Gata cu clanul de la Voluntari! Orban a anunţat de ce îl susţine PNL pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei: „Am făcut un sacrificiu pentru binele Bucureştiului”

2
1715
Ludovic Orban a făcut anunțul oficial

Liberalii au renunţat la nominalizarea unui candidat membru PNL pentru Primăria Capitalei şi au decis să-l susţină pe candidatul independent Nicuşor Dan. Anunţul a fost făcut de Ludovic Orban, fost premier şi lider al partidului, într-o conferinţă de presă.

Anunţul lui Ludovic Orban a fost o surpriză pentru cei care se aşteptau ca PNL să desemneze un candidat propriu care „să pună punct domniei despotice a clanului care a fost construit la Voluntari”, după cum s-a exprimat azi liderul PNL.

Principalele declaraţii ale lui Ludovic Orban

 • „PNL a făcut o amplă cercetare sociologică în București și sectoare. În urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanție că pot câștiga bătălia cu PSD.”
 • „Vă anunț că în urma discuțiilor cu Nicușor Dan, care au vizat problematica Bucureștiului, am luat decizia de a îl propune pe Nicușor Dan candidat la primăria Capitalei susținut de PNL.”
 • „În zilele următoare voi susține această propunere în fața conducerii PNL București, în BEX și BPN al PNL.”
 • „Obiectivul nostru fundamental este de a asigura o guvernare locală a Bucureștiului care să ofere soluții care stau în picioare pentru problemele majore ale Bucureștiului, de la trafic la poluare.”
 • „Sunt convins că Nicușor Dan e cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: eliberarea Bucureștiului de sub domnia despotică a PSD și de a asigura o bună guvernare a Bucureștiului.”
 • „Nu am avut nici o negociere politică cu Nicușor Dan, ci doar negocieri legate de soluțiile pentru problemele Bucureștiului. Sunt deschis la ori ce fel de discuție politică. PNL face într-un fel un sacrificiu politic și susține un candidat care nu e membru PNL.”
 • „Nu cred că sunt necesare foarte multe discuții. Nicușor Dan a primit sprijinul USR București, și e fundamental ca în București să se producă o schimbare.”
 • „Nu i-am cerut să se înscrie în PNL tocmai pentru ca el să poată beneficia de susținerea altor partide de dreapta.”
 • „Nu exclud nici un fel de colaborare cu partenerii noștri din Opoziție.”
 • „Cred că în 2012 am încălcat disciplina de partid și am votat cu un candidat independent atunci, pe numele lui Nicușor Dan. L-am urmărit cu atenție, e un om care vrea binele Bucureștiului. Pentru a reuși cu adevărat rezolvarea problemelor Bucureștiului va fi necesară o colaborare foarte strânsă între primar, primarii de sector și guvern.”
 • „Decizia pe care am luat-o ține cont de interesul major al Bucureștiului, dar și pentru că mă regăsesc în foarte multe din soluțiile propuse de Nicușor Dan.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Spania anunţă primul caz de infectare cu coronavirus local: bolnavul nu a călătorit nici în China, nici în Italia!

* Ce tipuri de barbă favorizează coronavirusul

2 COMENTARII

 1. Excelenta decizie, d-le Orban, e foarte bine ca ati analizat matur lucrurile, si-ati dat acest semnal jos palaria de interes major pentru soarta Bucurestiului, monstruos chinuit de corupta si habarnista firea. In sfarsit, Bucurestiul pare a intra si el pe un trend ascendent, coalitia dreptei este exact semnul ca lucrurile se pot schimba. Acum, putin probabil ca Plus sa nu decida si ei sa-l sustina, PMP deja si-a anuntat sustinerea.

 2. Acesta este singurul lucru pozitiv rezultat din umilirea publica a lui Ludovic Orban de catre blatistii Iohannis-PSD. Ma bucur ca Iohannis si trompeta lui, Rares Bogdan care sustineau candidat la primaria Bucurestiului din PNL pentru ca partidul care guverneaza merge singur in alegeri, ori ca Nicusor Dan trebuie musai sa se inscrie in PNL , ori ca Rares se sacrifica de dragul capitalei si bla, bla, bla, au luat teapa. Felicitari domnule Orban , ma bucur ca v-ati trezit si v-ati reamintit ca presedintele PNL care l-a facut a doua oara presedinte pe Iohannis sunteti dumneavoastra si nu invers. Sa nu mai uitati acest lucru niciodata si afara cu nostalgicii USL din PNL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here