Spania anunţă primul caz de infectare cu coronavirus local: bolnavul nu a călătorit nici în China, nici în Italia!

0
2574
China, coronavirus

Un nou pacient cu coronavirus, confirmat miercuri, la Sevilla, s-a adăugat celor 13  cazuri deja existente de persoane infectate şi confirmate oficial de autorităţile sanitare din Peninsula Iberică, dar a sporit şi dilemele specialiştilor în domeniu.

În total, pe lângă acest pacient din Sevilla, mai existau ieri următoarele cazuri: doi pacienți infectaţi cu Covid-19 la Madrid, alți doi în Catalunya, patru în Tenerife și unul în Castellón.

Între timp, numărul infectaţilor a ajuns la 14, iar presa anunţă că, după depistarea cazului din Sevilla, se poate trage concluzia că virusul circula liber prin ţară de zile bune, altfel nu se explică de ce un om care nu a intrat în contact cu zonele de focar (China, Italia) a fost depistat pozitiv la analiza coronavirus.

De aceea, în prezent, atenția autorităților din domeniul sănătății este concentrată, pe lângă numărul celor afectați, pe felul şi căile prin care se dobândeşte infectarea, deoarece pacientul din Andaluzia nu părăsise recent zona sa!

Ministerul Sănătății a confirmat miercuri că pacientul care a fost depistat pozitiv cu coronavirus în Sevilla nu a călătorit recent în străinătate, nici în China, nici în Italia, nici în altă parte.

Însă pe de altă parte e la fel de adevărat că pacientul nu știe dacă a intrat în contact cu persoane cu risc de infectare. El a raportat că, în urmă cu câteva săptămâni, a părăsit capitala andaluză pentru a participa la o întâlnire de lucru în regiune.

Pacientul internat la Spitalul Virgen del Rocío, din Sevilla, primul caz confirmat de coronavirus din Andaluzia, „evoluează clinic bine”, potrivit purtătorului de cuvânt al grupului de monitorizare a coronavirusului în Andaluzia, Immaculate Salcedo.

Cei doi pacienţi care au reprezentat primele două cazuri înregistrate în Spania, unul în Tenerife și celălalt în La Gomera, au fost deja eliberaţi din carantină, în urmă cu câteva zile.

Sevilla este localitatea unde va juca diseară CFR Cluj, în optimile Europa League, cu echipa locală condusă de Julen Lopetegui.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce tipuri de barbă favorizează coronavirusul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here