sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăMainKlaus Iohannis dă cu nucleara în PSD: Florin Cîțu, premier desemnat să...

Klaus Iohannis dă cu nucleara în PSD: Florin Cîțu, premier desemnat să formeze Guvernul!

-

Președintele Klaus Iohannis a paralizat PSD printr-o propunere-șoc pentru funcția de prim-ministru: Florin Cîțu!

La finele consultărilor cu partidele parlamentare, Klaus Iohannis a făcut un anunț scurt la Palatul Cotroceni.

 • „Am încheiat consultările cu partidele și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns la consultări.”
 • „PNL a constituit un guvern care să repare lucrurile care au fost stricate. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban. A reușit să adune o majoritate ca să treacă o moțiune de cenzură prin Parlament.”
 • „Am vrut să deblochez situația. Surpriză neplăcută: PSD a început să tergiverseze procedurile în Parlament și au treccut cele 15 zile în care trebuia să se dea un vot și am intrat în riscul unui blocaj total. Pentru a-l depăși, premierul Orban și-a depus mandatul. Noi nu dorim să blocăm România.”
 • „După consultări, am decis să fac o desemnare pentru  a mișca lucrurile, ca să nu ne blocăm politic.”
 • „Azi am decis să desemneze pentru poziția de premier pe domnul Vasile-Florin Cîțu, care se va prezenta în parlament cu o echipă și un program de guvernare.”

Florin Cîțu (47 de ani), actualul ministru al Finanțelor din Guvernul Orban (demis de Parlament), este unul dintre liberalii cu cel mai virulent discurs anti-PSD. Răzbunarea s-a manifestat în comisiile reunite de buget-finanțate din Parlament, dominate de PSD. Acestea i-au dat aviz negativ de două ori.

Florin Cîțu a intrat în politică în 2016, anul în care a intrat în politică. Înainte de a intra la guvernarea (în noiembrie 2019), el a fost cel mai acerb critic al politicilor fiscale populist-distrugătoare ale trioului toxic Dragnea – Vâlcov – Teodorovici.

- Advertisement -

Florin Cîțu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al aceleiași universități.

A fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (2001-2003) şi al Băncii Europene de Investiţii (2003-2005).

La ING Bank a lucrat ca economist-şef (2006-2007) şi şef al departamentului pieţe financiare (2007-2011).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Păcat de el,un profesionist desăvârșit ajunge in cloaca asta fără voia lui… încă o dată păcat…dar ce să-i faci când cineva tine morțiș de anticipate ,nu te poți pisa împotriva vântului… eu zic că ar trebui ca jocurile murdare să se termine ,nu putem asista la nesfârșit la mascarada asta…iar gânditorului de la Hamangia , atât îi spun… să te ferească Dumnezeu să te întâlnesc… atât îți spun … marele liberal…de un an.. astea nu sunt jocuri de putere!!!… cât despre Președinte , văd că în continuare nu ia taurul de coarne…se lasă influențat de cotarle ale politicii .. azi mă așteptam să declanșeze anticipatele… să dizolve parlamentul și punerea sub acuzare a CCR ului… pentru grave abateri de la democrația constituțională…dar nimic …nimic…

  • Daca tu crezi ca s-a renuntat la masura anticipatelor, eu sunt convinsa ca nu. Catu ar putea fi exact omul de care este nevoie in acest moment, sa vedem acuma ce miscare face psd, dupa ultimul sah dat de presedinte, poate avem noroc si e un sah-mat.

   • D-na Constantinescu, noi avem o problema serioasa. Lupta este inegala.
    Vedeti dvs, daca pe noi ne intereseaza treburile tarii pe nenorocitii acestia de la psd ii intereseaza numai salvarea baronilor, banul public.
    Cum ii deconectezi de la banul public e nenorocire.
    Statul Roman a ajuns un fel de Armata Salvarii PSD.
    Avem 440 mii bugetari in invatamant si sanatate si un milion in administratia centrala si locala.
    Cat sunt eu de calm si cu stapanire de sine nu mai suport sa-i vad ranjind la tv cu minciuni,dezinformare,manipulare.
    Tare ma tem ca situatia sa nu scape de sub control daca ne mai scot o data in strada.
    Sa-l suspende pe Iohannis, asa cum se vehiculeaza, si acest partid mafiot va disparea. Dar cu violenta pentru ca astia nu inteleg altfel.

  • Eu ma gandeam sa te cauti,dar cred ca nu mai are rost,dupa comentariile pline de ura si aroganta fata de tot ce fac liberalii si presedintele…te crezi vreun sfant sa judeci tu pe toti? Lipsa TOTALA de modestie caracterizeaza de obicei pe cei bolnavi de suficienta,megalomania este o boala! Ai grija ca ura fara masura duce la cadere psihica,aiuritule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -