GRAFIC. „Jaf de proporții istorice“. Guvernul PSD-PNL a făcut în acest an un deficit mai mare decât cel din pandemie! Economist: „Și încă n-a venit toamna, cu creșterea pensiilor”

4
983
Ciolacu și Ciucă au împărțit resursele României între PSD și PNL, băgând țara într-un deficit uriaș, comparabil cu cel din anul pandemiei

Coaliția PSD-PNL a reușit să bage România într-un deficit mai mare decât cel din criza economică mondială de acum 14 ani, relevă datele macro centralizate de economistul Bogdan Glăvan. Acesta afirmă că, dacă ținem cont de tot ce s-a întâmplat, avem de-a face cu o premeditare, PSD și PNL organizând din timp devalizarea bugetului cu scopul de a câștiga alegerile.

Marea anomalie este că regimul PSD-PNL a băgat România în criză tocmai când pe plan internațional e cel mai prielnic context posibil, iar din exterior vin la buget sume exorbitante sub formă de ajutoare de la UE.

Bogdan Glăvan se teme că lucrurile vor scăpa complet de sub control la toamnă, când vor intra în plată pensiile mărite substanțial.

Deja criza este instalată în foarte multe zone ale administrației și diverse sectoare care țin de bugetul public. PSD și PNL anticipau ce urmează și, la începutul anului, au dat bani doar pentru primele 6 luni. Fondurile s-au terminat la sfârșitul lunii iunie și nimeni nu știe, în aceste domenii, ce urmează – de unde se vor scoate bani de salarii și de funcționare.

Ciolacu a virat în schimb sume foarte mari în fondul de urgență al prim-ministrului, de unde urmează să împartă după bunul său plac, pe criterii neștiute, bani către fidelii de partid.

Pentru România se anunță, de la 1 ianuarie, o perioadă cumplită.

Observațiile profesorului universitar Bogdan Glăvan

Am îngroșat liniile pentru anii 2010 (criza financiară) și 2020 (pandemia). Este o fraudă ce se întâmplă. Au premeditat acest moment, ei cu rotativa lor, ei cu «stabilitatea», au premeditat devalizarea bugetului pentru a-și asigura câștigarea alegerilor.

Fără nici o criză, ba mai mult, în cel mai prielnic context internațional posibil (cu asistență externă formidabilă), deficitul bugetar este amețitor. Și încă nu a venit toamna, cu creșterea pensiilor.

Un jaf de proporții istorice, poate doar prin anii 1990 să mai fi existat așa ceva. Un jaf legal, dar un mega-jaf”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Noul Biroul Național al USR: Elena Lasconi n-a obținut majoritatea în conducerea partidului. Cum se împarte puterea

* Geoană a plagiat masiv în lucrarea de doctorat, relevă o anchetă a Emiliei Șercan. Sistemul era pregătit: dezmințirea a fost publicată înaintea anchetei!

Păruială la comasați. Ciolacu: Ciucă n-are onoare. PSD: „Un poznaș în slujba țării“. PNL: „PSD, ciuma roșie!“. Miza scandalului: de ce PSD vrea alegeri în septembrie, iar PNL – în noiembrie

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

4 COMENTARII

 1. Bogdan Glavan, profesor universitar de economie, pune un verdict extrem de dur modului in care este administrata economia Romaniei de catre actuala coalitie de guvernare.

  „Spuneam in urma cu o luna ca asistam la cea mai mare devalizare a finantelor publice din istoria Romaniei.

  A mai trecut o luna, executia bugetara confirma: avem un deficit bugetar comparabil cu cel din pandemie si usor mai mare decat cel inregistrat in timpul crizei financiare globale din 2010.

  De data asta, insa, singura criza este potopul de prostie, hotie si demagogie.

  Populatia urbana pare anesteziata, flower-power. Nu a iesit la vot luna trecuta si, daca nu va iesi la vot nici in toamna-iarna, atunci va merita bicele pe care il va primi pe spinare anul viitor si in 2026.

  Asta spun si analistii Unicredit de la Londra: ‘Anul viitor vine cresterea TVA si a altor taxe, economia va frana brusc. Din 2026 se pregateste taxarea progresiva’.

  Pai cine credeti ca o sa ‘plateasca’ taxarea progresiva: taranii? Evident ca nu. Cotele majorate vor fi platite de contribuabilii urbani, de oraseni, caci ei castiga mai mult. Foarte bine, asa si trebuie. Sa plateasca, daca nu voteaza. Inseamna ca sunt… destupati la minte si le place.

  De la anul cresc impozitele pe proprietate si TVA cu 2 p.p., estimeaza Unicredit, ceea ce va sugruma cresterea economica, ce va ajunge a 1,3%, cel mai redus nivel de dupa pandemie.

  Hai sa vedem cate cafele si inghetate se vor mai consuma pe Calea Victoriei. Hai sa vedem cate vacante se vor mai cumpara”

  El a mai adaugat si ce va intampla „dupa ce se va incheia PNRR”.

  „Atunci sa vezi si sa nu crezi. Nu doar ca socialistii vor fi crescut deja taxele intre timp, dar prin 2026-2027 se va termina cea mai formidabila asistenta externa primita de Romania. Cand se vor gata banii de proiecte si fondurile moca, sa vezi euforie si strigate de bucurie din partea electoratului urban, educat, pretentios: va trece direct pe alimentatia stiintifica a lui Ceausescu. Asa si trebuie”, a concluzionat Glavan.

  • Stați că vine specialistul Dunn și ne explică cum că e ok dar nu pricepem noi 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.