Stelian Ion (USR): „Secția Specială, concepută în laboratoarele lui Liviu Dragnea și ale PSD, nu mai are viață lungă”

0
883
Stelian Ion depune o plangere la Parchetul General in legatura cu modul in care Jandarmeria a inabusit protestul diasporei, luni, 27 august 2018. Inquam Photos / Adriana Neagoe
Stelian Ion, deputat USR de Constanța, spune că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), creată în laboarele PSD și ale lui Liviu Dragnea, „nu mai are viață lungă”, chiar dacă PSD a salvat-o momentan prin votul din Parlament.

Deputatul Stelian Ion critică dur decizia Camerei Deputaților de a respinge propunerea de desființare a Secţiei Speciale.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea de desfiinţare a SIIJ din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Raportul Comisiei juridice, de respingere, a fost votat cu 167 de voturi ”pentru”, 97 ”împotrivă” şi 25 de abţineri.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Stelian Ion promite că „această secție nu mai are viață lungă”, deoarece „și magistrații susțin că secția este un instrument de subminare a puterii judecătorești”.

„Proiectul USR de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (depus luna trecută) a fost respins în Parlament”, anunță trist Stelian Ion.

„Dar această secție nu mai are viață lungă. Și magistrații susțin că secția este un instrument de subminare a puterii judecătorești. Pretextele care au fost invocate, cum că nu există o fundamentare suficientă pentru o astfel de propunere, sunt derizorii. Ce fundamentare mai bună putem avea decât aceea de a observa că primul lucru pe care l-a făcut a fost să încerce obstrucționarea candidaturii procurorului-șef al DNA la funcția de procuror-șef european?! Este clar că marea majoritate a dosarelor de care s-a ocupat această secție au fost cele care să-i apere pe unii dintre politicieni implicați în dosare penale.”

„A fost concepută în laboratoarele lui Liviu Dragnea și ale PSD”

„Această Secție Specială ar fi trebuit de mult desființată. A fost concepută în laboratoarele lui Liviu Dragnea și ale PSD într-o vreme în care acest partid a încercat să submineze justiția, prin crearea unor mecanisme de control, lucru care a atras critici vehemente din partea organismelor europene, care au criticat SIIJ în termeni foarte duri.

Proiectul USR de desființare a instituției ține cont de cerințele organismelor europene, precum GRECO, Comisia Europeană și Comisia de la Veneția, care cer desființarea structurii deoarece reprezintă «o anomalie». Mai mult, potrivit acestora, rezultatele obținute de Secția specială în 2019 atestă eșecul de proporții al structurii.

USR va continua lupta de apărare a justiției și de curățare a instituțiilor create de infractori pentru ei înșiși și a căror activitate aduce prejudicii grave actului de justiție”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A murit criminalul în serie care i-a dat foc fetei de 17 ani! S-a spânzurat cu tricoul în pușcărie, a decedat la spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here