Haos făcut de Guvernul Ciolacu: circulația pe Valea Oltului e întreruptă o lună. Grindeanu a anunțat greșit, inițial, că se închide de tot și podul Giurgiu-Ruse! Vinovați: funcționarii leneși și constructorii turci

3
829
Bugetar nepăsător la consecințele deciziilor sale, ministrul Grindeanu a închis pur și simplu șoseaua strategică de pe Valea Oltului, blocând exporturile României către Europa

Guvernul Ciolacu a reușit să producă un haos de nedescris, cu efecte majore pentru transporturile din România, luând decizia să închidă circulația pe drumul strategic din Valea Oltului timp de o lună, între 8 iulie și 9 august! Șoseaua va fi închisă pe timpul zilei, ceea ce blochează principala rută de ieșire către Occident. În aceeași zi, Grindeanu a mai făcut o boacănă de proporții, anunțând că s-ar închide de tot, timp de 3 luni, și podul Giurgiu-Ruse! Ulterior s-a descoperit că, de fapt, bulgarii îl vor închide doar parțial, pe o singură bandă din cele două.

Sorin Grindeanu a anunțat că Valea Oltului va fi închisă pe timp de zi în perioada 8 iulie – 9 august, deoarece ar fi necesare lucrări de defrișare necesare la construcția autostrăzii Sibiu – Pitești. Ministrul Transporturilor din Guvernul PSD-PNL a pretins că nu exista altă variantă și că CNAIR va anunța care sunt rutele alternative.

Sorin Grindeanu: „O să merg vineri împreună cu domnul director Pistol și cu colegii din CNAIR la fața locului. Avem acest lot 2 de pe Sibiu – Pitești care implică defrișări, acestea au fost aprobate. Aceste lucruri trebuie făcute dacă vrem să facem această autostradă. Dacă vrem să nu o facem, nu închidem DN7. Cert este că în acest moment aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranța traficului, ar pune în pericol viața celor care circulă pe DN7 și asta nu și-o poate asuma nimeni. De aceea, din 8 iulie până ăn 9 august vior fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realizat autostrada Sibiu – Pitești. Nu există altă variantă. Am încercat să găsim variante. Vorbim de înălțimi foarte înainte care ajung până la 70 de metri unde trebuie tăiați acești arbori care riscă în mare măsură să ajungă pe carosabil și să pună în pericol siguranța circulației. Circulația va fi închisă pe perioada zilei. Colegii de la CNAIR împreună cu Poliția Română vor transmite rutele alternative”.

Specialiștii de la Asociația Pro Infrastructura contestă însă vehement nu doar decizia, ci și argumentele lui Grindeanu. Aceștia explică pe larg că asistăm, de fapt, la o bătaie de joc la adresa economiei naționale și a românilor, din simplul motiv că funcționarilor din minister le-a fost lene, iar compania turcească aflată la execuția tronsonului de autostradă e nepăsătoare.

Se blochează nu doar transportul de marfă cu Europa, dar și un număr uriaș de români care veneau sau plecau spre Uniunea Europeană, când totul se putea face mult mai ușor prin devierea temporară a traficului pe malul celălalt al Oltului, explică Asociația Pro Infrastructura.

Mai jos, soluția acestui ONG care se ocupă de mulți ani cu monitorizarea transporturilor din România și care adesea a sesizat matrapazlâcuri, erori și pericole comise de guverne în acest domeniu.

„Soluția decentă într-o țară normală ar fi fost devierea prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod temporar și folosirea infrastructurii existente. Dar asta presupune gândire, bani, muncă birocratică și, mai ales, asumare“

„Închiderea DN7 pe Valea Oltului: pregătiți calea ferată pentru trafic local!

Ministrul Grindeanu ne-a anunțat azi că închiderea DN7 între Boița și Brezoi este „singura soluție”. Fals. Este soluția la îndemâna birocratului CNAIR indolent și a antreprenorului general turc care e doar cu mapa, nu și cu sapa.

Soluția decentă într-o țară normală ar fi fost devierea traficului în zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod (temporar) și folosirea infrastructurii existente. Dar asta presupune gândire, bani, muncă birocratică și, mai ales, asumare.

Greu de crezut că închiderea va fi doar de o lună. Nu ar fi exclus să dureze dublu. Mai mult, defrișările acestea se fac doar pentru studiul geotehnic (foraje), NU lucrări. Acelea vor fi… la Sfântul Așteaptă. Iar în timpul lucrărilor vor veni, probabil, alte restricții.

Treceți Carpații pe unde apucați. Nu știm pe unde o să ocolească traficul de mediu și lung parcurs, cei care merg în vacanță sau transportatorii, dar localnicii ar avea o variantă neașteptată.

Deci… poftiți în vagoane! Ce? Cum? A observat cineva din Ministerul Transporturilor sau CNAIR că avem o cale ferată pe celălalt mal al Oltului și că poate fi o alternativă viabilă pentru transportul local?

Cerem oficialilor MT și ARF să introducă trenuri suplimentare pe ruta Câineni-Sibiu. Pe calea ferată se fac 76 de minute, față de cele 42 minute pe DN7.

Dacă exista niște gândire anticipativă în minister, se puteau repara și cei 3 km restricționați la 30 km/h între Valea Mărului și Podu Olt, cât și ceilalți 3 dintre Tălmaciu și Sibiu. Ba chiar cu niște gândire suplimentară, se refacționa toată linia între Câineni și Podu Olt și se găseau metode de creștere a vitezei care acum e 50 km/h (vezi livret).

Mai avem! Se putea face și un pod temporar la Boița. Și o haltă care să asigure accesul localității la calea ferată. Sunt doar 300 de metri între Boița și linie, dar cea mai apropiată gară este la 5 km în Tălmaciu. Un PO la Boița ar fi foarte util în următorii 8-10 ani cât se va lucra la autostradă. Și firește și după aceea, că doar nu-l demolezi.

Dar cine să gândească feroviar în țara politicienilor-șoferi cu girofar albastru?!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Noul Biroul Național al USR: Elena Lasconi n-a obținut majoritatea în conducerea partidului. Cum se împarte puterea

* Geoană a plagiat masiv în lucrarea de doctorat, relevă o anchetă a Emiliei Șercan. Sistemul era pregătit: dezmințirea a fost publicată înaintea anchetei!

Păruială la comasați. Ciolacu: Ciucă n-are onoare. PSD: „Un poznaș în slujba țării“. PNL: „PSD, ciuma roșie!“. Miza scandalului: de ce PSD vrea alegeri în septembrie, iar PNL – în noiembrie

Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.