PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

3
2913
RAR în noua "eră PSD": Nelu Barbu & company

Înflorește sinecurismul de partid în ministerele conduse de PSD-ști! Intrat în zona de jupâneală a lui Sorin Grindeanu, Registrul Auto Român (RAR) se umple imediat de atârnători PSD-iști. Printre ei: Nelu Barbu (39 de ani), fostul prezentator de la B1 TV. În numai 5 ani, acesta bifează a 8-a sinecură oferită de PSD, în guvernele Grindeanu, Tudose, Dăncilă și Ciucă.

Tocmai a fost anunțată componența Consiliului de Administrație al Registrului Auto Român (RAR), instituție aflată în subordinea Ministerului Transporturilor (ministru: Sorin Grindeanu, fost „premier al lui Liviu Dragnea”).

PSD a umplut Consiliul de Administrație al RAR cu sinecuriști, care pe site-ul instituției sunt numiți „membri provizorii”.

În 2020, un membru al Consiliului de Administrație al RAR a câștigat 147.000 de lei net, adică, în medie, 12.250 de lei lunar. Peste 2.500 de euro „bani în mână”, lună de lună! Evident că și noii membri ai C. A. vor primi cel puțin atât.

Lista lui Năsui

Cel care a făcut cunoscută orgia sinecuristă de la RAR a fost Claudiu Năsui (USR), ex-ministru al Economiei. Acesta a scris pe Facebook: „Noii membri ai Consiliului de Administrație al Registrului Auto Român (RAR) arată ca lista PSD-PNL pentru alegeri. Sau ca lista dintr-un comunicat de presă DNA. I-au pus acolo pe directorul de cabinet al lui Sorin Grindeanu, purtătorul de cuvânt al Vioricăi Dăncilă, consilierul lui Mihai Tudose, foști parlamentari și aleși locali ai PSD sau funcționari publici. Statul român e plin de astfel de agenții și întreprinderi căpușate de vechea clasă politică. Fiecare are un consiliu de administrație în care se plantează sistematic oamenii de partid. De la funcționari publici până la clienți politici și chiar secretari de stat. Puși acolo doar să sifoneze banii publici”.

Consiliul de Administrație al RAR are 7 membri. Pe 4 dintre ei, Claudiu Năsui îi prezintă cu câteva detalii.

Mîndrescu Bogdan Stelian

 • Șef de cabinet Sorin Grindeanu
 • Plătit de o firmă chineză de pe lista neagră SUA
 • Abonat la C.A.-uri de stat

Chisăliță Ioan Narcis

 • Inculpat DNA pentru corupție
 • Fost parlamentar, fost ales local din 2000
 • Actual consilier parlamentar

Barbu Nelu Vasile

 • Purtător de cuvânt Viorica Dăncilă
 • Angajat al PSD
 • Consilierul lui Mihai Tudose

Dolineaschi Andrei

 • Fost deputat, fost consilier județean
 • Angajat PSD din vremea lui Năstase.

Cele 8 sinecuri ale lui Nelu Barbu în 5 ani: când cu Grindeanu, când cu Dăncilă, când cu amândoi!

Un caz extrem de parvenire în sistem clientelar este cel al lui Nelu Barbu. Fost prezentator meteo și apoi prezentator de știri, trecut pe la Realitatea TV, Antena 3 și b1 TV, acesta s-a „mufat” la banii publici în februarie 2017, adică exact când milioane de români și o mână de jurnaliști de bună-credință luptau cu „mafia lui Dragnea”.

Nelu Barbu a sărit din presă la în clientela politică la numai o lună după ce Dragnea a pus mâna pe putere, cu Guvernul Grindeanu la butoane. A fost plasat consilier în Ministerul Economiei, dar și în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Când a plecat Grindeanu de la Guvern, a plecat și Nelu Barbu cu el. Dar niciunul n-a rămas pe drumuri: Grindeanu și-a preluat noua sinecură de la Dragnea (director la ANCOM), iar Nelu Barbu și-a preluat noua sinecură de la Grindeanu – „expert comunicare” la aceeași ANCOM.

Atenție, însă: timp de aproape 4 luni (iulie – octombrie 2017), Nelu Barbu a avut două joburi la stat: a fost și „expert comunicare” la ANCOM, și „specialist relații publice” la Poșta Română! Ambele – pe vremea Guvernului Tudose.

A venit însă Guvernul Dăncilă, iar Nelu Barbu a mai făcut un pas spre deplina parvenire: consilier de stat și purtător de cuvânt la Guvernul României!

În octombrie 2019, când Dăncilă era pe făraș (majoritatea parlamentară i se făcea țăndări), Nelu Barbu a primit o ultimă sinecură din partea teleormănencei lui Dragnea: consul general la Shanghai (China)! N-a apucat însă să-și preia postul, pentru că a venit Guvernul Orban și a revocat decizia de numire a lui Nelu Barbu la Shanghai. Acesta a atacat în instanță decizia lui Orban, dar a pierdut.

Dar nici în „vremurile de restriște” ale Guvernului Orban n-a rămas pe drumuri: conform declarației sale de avere, depusă pe 25 ianuarie 2022 la RAR, în toată această perioadă a fost angajat al PSD, cu un venit de 103.756 de lei pe anul trecut – în medie, 8.646 de lei pe lună. Nici nu era greu: după ce protectoarea sa, Viorica Dăncilă, a pierdut președinția partidului, în noua conducere s-a regăsit și celălalt protector al său, Sorin Grindeanu, ca prim-vicepreședinte!

Iar acum, că a revenit PSD-ul la putere, Nelu Barbu a reînnodat tradiția sinecurilor la instituții de stat oferite de același Grindeanu: de data asta la RAR, în subordinea Ministerului Transporturilor.

La aceste sinecuri de partid și de stat se adugă și cea soției lui Nelu Barbu, căci nici dânsa n-a fost uitată. Maria Monica Barbu e angajată la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), unde anul trecut a avut un venit de 27.248 de lei (probabil, pe câteva luni, că nu stărea ea cu 2.270 de lei pe lună).

Între două documente completate de Nelu Barbu la RAR – CV-ul și declarația de avere – există o neconcordanță flagrantă. În CV scrie că a fost „consilier de stat / purtător de cuvânt la Guvernul României” în perioada „februarie 2018 – prezent”, adică și anul trecut, dar în declarația de avere nu e trecut niciun venit pe 2021! O fi lucrat voluntar, fără plată… Oricum încasa lunar peste 1.700 de euro de la PSD.

Unde s-a înfipt căpușa Nelu Barbu în ultimii 5 ani

 • Februarie 2017 – iulie 2017: consilier în Ministerul Economiei / Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
 • Iulie 2017 – octombrie 2017: expert comunicare la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).
 • Iulie 2017 – decembrie 2017: specialist relații publice la C.N. Poșta Română S.A.
 • Februarie 2018 – februarie 2022: consilier de stat / purtător de cuvânt la Guvernul României.
 • Octombrie 2019: numit consul general la Shanghai (China); n-a apucat să-și preia postul, pentru că Guvernul Dăncilă a picat în luna următoare, iar noul premier, Ludovic Orban, a revocat numirea.
 • Din februarie 2022: membru în Consiliul de Administrație al Registrului Auto Român (RAR).
 • Perioadă neprecizată: angajat al PSD.
Viorica Dăncilă – Nelu Barbu

Gigi Ciurcan ia 4.500 de euro: pensie specială MAI + membru în Consiliul de Administrație al RAR

Din Consiliul de Administrație al RAR face parte și Gigi Giurcan, fost ofițer la Direcția de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne (DIPI) în județul Călărași.

Giurcan este acum pensionar special și primește o pensie de circa 9.400 de lei pe lună (aproape 2.000 de euro). În plus, el predă la Universitatea de Științe Agronomice – filiala Călărași.

Din această lună, Gigi Ciurcan va ridica lunar, de la statul român, circa 220.000 de lei (4.500 de euro), prin însumarea pensiei cu indeminizația de membru al C. A. al RAR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia nu-și mai poate face mendrele în România! Patru evenimente care rescriu istoria, în două zile. Ambasadorul Kuzmin a fost convocat să dea explicații despre Deveselu și tezaur, șeful NATO vine la București, Guvernul român face ședință la Chișinău

* Să mulțumim Cerului, în română și ucraineană, că Putin nu a negociat cu Trump belicoasele-i pretenții!

Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

VIDEO. ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu este atât de negru precum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim“

Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

Cine e Drulă, noul lider USR: „Bunicul a fost deținut politic. Tata n-are nicio legătură cu sistemul de putere de dinainte sau de după ‘89. Eu am premii naționale la Olimpiada de Informatică și am scris un manual pentru liceu”

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

Pensii speciale de magistrat, date pe furiș de PSD-iști. Propunere de extindere a numărului de beneficiari

* SERIAL (84) / Căpitanul Ceaușescu, prizonier în camion

3 COMENTARII

 1. Nu mai este ceva nou să citești despre astfel de porcarii marca PSD – PNL – Iohannis. Daca despre ticălosul de la Cotroceni știm că vom scăpa, marele semn de întrebare este cine va forma majoritatea parlamentară după alegerile din 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here