Un copil de 3 ani din Mangalia a fost sfâșiat de câinele familiei, dintr-o rasă agresivă. Micuțul a murit după ce bunica sa l-a scăpat în țarcul fiarei

1
1472
Așa arată un câine din rasa Presa Canario

Un copil în vârstă de 3 ani, din orașul Mangalia, județul Constanța, a murit joi, după ce a fost atacat şi muşcat de câinele familiei. Animalul era dintr-o rasă periculoasă. Cazul este anchetat pentru două capete de acuzare.

Autorităţile au fost alertate prin 112 de către tatăl copilului. După ce micuțul a fost mușcat de câine, tatăl său l-a transportat la Spitalul Municipal din Mangalia, dar medicii n-au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Din primele cercetări efectuate a reieşit că, în timp ce bunica micuțului încerca să-i dea mâncare câinelui din rasa Presa Canario, ce se afla într-un ţarc, copilul s-ar fi strecurat pe lângă ea, ajungând în țarc, scrie Agerpres. Animalul l-a atacat şi muşcat înfiorător.

Potrivit unor site-uri de specialitate, Presa Canario este un câine cu un caracter puternic şi agresiv înnăscut, având nevoie de un stăpân care să ştie să-l domine. Presa Canario este un câine cu potențial pericuos, nerecomandat persoanelor fără experiență.

Anchetatorii fac cercetări atât pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, cât şi cu privire la respectarea regimului de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa, câinele din rasa Presa Canario este înregistrat în Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor OUG 55/2002 privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi”, se menţionează în comunicatul IPJ Constanţa.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareș Bogdan a „sperat” degeaba: Cîțu chiar s-a întâlnit pe furiș cu Ciolacu! Liderul PNL, șocat de cererile PSD: postul de premier și jumătate din ministere. Urmează întâlnirea oficială

* La întâlnirea cu USR, Cîțu a sugerat ca el să fie premierul noii coaliții! A fost refuzat politicos, iar la ieșire a spus că nu s-a discutat numele prim-ministrului

* VIDEO. Orban spulberă alibiul pro-PSD al „taberei Cîțu”: cei 15 parlamentari liberali demisionari vor vota un guvern PNL-USR, nu unul PNL-PSD! „Este o falsă scuză a manipulatorilor din «echipa câștigătoare»”

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here