Șeful Romarm, numit de PSD, blochează producția de armament pentru Ucraina. Sindicatele acuză sabotaj, Ciolacu știe și tace

11
1400
Ministrul Economiei, Radu Oprea (stânga), și protejatul său, nefastul Emanuel Ioana

Directorul general al companiei de stat Romarm, Emanuel Ioana, numit de PSD, blochează deliberat derularea contractelor din industria de armament, inclusiv pe cele destinate aprovizionării Ucrainei, acuză directorii fabricilor de armament de stat. Conform Defapt.ro, acest lucru ar fi ajuns deja la cunoștința premierului Marcel Ciolacu, dar șeful PSD tace și nu ia nicio măsură.

Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică, a pus public întrebarea dacă Emanuel Ioana – care e protejatul lui Radu Oprea (PSD), ministrul Economiei – sabotează pur și simplu industria de apărare a României, urmărind interese dubioase, sau o face din prostie.

Situația e atât de gravă, încât șefii fabricilor de armament de stat s-au dus acum trei săptămâni peste ministrul Radu Oprea și i-au cerut să-l schimbe pe Emanuel Ioana. Aceștia s-au plâns că directorul Romarm blochează fără nicio bază legală și fără niciun motiv rațional investițiile necesare pentru a dezvolta și moderniza fabricile de armament.

România are un război la granițe, iar investițiile în dezvoltarea propriei capacități de apărare sunt vitale. Există comenzi de la Ministerul Apărării și, în același timp, comenzi inclusiv pentru a aproviziona Ucraina. Toate aceste contracte înseamnă bani mulți, profit, perspectiva de a reinvesti și dezvolta capacitățile de producție.

PSD, prin ministrul Oprea și directorul Ioana, blochează însă totul.

Exasperat de situație, Constantin Bucuroiu a declarat pentru Defapt.ro: „Toată lumea e nemulțumită de blocajul pe care-l creează actualul director general. În Consiliul de Administrație am atras atenția că foarte mulți directori de societăți reclamă faptul că lucrurile merg nu greu, ci foarte greu. Parcă sunt blocaje intenționate asupra documentelor care trebuie să circule cu o viteză mult mai mare, ca să putem desfășura niște activități. Băiatul ăsta, care în momentul de față e așa-zis director general la Romarm, are un stil propriu care nu-l recomandă ca director general la nicio companie. El spune că nu are încredere în nimeni din jurul său și verifică singur toate documentele. Ca director, dacă spui că nu ai încredere în angajații companiei, e o chestie dusă la extrem. Lucrul ăsta creează foarte mari neajunsuri fabricilor de armament. Sunt contracte care sunt fluctuante de la o zi la alta. Dacă contractele nu ajung la timp, partenerii nu te așteaptă pe tine să semnezi. Se duc în alte țări, unde lucrurile se mișcă mult mai repede“.

Șeful sindicatelor din industria de apărare spune că l-a informat personal pe premierul Marcel Ciolacu și că, în opinia sa, aceste blocaje făcute de Emanuel Ioana sunt deliberate.

Constantin Bucuroiu: „Romarm, în momentul de față, se mișcă foarte greoi. Știți, când lucrurile se repetă și în permanență cauți să împiedici ceva, atunci apar și unele voci care spun: «Domnule, nu se poate!». Este o încercare de a bloca contractele cu Ucraina“.

Așa cum era de așteptat, suspiciunile se îndreaptă tot către serviciile de informații românești, bănuite permanent că joacă la două capete între NATO și Rusia. Liderul sindicatelor din industria de armament a împărtășit aceste zvonuri: „Atunci când se intră în linie dreaptă, vă dați seama că nu se mai poate împiedica, pentru că asta înseamnă penalități. Și atunci te duci și nu-l mai rogi pe ministru să-l schimbe, te duci și-l strângi de gât pe Ioana, direct. Nu poți să te joci cu bani societăților și nici cu soarta oamenilor. Directorii fabricilor de armament fac tot posibilul să respecte contractele. Ăsta e meritul directorilor, nu al Romarm. Știe și domnul Marcel Ciolacu. Sunt niște lucruri generatoare de întrebări. De ce nu se ia nici o măsură asupra lui? Sau e adevărat ce se povestește în spate că ar avea relații în altă structură de informații?“.

Nu e prima oară, în ultimii ani, când șefii numiți de PSD și PNL la conducerea Romarm produc blocaje și frânează producția. Numiți pe linie de partid, aceștia au fost protagoniștii a numeroase scandaluri încă din timpul pandemiei.

Emanuel Ioana este un campion al scandalurilor. În luna mai s-a aflat că s-a dus la Las Vegas, la o expoziție de armament unde Romarm nu avea stand de prezentare, dar el s-a cazat, pe banii companiei, la cel mai scump hotel din oraș. Tot în luna mai a plecat cu avionul în Serbia, dar și-a trimis înainte șoferul cu limuzina, să-l aștepte la aeroportul din Belgrad!

Același Emanuel Ioana a fost acuzat în ianuarie că face afaceri extraordinar de păguboase pentru statul român. Scoate gratuit din rezerva de stat pulbere pentru muniții, pe care o vinde în străinătate cu 15 lei/kg, apoi importă alta la 40 de lei/kg!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD și PNL s-au înțeles pe calendarul electoral: votăm trei duminici la rând!

11 COMENTARII

  • Exact! Si dracu se straduie sa ne convinga ca nu exista.

   Dupa 1977 Romania a reintrat pe mana agentilor sovietici si a tradatorilor. Conservele sovietice si retelele lor, agenti de influenta si politicieni cumparati din toate partidele. Decizii interesate si legi ciudate care ne subjuga economic.

   A trebuit sa atace Puzzin Ukaina, ca sa scoatem otelurile speciale si fierul beton din mainile lor. Insa Alro Slatina ramane in mainile lor. Criminalul Musetescu a manipulat piata ca sa o poata bascula la rusi.

   Distrugerea industriei siderurgice se datoreaza oamenilor in solda Rusiei. La fel industria de ingrasaminte.

   Dar dracul va spune ca el de fapt nu exista.

 1. „Remus Truică a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit jumătate din pedeapsă”

  A FOST FACUT SCAPAT SI NESECURISTUL truica. DE „NOUA”justitie” CARE E IARSI CE A FOST SI MAI MULT DE ATAT !

  SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”

 2. roman nu boicoteaza, ci Psd care sugruma de 30 de ani statul roman este filorus. Faptele vorbesc nu declaratiile mincinoase proNato americani occidentali. Ce a facut Dragnea continua Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.