Sondaj: într-o lună, numărul românilor care s-ar vaccina „cu siguranță” a crescut cu 5%. Totuși, reticența rămâne mare

0
454

Ultimul sondaj pe tema vaccinării anti-Covid, realizat de GSSC Avangarde în această lună, relevă în continuare o foarte mare reticență a oamenilor la ideea imunizării împotriva virusului.

Conform rezultatelor date publicității, situația e următoarea:

  • 35% din populație s-ar vaccina “cu siguranță”
  • 30% spune că “sigur, nu” se va vaccina
  • 27% sunt încă indeciși
  • 8% au refuzat să răspundă.

Și atitudinea generală față de ideea vaccinurilor este foarte împărțită. 37% dintre români sunt pro-vaccinare ca principiu, iar 24% – categoric împotrivă, chiar și pentru vaccinurile elementale, precum cele împotriva bolilor grave, care li se administrează copiilor. Alți 27% spun că nu au o poziționare sau nu sunt interesați de subiect, iar 12% n-au vrut să răspundă.

Războiul neconvențional dus pe rețelele sociale de conspiraționiști și unele informații fac ca vaccinul anti-Covid să se bucure de puțină încredere. 37% dintre români au încredere în eficacitatea serurilor dezvoltate până acum. 39% n-au încredere, iar 24% n-au răspuns la întrebare.

Aceleași campanii de dezinformare fac ca 40% dintre români să creadă în continuare că pandemia e o glumă. La întrebarea dacă sunt preocupați de epidemia de Covid, 11% dintre subiecți au răspuns – foarte îngrijorați, alți 48% – îngrijorați, 27% – puțin îngrijorați, iar 13% – deloc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă a intrat în război și cu familia lui Bogdan Stanoevici! Vrea să oprească incinerarea acestuia, deși familia a stabilit altfel

* Calendarul sinucigaș al conspiraționistului Stanoevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here