sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăNewsSolidaritate transatlantică: 35 de medici şi 17 asistenți cubanezi au venit în...

Solidaritate transatlantică: 35 de medici şi 17 asistenți cubanezi au venit în Italia, să ajute în lupta cu COVID-19

-

35 de medici şi 17 asistenți cubanezi au aterizat duminică, 22 martie, pe aeroportul Malpensa, aproape de Milano. Ei au răspuns apelului autorităților italiene, care au nevoie de personal medical pentru a înlocui cadrele medicale infectate cu coronavirus.

Echipa medicală cubaneză a sosit în Italia puțin după ora 18.00 şi a fost întâmpinată de oficialități italiene, care le-au mulțumit pentru gestul lor. Vicepreşedintele regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, a declarat că latino-americanii sunt gata să intre în acțiune şi că vor ei merge la spitalul din Crema, aflat în inima teritoriului lovit de coronavirus.

Transportul a fost organizat de Alitalia, care a răspuns apelului făcut de Protecția Civilă din Italia.

- Advertisement -

Sunt aici pentru a întâmpina şi a mulțumi personal acestei delegații, care va da o mână de ajutor extrem de importantă medicilor şi asistenților noştri de la spitalul din Crema”, a declarat Fabrizio Sala la aeroport. „Sunt aici şi în numele preşedintelui regiunii Lombardia, Attilio Fontana, care m-a anunțat că l-a sunat pe ambasadorul Cubei din Italia, Jose Carlo Rodriguez Ruiz, pentru a-i mulțumi.pentru marea disponibilitate de a ajuta Lombardia”.

Echipa medicală sosită din Cuba este formată din medici şi asistenți medicali specializați atât în medicină generală, cât şi în pneumologie, terapie intensivă, boli infecțioase sau de urgență. În total, detașamentul este formată din 52 de experți, fiecare dintre ei cu experiențe diverse: de la epidemia de Ebola din Africa până la dezastrul umanitar din Haiti.

Din 2013 până în 2018, mii de medici cubanezi au lucrat în Brazilia, prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), şi au contribuit decisiv la reducerea mortalității infantile din această țară. De asemenea, prin intermediul lor s-a ajuns la unele comunități indigene amazoniene, care au primit pentru prima oară asistență medicală.

- Advertisement -

Gestul medicilor cubanezi a impresionat opinia publică italiană, stârnind o avalanşă de mulțumiri pe rețele de socializare şi în mass-media din Peninsulă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -