Spania – locul 1 la speranţa de viaţă în Europa. România, la coada clasamentului

1
1489

Spania este, după Japonia, locul cu cea mai mare speranță de viață din lume. Iar ţara lui Cervantes ocupă supremaţia în Europa, pe regiuni, în special în ceea ce priveşte longevitatea femeilor.

Astfel, potrivit cifrelor Eurostat (Oficiul European de Statistică), în Comunitatea Madridului, atât bărbații, cât și femeile, trăiesc în medie mai mulți ani decât restul spaniolilor și al europenilor.

La Madrid, femeile trăiesc în medie 87 de ani şi 8 luni, în timp ce bărbații – 82 de ani şi 2 luni. Pe ambe sexe luat la pachet, locuitorii Madrid au o speranţă de viaţă de 85 de ani şi 2 luni.

Dar longevitatea nu se opreşte aici, deoarece speranța de viață a crescut doar într-un an, în regiunea din capitala Spaniei, de la 84 de ani şi 9 luni, în 2017, la limitele enunţate mai sus pentru anul trecut.

Italia se ţine tare pe longevitate masculină

În Uniunea Europeană, speranța medie de viață pentru cei născuți în 2016 a fost calculată la 81 de ani, conform datelor din Cartea regională anuală pe 2018, publicate de Eurostat.

Regiunile din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă la femei

Şase dintre cele zece regiuni europene cu speranță de viață mai mare de viaţă pentru femei se află în Spania (Castilla y León, La Rioja și Aragón, plasate după Regiunea Madridului în topul Eurostat).

În cazul bărbaților, Italia stă însă mai bine, chiar dacă nu ocupă vârful clasamentului, dar are nu mai puţin de cinci regiuni în topul european, în privinţa longevităţii masculine.

Regiunile din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă pentru bărbaţi

Comunitățile autonome spaniole cu cele mai mari praguri de longevitate feminină sunt: Castilla y León (84,3 ani în medie), La Rioja (84,3 ani), País Vasco (84,1) şi Navarra (81).

În restul Europei există alte șapte regiuni în vârful acestei liste, cu anumite perspective de longevitate peste 84 de ani: Trento (84,3), Umbria (84,1), Bolzano (84,1) ), Marcas (84) și Lombardia (84) – toate din Italia. Urmează Parisul, cu Ile de France (84,2), și estul Londrei (84,1), notează publicaţia El Espanol.

La polul opus se află, potrivit Eurostat, se află două regiuni – una din Bulgaria, alta din România – cu cea mai mică speranţă de viaţă din UE pe ambe sexe: Montana (73,3 ani), în Bulgaria, și sud-est-ul României (74,4 ani).

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

INML confirmă moartea Alexandrei, Cumpănașu continuă „s-o țină în viață”, ca s-o folosească electoral

Se fuge de Cumpănașu ca de ciumă! A treia organizație importantă părăsește „Coaliția” impostorului

Acuzat de Tonel că, după Alexandra, vrea s-o paraziteze și pe Luiza, Cumpănașu trece la amenințări de tip interlop

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

Dan Tăpălagă: „Primul candidat călare pe un cadavru”. Încă un text devastator la adresa „necrofagului” Cumpănașu

„Te-ai cățărat, indecent și oportunist, pe curajul și drama Alexandrei”. Text devastator al unui fost ministru la adresa lui Cumpănașu

Sondaj IMAS pe august: PNL 28,4%, USR-PLUS 25,3%, PSD scade sub 18%! Peste 56% pentru o guvernare PNL-USR-PLUS-PMP

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here