Sistemul dă asaltul la Nicușor Dan. Primarul Capitalei a fost reclamat de ANI la Parchet pentru un presupus abuz în serviciu. Edilul va contesta raportul și spune că ANI interpretează legea eronat

10
1258
Nicușor Dan înfruntă de peste doi ani ostilitatea mafiei imobiliare și a PSD, care au asmuțit instituțiile statului asupra sa și îi blochează fondurile pentru dezvoltarea Bucureștiului

Războiul pe care sistemul îl poartă cu primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a ajuns în faza asmuțirii instituțiilor. Agenția Națională de Integritate l-a reclamat pe edil la Parchet, acuzându-l de abuz în serviciu și incompatibilitate. Pierderea alegerilor de către Firea, în 2020, a fost un dezastru pentru mafia imobiliară și grupurile de interese care jefuiau bugetul Bucureștiului. De atunci, Nicușor Dan fiind permanent hărțuit de coaliția PSD-PNL, instituțiile controlate politic și televiziunile oligarhilor.

ANI l-a reclamat la Parchet pe Nicușor Dan, acuzându-l de abuz în serviciu, incompatibilitate și conflict de interese administrativ, conform unui comunicat. I se reproșează că o amendă aplicată „persoanei fizice“ Nicușor Dan ar fi fost achitată de Primăria București, contestarea amenzii fiind de asemenea făcută de Direcția Juridică a Primăriei. Apoi, i se impută că în perioada 7 august – 7 septembrie 2021 (o lună), a avut simultan funcția de primar general și funcția de director general al ALPAB. În calitatea de șef al ALPAB a solicitat suplimentarea bugetului cu 3 milioane de lei, iar apoi a retransmis bugetul către instituție, dar din calitate de primar general.

ANI a reclamat și la Prefectul Capitalei faptul că Nicușor Dan a avut funcții de conducere la 4 instituții și servicii publice (Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București, ALPAB, Centrul Cultural Expo Arte).

Marea durere a sistemului care controlează politicieni, instituții și televiziuni: Nicușor Dan a pus pe pauză interesele marilor „dezvoltatori imobiliari“ care făceau prăpăd în București

Toate acestea s-au întâmplat pentru că, atunci când a preluat Primăria, Nicușor Dan a dat peste un aparat administrativ total viciat, înțesat de oamenii PSD, ai mafiei imobiliare și ai fostului primar Gabriela Firea. În multe cazuri, aceștia opuneau o rezistență totală la schimbare, obstrucționau și sabotau toate măsurile de bună funcționare a Bucureștiului. Nicușor Dan a fost silit în mai multe cazuri să-și asume conducerea interimară a unor instituții.

Nicușor Dan a răspuns acestui nou atac organizat de sistem, anunțând că va contesta în instanță și că acuzațiile sunt nefondate. Amenda s-a dat pentru instituția primarului și nu pe persoană fizică, iar atribuțiile în anumite instituții au fost asumate de primar fără a fi și numit director al acestora în perioada când respectivele servicii publice nu aveau conducere legal numită.

Marea durere a grupurilor de influență din zona construcțiilor este că Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile de sectoare – pe unele a reușit deja să le anuleze în instanță –, blocând dezvoltarea haotică și ilegală a Bucureștiului. Primarul a stopat demolarea clădirilor de patrimoniu istoric și construirea de blocuri în cartierele de case, precum și defrișarea parcurilor pentru a face loc unor noi betoane.

Reacția sistemului a fost viscerală. Presa a fost umplută de articole și emisiuni plătite în care Nicușor Dan era acuzat că ar bloca „dezvoltarea“ și că, din cauza lui, nu apar noi apartamente în București.

Cutremurul din Turcia a readus în prim-plan o altă latură a poveștii. Nicușor Dan cere respectarea normelor în construcții, motiv pentru care a intrat în conflict și cu Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectura – instituții politizate și aflate de partea „dezvoltatorilor imobiliari“.

Mai jos, comunicatul lui Nicușor Dan, după ce ANI l-a reclamat la Parchet.

„Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat atribuțiile legale ale primarului fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit“

„Față de comunicatul Agenției Naționale de Integritate, precizez următoarele:

Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția îmi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

 1. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit.
 2. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță.

Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Catastrofă: Comisia Europeană ar fi blocat a doua tranșă de bani din PNRR, de 3 miliarde de euro! Regimul Iohannis-PSD a încercat să mintă Bruxelles-ul și să ia banii fără să facă reforme

* POZA TRĂDĂRII. Șoșoacă, lipită de obraznicul ambasador Kuzmin, sub steagul Rusiei! În plin război, putinista s-a lingușit din nou la ambasada statului-agresor

* Monstruos: Bode și Ciucă promovează proiectul de lege al lui Dragnea și Carmen Dan prin care protestele sunt pedepsite cu închisoarea până la 7 ani! Reacția societății civile

* VIDEO. Fost ministru al Apărării din Moldova: „Mai sunt în România – nu doar domnul ministru Dîncu – care fac jocul Rusiei. Cunoaștem tactica asta, așa fac întotdeauna rușii“

* Firea a închiriat un etaj întreg la World Trade Center pentru Ministerul Familiei, unde statul plătește 500.000 de euro anual. Ofertele RAAPPS pentru sediu gratis au fost considerate „necorespunzătoare“

* Antena 3 „CNN“, abordare conspiraționistă și panicardă: leagă cutremurele din Gorj de apariția unui „balon suspect deasupra României”!

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

10 COMENTARII

 1. Și noi credeam că se fac eforturi cu Schengen sau PNRR! De remarcat gluma ANI de a descoperi simultan, să facem noi asociații mentale, că și Oprescu a fost în incompatibilitate! Acum se va înălța un zgârie-nori între Sala Radio și Sala Palatului. Nicușor Dan credea că îi ține cu urbanismul în Epoca Iohannis. Bucureștenii au rezerve să poată alege: Firea, Tudose, Sorin Oprescu (prescripții norocoase),Rareș Bogdan, Ciucu, Burduja…

 2. Este incredibil ce aparat de represiune lucreaza pentru a o reinscauna pe Fierea in fruntea Primariei Capitalei. Discreditare pe fata. Prosti ar fi bucurestenii sa voteze otreapa din nou care a devalizat bugetul, nu facut nimic, a lasat datorii, si-a angajat cumeteriile. Insa vor lucra si flasnetele TV ale mafiei care vor arunca cu cacat in ventilator pana in doboara. Suntem exact ca in Rusia, mafia este la putere. Cum incearca unul sa faca ceva, cum il scot din joc. S-a ajuns prea departe si o resetare este absolut necesara.

 3. Felicitari celui care a scris acest articol. A redat esentialul in ce priveste situatia cu care se confrunta Nicusor Dan.
  Primar al capitalei devenita prada unor escroci imobiliari si de toate felurile, succesor al unei primarese aflata in mare tandrete cu mafiile respective, nevoit sa se confrunte cu naravurile unui aparat functionaresc corupt.
  Persecutat de partidele aflate la putere, de consilierii lor, de primatii sectoarelor, de prefect si de guvern. De presa platita de toti acestia,
  In aceste conditii, neputand face minuni ca sa repare ce-au lasat predecesorii, si bucurestenii l-au cam persecutat.
  Iar acum, ca sa nu mai miste, aceasta ANI care ar trebui sa fie o institutie fanion in legalitate isi permite sa umble cu falsificari grosolane. Mizeaza probabil pe complicitatea prefectului si, poate, a DNA.
  Ma bucur ca Nicusoor Dan a ripostat cu precizie si ca ticalosia pusa la cale e clara!
  Este o situatie care demonstreaza cat de departe s-a ajuns cu coruptia institutiilor care ar trebui sa fie aparatori ai legii.
  Dar si o dovada colosala de prostie a acestora.

 4. N.D rebuie sa dea in judacata atat ani cat si amploaiatul care a lucrat la comanda sefutzilor… ca deobicei in ultimii peste 30 de ani feseneaua impreuna cu presul (pseudo) pnl strang randurile in fata pericolului… tine-te tare Nicusoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here