marți, mai 21, 2024
AcasăNewsȘoșoacă, mută în fața lui Iohannis, vioaie pe Facebook: “M-am uitat fix...

Șoșoacă, mută în fața lui Iohannis, vioaie pe Facebook: “M-am uitat fix în ochii președintelui! Ne-a vorbit cu glas tremurător”

-

Primele mari fapte de vitejie prin care proaspăta senatoare Șoșoacă, de la AUR, le-a arătat votanților săi că ea luptă cu “sistemul” au fost să-și dea jos masca de protecție în fața lui Klaus Iohannis și să îl privească în ochi pe președinte. Băgată de conducerea AUR în delegația care a mers luni la consultări cu șeful statului, avocata a povestit apoi pe Facebook, timp de 37 de minute, cum au decurs cele 10 minute în care s-a apropiat “la trei metri” (după cum chiar ea spune) de șeful statului.

Înregistrarea video a poveștii este o combinație perfectă de umor involuntar, neam-prostie și infantilism. Șoșoacă a îmbrăcat cele câteva minute petrecute în Palatul Cotroceni, interval în care n-a scos un sunet și și-a dat jos masca la finalul întrevederii, dovedind proastă creștere, într-o aură eroică. Ea a relatat de mai multe ori, copleșită de propria importanță, că a rezistat “provocărilor”, că s-a uitat fix în ochii președintelui și că toată lumea o privea “înlemnită”.

Șoșoacă a pus surpriza oamenilor, care nu se așteptau la un gest atât de nepoliticos, pe seama “curajului” său de a înfrunta sistemul

În realitate, Iohannis nu a băgat-o în seamă, adresându-i doar, la început și la sfârșit, un politicos “sărut mâna”. Gestul de a-și da masca jos la sfârșitul întrevederii, prezentat de Șoșoacă drept un capital act de curaj (de parcă s-ar fi detonat în încăpere cu o centură de explozibili), a fost în realitate un teribilism infantil.

Avocata a povestit că toată lumea a înlemnit la gestul ei, dar cel mai probabil n-a fost decât o reacție de surprindere la o asemenea lipsă de bună-cuviință și de maniere într-o întâlnire protocolară. Foarte bine, Șoșoacă ar fi putut să intre în niște noroaie înainte să ajungă la Cotroceni, apoi să povestească mândră că i-a murdărit covoarele lui Iohannis.

- Advertisement -

Mută în fața lui Iohannis, vioaie în fața telefonului, pe Facebook

Mută la Cotroceni, Șoșoacă și-a recăpătat graiul mai târziu, în fața telefonului mobil, când a făcut un live pe Facebook și unde cele câteva minute în care a arătat, în fața lui Iohannis, că e prost-crescută s-au transformat într-o adevărată cruciadă eroică împotriva sistemului: “Am fost provocată cu masca. N-am răspuns. Mi-am pus masca doar pe gură, nu pe nas, pentru că e dreptul meu să respir. (…) Știu că mulți credeau că voi fi provocată, dar nu mă interesează aceste provocări. (…) Aici am făcut un lucru prin care am dat un semnal domnului președinte, de fapt instituției prezidențiale. Eu n-am ținut masca decât pe gură, în rest am respirat normal, m-am uitat fix în ochii domnului președinte. Ni s-a vorbit frumos, cu glas tremurător chiar (…)“.

De fapt, Șoșoacă a vorbit luni seara pentru publicul său, care e prea puțin interesat de soluții concrete și probleme de stat, dar avid după circ și mici gesturi de frondă la adresa autorităților.

Faptul că Iohannis le-a spus celor de la AUR câteva cuvinte protocolare, printre care și informația că momentan nu există majoritate, a fost prezentat de Șoșoacă drept o mare lovitură a partidului său: “Deci se pare că noi, cei de la AUR, cu cei 10%, le-am încurcat planurile. Și mă bucur din suflet! (…)“.

- Advertisement -

Scena despărțirii celor două delegații – cea prezidențială și cea a AUR –, banală și însumând 3-4 secunde, a căpătat proporții biblice în ochii măriți de emoție ai proaspetei senatoare, care a avut impresia că Iohannis chiar a și privit-o, la un moment dat: “În acel moment ne-a întrebat dacă mai aveam ceva de spus și s-a uitat la mine. Eu am continuat să mă uit puternic în ochii dânsului. Dânsul s-a ridicat în picioare, ne-am ridicat și noi și în acel moment George (n.r. – Simion, președintele AUR) a spus că are un cadou pentru dânsul. Tabloul cu România Mare în care sunt pictate pădurile României, așa cum erau cândva. Domnul președinte s-a uitat la noi, ne-a spus că-l va prelua un consilier“.

Momentul de maxim eroism al senatoarei Șoșoacă: “În acel moment mi-am luat masca de la gură și am pus-o jos, pe masă, rămânând fără mască în fața președintelui României!“

Șoșoacă și-a povestit marele act de curaj de a-și da jos masca de parcă s-ar fi dezbrăcat de tot: “În acel moment mi-am luat masca de la gură și am pus-o jos, pe masă, rămânând fără mască în fața președintelui României! S-a uitat la mine, m-am uitat la dânsul, ne-am salutat, sărut mâna, bună ziua, ne-am luat la revedere și de acolo am ieșit, efectiv, fără nicio mască! Evident că SPP-ul a înlemnit! M-a rugat să-mi pun masca, i-am răspuns că am și eu drepturi în această țară, există excepții de la lege care oricum nu e constituțională. Mi-a fost cerută adeverința, s-a făcut o copie după ea și toți albiți, înțepeniți, au tăcut și ne-au condus spre ieșire, unde nimeni nu a mai avut curajul să ne spună nimic. Am întâlnit zeci de oameni, SPP, consilieri, se uitau la mine înlemniți și nu înțelegeau cum pot să mă plimb fără mască în interiorul Palatului Cotroceni“.

Este imposibil ca relatarea senatoarei AUR să nu trezească zâmbete condescendente pentru orice om sănătos la cap. Și totuși, există un public care trăiește în această bulă. Fanii pentru care a și vorbit Șoșoacă i-au întâmpinat comica povestioară cu urale și valuri de felicitări. În 10 ore, înregistrarea video strânsese deja 112.000 de vizualizări, 9.200 de aprecieri și peste 4.000 de comentarii în care diverși oameni o laudă, îi urează succes și îi mulțumesc pentru “curajul” de a nu fi scos un sunet în fața lui Iohannis.

Tragic sau nu, astfel de personaje vor vota legi în Parlamentul României în următorii 4 ani. Apoi vor avea pensii speciale plătite de români.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -