Cine e Drulă, noul lider USR: „Bunicul a fost deținut politic. Tata n-are nicio legătură cu sistemul de putere de dinainte sau de după ‘89. Eu am premii naționale la Olimpiada de Informatică și am scris un manual pentru liceu”

4
11620
Propaganda l-a luat în primire pe Drulă imediat cum a devenit președinte al USR. Despre el s-au inventat rapid povești despre faptul că ar fi "pui de securist" și că s-ar fi îmbogățit fraudulos cât a fost ministru al Transporturilor

Luat imediat la țintă de propagandă după ce a devenit președinte interimar al USR și prezentat drept „pui de securist”, Cătălin Drulă s-a prezentat, într-un interviu acordat Spotmedia.ro, menționând că locuiește într-un apartament cu două camere la bloc, că familia sa a dus-o greu în anii 1990, iar tatăl său n-are nici cea mai mică legătură cu Securitatea.

„Cârligul” cu care sistemul actual de putere a încercat să-l agațe pe Drulă pentru a-l prezenta drept fiu de securist este faptul că tatăl său a lucrat după Revoluție, la un moment dat, la firma Felix Telekom, al cărei patron era un fost ofițer SIE. S-a lămurit deja că tatăl lui Drulă era doar angajat acolo și că lucra deja la firmă când Teodor Ilieș, fost ofițer de informații externe, a cumpărat-o de la patronii anteriori.

Asta nu a împiedicat mașinăria de propagandă a PSD să toace subiectul, împingând mai departe către opinia publică ideea că USR e partidul copiilor de securiști. Asta, în condițiile în care tocmai PSD e plin de foști activiști de partid și securiști, precum și de copiii acestora.

Cum se ambalează o dezinformare: publicului i se spune că Drulă a devenit milionar cât timp a fost ministru, fără să se explice că banii provin din acțiunile unei firme americane unde a muncit în urmă cu mai mulți ani

Cătălin Drulă a explicat pentru Spotmedia.ro că bunicul său a fost deținut politic, iar mama era nevoită să drămuiască banii, în anii 1990, pentru a ajunge de la un salariu la altul. În acest timp, Drulă a luat an de an premii naționale la Olimpiada de Informatică și a scris chiar, alături de un coleg, un manual de informatică pentru liceu.

După terminarea școlii, Drulă a câștigat o bursă de la statul canadian, care i-a finanțat-o integral – propaganda PSD răspândește zvonul că actualul șef al USR ar fi ajuns acolo pe banii securistului de taică-său.

O altă mizerie pe care Antena 3 o propagă sistematic este aceea că Drulă s-ar fi îmbogățit în mod suspect când era ministru, vânzându-și acțiunile la o firmă. În realitate, este vorba de o companie din Silicon Valley unde, pentru că a fost printre primii angajați, a primit 0,3% din acțiuni. Între timp, firma a devenit un „Unicorn” – denumirea pentru afacerile începute ca start-up-uri și care ajung să depășească valoarea de un miliard de dolari. Nu există nicio legătură între România și prezența în politică a lui Drulă, pe de o parte, și ascensiunea cifrei de afaceri a companiei americane pe piața internațională.

Meme lansat de propagandă pe Internet, sugerând că Drulă s-a îmbogățit ilegal după ce a ajuns ministru

Firmele americane practică – inclusiv pentru angajații din România – acest tip de stimulent, acordându-le celor mai buni dintre salariații lor pachete de acțiuni la preț preferențial, aceștia putând ulterior să le vândă sau să încaseze dividente pe ele. Acest lucru este însă prea puțin știut de publicul din țară și mai ales de auditoriul Antenei 3 și al PSD, a cărui ignoranță este exploatată pentru a-i fi livrate dezinformări și manipulări.

Cătălin Drulă despre familia sa, despre studiile pe care le-a urmat și despre acțiunile la „unicornul” care l-a făcut milionar în dolari

Este revoltător (faptul că tocmai propaganda PSD îl acuză acum că ar fi băiat de securist – n. red.). Bunicul meu, ceasornicar, a fost deținut politic și urmărit până avea 75 de ani. Tata a lucrat în Fabrica de calculatoare, era șef de secție. După Revoluție s-a dus în zona privată, din 1995 a lucrat la această firma în care acționar majoritar era o firmă israeliană. Era director din zona tehnică de proiecte, a fost doar angajat.

În anii ‘90, mama socotea cum să trecem de la un salariu la altul, eu mergeam la olimpiade. La mulți ani după angajarea tatălui meu, în anii 2000, acționariatul firmei s-a schimbat cu domnul respectiv, cu care tata nu avea nicio legătură. Tata nu are legătură cu sistemul de putere dinainte sau de după ’89. Prin mecanisme de înnoroire și împroșcare s-au creat aceste povești.

În ceea ce mă privește pe mine, am primit o bursă din partea statului canadian, după liceu imediat, am avut rezultate foarte bune. Eu am luat patru premii naționale din clasa a IX-a până în clasa a XII-a la olimpiada de informatică.

Chiar un manual pentru liceu de informatică de laborator a fost scris de mine, împreună cu un coleg, la 18 ani scriam o carte, publică. Se găsește această carte.

Am făcut informatică la Toronto, cu o bursă din partea statului canadian. Mi-a dat fiecare rudă bani ca să pot să merg cu ceva în buzunar. Am făcut și masterul acolo, m-am întors în România, am lucrat în mai multe proiecte antreprenoiale.

Un prim proiect a fost chiar firma înființată de mine, împreună de mine cu un fost coleg de la olimpiade. Apoi am lucrat pentru o serie de proiecte din Silicon Valley. Ultimul dintre ele este cel de notorietate în spațiul public, un sistem de livrare de produse medicale cu drone, care e operațional în Africa, Ghana, Rwanda, selecționează sânge pentru transfuzii. Un procent impresionant.

Am fost unul dintre primii angajați. Eu am niște acțiuni acolo ca urmare a faptului că am fost angajat, am muncit, undeva la 0,3%. La intrarea în Guvernul Cioloș, am întrerupt activitatea și acea firmă între timp a devenit un unicorn, a decolat, acțiunile mele s-au apreciat foarte mult în ultimul an și pentru prima dată, anul trecut, am valorificat o parte din acțiuni. Totul este în declarațiile de avere.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

* Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

* Scandal la TV între George Simion şi Gelu Vişan: “Dacă eram eu, îi dădeam un cap în gură”

* Șefii PSD au pus organizația de tineret a partidului să-l atace pe Cîțu cu mesaje plătite pe Facebook și care au ajuns la 1.000.000 de oameni. Președintele PNL fierbe

* VIDEO. Drulă începe în forță la șefia USR: „Coaliția Contra Firii are zilele numărate“ / „Iohannis a trădat agenda reformistă“ / „Vom lupta cu un sistem corupt și inept“

* Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

* Viorel Lis a rămas fără super-pensia de revoluționar, chiar dacă s-a milogit în instanță să i-o lase. S-a plâns că și-a tot pierdut cunoștința timp de trei luni

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (82) / Atac terorist până unde a ajuns scara zugravului

* Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here