Sfârșitul pandemiei: Guvernul discută ridicarea stării de alertă și eliminarea tuturor restricțiilor, după doi ani! Valul 5 a început să scadă în România

0
1181
Sfârșitul pandemiei pare inevitabil și tot mai aproape. Odată cu încetarea stării de alertă dispar toate restricțiile

Guvernul discută săptămâna viitoare momentul în care va fi ridicată starea de alertă după doi ani de pandemie, anunță G4Media.ro citând surse politice. Odată cu încetarea stării de alertă vor dispărea automat și toate restricțiile existente.

Momentul va coincide cu mult-așteptatul sfârșit al pandemiei de Covid. Analize ale Institutului Național de Sănătate Publică și ale Ministerului Sănătății arată că în România a început scăderea valului 5 al epidemiei. Dacă aceste date primare se vor confirma, atunci va fi decisă ridicarea stării de alertă.

La această situație favorabilă contribuie în primul rând schimbările suferite de virusul Sars-CoV-2. Acesta a devenit mult mai contagios, dar și-a pierdut din virulența inițială, acum doi ani. Asta a făcut ca un număr uriaș de persoane să se infecteze în ultima perioadă – cercetătorul Octavian P. Jurma a estimat de curând că într-o singură săptămână s-au îmbolnăvit 1.000.000 de români –, dar cazurile grave au scăzut.

În valul 5 s-a atins astfel imunitatea de grup și în România, țară unde vaccinarea este cea mai slabă din Uniunea Europeană după Bulgaria.

Încetarea stării de alertă și apropiatul moment în care se va declara încheiată pandemia nu înseamnă și că virusul va dispărea. Acesta va rămâne în comunitate, la fel ca și cel gripal, medicii așteptându-se să capete frecvență mai degrabă sezonieră – adică numărul cazurilor să crească odată cu venirea anotimpului rece.

Guvernul va discuta despre ridicarea stării de alertă luând în calcul și situația din alte țări membre UE. Sunt deja mai multe state – care au însă acoperire vaccinală de 90% în rândurile populației adulte – care au ridicat toate restricțiile sau se pregătesc deja s-o facă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Să mulțumim Cerului, în română și ucraineană, că Putin nu a negociat cu Trump belicoasele-i pretenții!

Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

VIDEO. ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu este atât de negru precum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim“

Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

Cine e Drulă, noul lider USR: „Bunicul a fost deținut politic. Tata n-are nicio legătură cu sistemul de putere de dinainte sau de după ‘89. Eu am premii naționale la Olimpiada de Informatică și am scris un manual pentru liceu”

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

VIDEO. Amenințări de tip AUR ale șefului deputaților PSD: „Poate te întind pe-aici, pe jos!” / „George, ia-ți maimuța de aici!” / „N-are cum să mă bată pe mine Simion niciodată!”

Pensii speciale de magistrat, date pe furiș de PSD-iști. Propunere de extindere a numărului de beneficiari

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (83) / Ordin de la Bucureşti: împuşcaţi-i pe Ceauşeşti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here