Ce tipuri de barbă favorizează coronavirusul

0
1995
Bărbieritul s-ar putea să-i convingă pe unii posesori de barbă să renunţe la ea

Extinderea la nivel global a epidemiei provocate de coronavirus îi face pe specialişti să ducă investigaţiile privind cauzele răspândirii bolii până la nivel foarte personal.

Este şi cazul legăturii dintre purtătorii de barbă şi masca de protecţie devenită foarte populară dar şi foarte căutată de când a izbucnit epidemia din China.

Potrivit ziarului american New York Post, nu toţi cei care poartă barbă sunt protejaţi dacă folosesc mască de protecţie. Ba chiar unii posesori de această podoabă facială sunt expuşi riscului de a intrat în contact cu coronavirusul, în ciuda faptului că se protejează.

La începutul săptămânii, Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a lansat un grafic informativ cu privire la tipurile de barbă şi relaţia acestora cu măştile de protecţie împotriva coronavirusului.

Lista este detaliată grafic AICI, unde puteţi vedea ce tipuri de barbă sunt expuse riscului şi care nu. Evident, cei care se bărbieresc apar în capul listei ca fiind cei mai protejaţi.

Imaginea arată că o barbă completă face masca de protecţie inutilă. Şi alte tipuri de barbă, precum Ducktail sau Circle, fac măştile inutile după cum se prezintă în grafic.

Totuşi dacă ai o simplă mustaţă sau plănuieşti să-ţi laşi una atunci cânt te bărbiereşti, ai o şansă mai mare să rămâi sănătos, conform analizei CDC.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here