răspândeşte în Italia”, a declarat Claudia Balotta, imonolog la Sacco, pentru „Corriere della Sera”, transmite News.ro.

„Virusurile îşi modifică structura genetică pentru a se lega mai bine de celulele noii gazde”, a explicat Tullio Prestileo, medic la spitalul de boli infecţioase Benfratteli din Palermo, pentru „The Guardian”. „Prin răspândirea dintr-o ţară în alta, virusul originar din Wuhan îşi va modifica structura genetică, iar tulpina din China va fi diferită de cea din Italia sau Germania”.

Oamenii de ştiinţă italieni sunt de părere acum că „pot urmări traseul virusului din China în Europa şi pot detecta data la care a apărut prima dată în ţară”.

Până pe 28 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: 0,7% în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), respectiv 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 50 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 650 de cazuri confirmate.

Numărul deceselor la nivel global a depăşit 2.810.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here