Michelle Obama l-ar spulbera pe Donald Trump: 50% – 39%. Doar soția lui Barack Obama îl poate învinge pe miliardar

4
927
Michelle Obama

Michelle Obama, soția fostului președinte Barack Obama, ar fi singura în măsură să-l învingă pe Donald Trump, în cazul în care Joe Biden s-ar retrage din cursa pentru un al doilea mandat la Casa Albă, arată un sondaj Reuters/Ipsos, citat de News.ro. Intențiile de vot arată că fosta Primă Doamnă l-ar spulbera pe candidatul republican.

După dezbaterea televizată Joe Biden (81 de ani) – Donald Trump (78 de ani) din 27 iunie, de la sediul CNN din Atlanta, tot mai mulți democraţi solicită retragerea actualului președinte din cursa electorală pentru un nou mandat. Aceștia sunt îngrijorați de sănătatea lui Joe Biden, de mai ales de capacitatea acestuia de a conduce SUA până în 2029 sau de perspectiva de a pierde alegerile în fața lui Donald Trump. Alegerile vor avea loc pe 5 noiembrie.

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, realizat pe un număr de 1.000 de detățeni americani, o singură persoană ar fi în măsură să obţină un rezultat mai bun decât Joe Biden împotriva lui Donald Trump, în cazul în care alegerile prezidenţiale ar avea loc acum: Michelle Obama (60 de ani), soția lui Barack Obama (62 de ani), care a fost președintele SUA timp de 8 ani (2009-2017).

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ar obţine 50% dintre sufragii împotriva lui Donald Trump, care s-ar clasa pe locul 2, cu 39%.

Aproximativ 3% dintre cei chestionaţi ar alege alt candidat, iar 4% s-ar abţine, potrivit acestei cercetări sociologice.

Michelle Obama ar obţine un scor mult mai bun decât Joe Biden, creditat de Ipsos cu 40% din voturi, la egalitate cu Donald Trump.

Dacă ar candida, toți guvernatorii ar obține mai puține voturi decât Biden și pierde în fața lui Trump

Cu doar patru luni înaintea alegerilor, acest sondaj arată impasul în care se află Partidul Democrat.

Nicio altă persoană testată nu ar obţine un scor mai bun decât Joe Biden și nu l-ar putea învinge pe Donald Trump:

 • Gavin Newsom, guvernatorul statului California, ar obţine 39% (Donald Trump – 42%)
 • Gretchen Whitmer, guvernatoarea statului Michigan, ar obține 39% (Donald Trump – 41%)
 • Andy Beshear, guvernatorul statului Kentucky, ar obține 36% (Donald Trump – 40%)
 • J. B. Pritzker, guvernatorul statului Illinois, ar obţine 34% (Donald Trump – 40%).

Aceste scoruri sunt însă de luat cu prudenţă, deoarece niciunul dintre acești guvernatori democrați nu şi-a anunţat candidatura.

De asemenea, din cauza tipului alegerilor – scrutin indirect prin mari electori –, a fi prezentat învingător la nivel naţional nu înseamnă neapărat a ajunge preşedinte.

În 2016, Donald Trump a obţinut mai puţine voturi (46%) decât Hillary Clinton (48%), dar a fost ales de către un număr superior de mari electori – 304 la 227.

Potrivit statutului Partidului Democrat, e posibil să fie ales alt candidat – atât înainte, cât şi după Convenţia Democrată, la care urmează să fie desemnat pretendentul la Casa Albă, pe 19 august. Schimbare a candidatului după Convenţie este însă puțin probabilă.

În practică, există şanse mari să nu se întâmple nimic.

Joe Biden a obţinut 90% dintre cei aproximativ 4.000 de delegaţi aflaţi în joc în alegerile primare democrate, care urmează să voteze cu el la Convenţie.

Spatele lui Joe Biden

Casa Albă respinge de luni de zile, uneori iritată, orice întrebări cu privire la facultăţile fizice şi mentale ale preşedintelui Joe Biden.

Nume grele în partid şi-au exprimat în mod public susţinerea până acum faţă de Joe Biden, însă după dezbaterea de la CNN nervozitatea a crescut în rândul simpatizanţilor şi donatorilor acestuia.

Unii reproşează cercului apropiat al şefului statului o lipsă de transparenţă cu privire la facultăţile acestuia. Alţii îi cer lui Joe Biden să răspundă concret îngrijorărilor printr-o multiplicare a conferinţelor de presă sau discuţiilor ”fără plasă de siguranţă” cu jurnalişti şi susţinători.

Luni, după un scurt discurs pe care Joe Biden l-a susținut la Casa Albă, o jurnalistă l-a întrebat pe acesta dacă intenţionează să se retragă din cursa electorală. Președintele s-a întors cu spatele şi a plecat din sală fără să răspundă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD și PNL s-au înțeles pe calendarul electoral: votăm trei duminici la rând!

4 COMENTARII

  • Nu exista nici sondajul, nici femei cu lapti, nici capacitate de analiza la lusere.
   Doar un articol filler.

   Nu ca as avea ceva impotriva umpluturilor. Da’ aici nu se justifica. Baietii astia nu au 2 articole de om per zi. In US of A un singur jurnalist trebuie sa afle 10-12 stiri, sa-si scrie articolele, sa le posteze, corecteze si editeze, proceseze imaginile….

   Cam tzeapa pentru GC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.