miercuri, februarie 21, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaServerele Partidului Democrat din SUA au fost sparte, în 2016, de hackeri...

Serverele Partidului Democrat din SUA au fost sparte, în 2016, de hackeri ruși conduși de colonelul Morgacev (GRU). Acesta s-a născut la Kiev, dar a lucrat toată viața pentru regimul de la Moscova

-

La aproape 7 ani de la alegerile prezidențiale din SUA, din noiembrie 2016, în urma cărora Donald Trump a devenit președinte la Casa Albă, au apărut primele dezvăluiri de netăgăduit despre spargerea serverelor Partidului Democrat în acea perioadă. La „butoanele” operațiunii s-a aflat regimul criminal de la Kremlin, prin locotenent-colonelul Serghei Morgacev – un angajat al GRU Moscova.

Conform informațiilor furnizate de site-ul InformNapalm și preluate de Obozrevatel.com, totul a ieșit recent la iveală, după ce hackerii ucraineni din echipa „Cyber Resistance” au decriptat e-mail-urile, rețelele sociale și contul personal ale ofițerului superior putinist. Se arată că acesta s-a născut de fapt la Kiev, dar a lucrat o viață întreagă pentru Rusia teroristă.

Mai mult, datele găsite confirmă că trădătorul este chiar curatorul celui mai faimos grup rusesc de hacking – „APT 28” –, responsabil de spargerea serverelor Partidului Democrat din SUA în plină desfășurare a scrutinului din 2016.

Jurnaliștii ucraineni mai precizează că Morgacev este căutat de FBI-ul american pentru implicarea lui într-o serie de infracțiuni cibernetice grave în diferite țări ale lumii.

- Advertisement -

InformNapalm, citat de Obozrevatel.com: „Morgacev s-a născut la Kiev, dar a lucrat pentru Moscova toată viața. A absolvit Academia FSB în 1999 și s-a alăturat serviciului rus de informații militare. Acest locotenent-colonel al GRU din Federația Rusă este căutat de FBI pentru un număr de infracțiuni cibernetice grave în diferite țări din lume. El este curatorul celui mai faimos grup de hackeri ruși, «APT 28» (cunoscut în mass-media sub numele de Fancy Bear, Pawn Storm), care a spart serverele Partidului Democrat din SUA în 2016. Această acțiune a fost o încercare a Kremlinului de a interveni în alegerile din SUA”.

Lt-col. Serghei Morgacev alături de soția sa

Din raportul întocmit de „Cyber Resistance” reiese că Morgacev este „un hacker foarte cool și inteligent, dar… ucrainenii din echipele de rezistență cibernetică l-au piratat. Înainte să-și dea seama, i-au descărcat toate datele personale și, în cele din urmă, i-au comandat cadouri pe AliExpress”.

InformNapalm, citat de Obozrevatel.com: „A fost coarda finală a hacking-ului care a devenit cea mai umilitoare pentru criminalul cibernetic rus. După ce i-au spart conturile anonime în rețelele sociale, hackerii ucraineni au publicat copii scanate ale documentelor sale – în special, cu pașaportul său. Apoi, după ce au obținut acces la contul AliExpress al lui Morgacev, hackerii au comandat cu grijă câteva zeci de articole pentru el, inclusiv suveniruri cu sigla FBI, care-l caută, precum și un lot mare de jucării pentru adulți. Cumpărăturile au fost plătite de pe cardul lui”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

* După țeapa de miliarde de la Euroins, șefii ASF și-au făcut cadouri de Paște de 6.000 de euro. Vinuri fine franțuzești, ciocolată și foie gras, ca să aibă Sărbători fericite

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -