Și Dragnea e nemulțumit: „Ați distrus cel mai mare partid al României și i l-ați vândut lui Iohannis. Să vă fie frică!“

0
776
Nu poate fi pace între Ciolacu și Dragnea

Acordul preliminar la care au ajuns PSD și PNL joi seara pentru constituirea unui Guvern de coaliție între cele două partide a nemulțumit profund nu doar electoratul de dreapta, dar și pe fostul șef al social-democraților, Liviu Dragnea. Acesta a redactat o lungă și vehementă scrisoare către Marcel Ciolacu, pe care l-a acuzat că i-a vândut PSD-ul lui Iohannis, pe care l-a salvat dintr-o situație disperată.

Dragnea pretinde că vorbește în numele unui număr foarte mare de PSD-iști care se simt acum trădați, înșelați și folosiți de conducerea partidului. „Acest partid nu mai e PSD“, strigă Dragnea în scrisoarea sa. Autorii distrugerii acestei formațiuni ar fi Ciolacu, Dâncu, Grindeanu și Paul Stănescu, , în accepțiunea lui „Daddy“.

Tâlcul scrisorii lui Dragnea – încearcă să rupă cât mai mult din electoratul pe care actuala conducere a PSD l-a dezamăgit prin acordul cu PNL

Actualul PSD se va îndrepta spre irelevanță după acordul cu marele inamic Iohannis, avertizează Dragnea: „Mai devreme sau mai târziu, oamenii vă văd, așa MICI ȘI LAȘI cum sunteți“.

Scrisoarea deschisă vehementă, care se încheie cu amenințări directe – „VEȚI DA SOCOTEALĂ ROMÂNILOR PENTRU TOT!“ și „SĂ VĂ FIE FRICĂ!“ –, nu este doar un gest făcut la mânie, ci un calcul politic clar al lui Dragnea.

Așa cum Ludovic Orban, fostul lider al PNL, s-a poziționat pe vechea linie a liberalilor, preluând discursul pro-reformă și anti-PSD abandonat de noua conducere a partidului, tot așa Liviu Dragnea încearcă să preia electoratul din nucleul dur al PSD.

Dragnea și-a făcut un nou partid și acum încearcă să-și croiască propriul bazin electoral. Țintește grupurile radicale ale electoratului PSD – conspiraționiștii, antioccidentalii, suveraniștii, talibanii antireformă, cei care nu agreează înțelegerea de acum cu PNL. Practic, cam tot electoratul tradițional al social-democraților.

Mesajul vehement al lui Dragnea după acordul PSD – PNL

„Scrisoare către Marcel Ciolacu

Dragă Marcel,

Îți scriu astăzi, în numele meu și al tuturor celor care, în ultima săptămână, au pus mâna pe telefon și m-au sunat. Sunt mulți, să știi. Sunt foști sau actuali membri ai PSD, colegi de-ai noștri, susținători, votanți, oameni care, de-a lungul timpului, au crezut în Partidul Social Democrat. Sunt oameni care mult timp s-au uitat spre noi cu speranță. Sunt oameni care au muncit pentru acest partid și oameni care ne-au dat încrederea lor la vot. Și nu o dată, ci ani sau zeci de ani la rând. Sunt oameni care au ținut cu PSD, Marcel.

Acești oameni, Marcel, spun că Partidul Social Democrat a murit. Că pentru ei și mulți alții ca ei, ACEST PARTID NU MAI E PSD. Că nu a mai rămas nimic din imaginea construită în trei decenii, de noi, de predecesorii noștri, de guvernările noastre.

Pentru că astăzi, Marcel, Partidul Social Democrat condus de tine, de Vasile Dâncu, de Sorin Grindeanu și Paul Stănescu, ACEST PSD S-A PREDAT. Cu arme și bagaje, la Cotroceni. Cu trecutul și munca a sute de mii de oameni din țară, ajungeți la groapa de gunoi a istoriei.

Având conștiința faptului că ați distrus cel mai mare partid al României și l-ați vândut lui Iohannis, vă îndreptați spre irelevanța pe care o dă trădarea. Pentru că asta pățesc trădătorii, dragii mei foști colegi. Mai devreme sau mai târziu, oamenii vă văd, așa MICI ȘI LAȘI cum sunteți.

Mă uit cu amărăciune cum acest PSD, astăzi, negociază funcții în guvernul lui Iohannis în loc să negocieze suplimentarea cu Arbidol și alte medicamente pentru tratamentul Covid, pe care le țineți în vămi. Mă uit cum negociați președinția Camerei, în loc să negociați în Parlament creșterea alocațiilor sau a pensiilor. Mă uit cum apărați interesele lui Iohannis, în loc să apărați firmele românești și agricultorii noștri. Mă uit, alături de toți cei care au votat PSD cândva, cum ați executat comanda de la Cotroceni, unde MIROASE A FRICĂ. De astăzi, sunteți locotenenții lui Iohannis pentru toată România. Nu doar pentru cei care au fugit mâncând pământul din PSD-ul vostru.

De astăzi, Marcel, sunteți trădători dovediți ai intereselor acestui popor.

Sunteți pionii deghizați de la Cotroceni, care cerșesc la masa PNL-ului funcții într-un guvern eșuat și criminal. Vă pregătiți să stați la poză lângă cel mai inept guvern din istoria României postdecembriste, care a prăbușit țara într-o criză sanitară, economică și politică fără precedent. Totul, ÎN TIMP CE ROMÂNII MOR pe holurile spitalelor. Totul, în timp ce oamenii își numără și ultimii lei pentru facturile la gaze și curent. Toate astea, în timp ce toată presa internațională râde de voi.

Dragă Marcel, pentru mulți oameni din rândul cărora te-ai ridicat și tu cândva, PSD-ul VOSTRU e o cumplită dezamăgire și o trădare care îi doare. Pentru că ați vândut și predat cel mai mare partid al acestei țări. Noi știm că nu de azi, Marcel. Doar că azi, întreaga Românie vă vede adevărata față și adevărații stăpâni. V-aș spune “rușine”, dar știu că, pentru cei ca voi, unde există comandă și ordin, nu există rușine și nici devotament față de români și de patrie.

VEȚI DA SOCOTEALĂ ROMÂNILOR PENTRU TOT. Pentru că, dragă Marcel, voi ați avut ocazia să salvați România ca să nu ajungă aici, dar AȚI ALES SĂ ÎL SALVAȚI PE IOHANNIS în ultimul ceas.

SĂ VĂ FIE FRICĂ!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Noul plan al PNL: să guverneze alături de PSD până în 2028! Până de curând, liberalii promiteau că vor ține PSD departe de guvernare tot până în 2028

* CULISE. La întâlnirea cu PSD, liderii PNL și-au pus cenușă în cap: „Am greșit!”. PSD le-a respins programul de guvernare. Liberalii: „Faceți-l voi!”

* VIDEO. Întrebat după negocierile cu Ciolacu dacă PSD mai e „dușmanul poporului“, Cîțu a dat vina pe USR și a fugit!

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here