Şedinţă de criză, la Dragnea în birou, după ce Iohannis le-a dinamitat planul de a da OUG pe justiţie, via Nicolicea

1
3066

Anunţul preşedintelui Iohannis de a dinamita efectiv planul PSD-ALDE privind emiterea OUG pe justiţie, via Eugen Nicolicea, a aruncat în haos grupul de putere din jurul lui Dragnea şi Tăriceanu.

Aceştia nu ştiu pe unde să scoată cămaşa cu remanierea Guvernului. Preşedintele îi ţine în şah, ceea ce nu joacă deloc în favoarea lui Liviu Dragnea, al cărui proces în care ar putea fi condamnat definitiv la închisoare se apropie de final.

La acest moment, are loc în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, o consultare între liderul PSD și mai mulți parlamentari cu vechime în partid.

La discuții participă, din partea ALDE, secretarul general al partidului, Daniel Chițoiu, ca trimis al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Trei variante de miniştri interimari

În PSD au început să circule primele nume de potențiali miniștri interimari în cazul în care în partid se va ajunge la această soluție:

 • Fonduri Europene: Eugen Teodorovici
 • Justiție: Ana Birchall
 • Românii de pretutindeni: Radu Oprea

Premierul Viorica Dăncilă are acum trei variante de lucru:

1. Cere un nou CEX PSD să propună alți miniștri după ce Iohannis trimite la Guvern refuzul desemnării primilor candidați

2. Propune miniștri interimari pentru 45 de zile

3. Cere Parlamentului restructurarea Guvernului

Surse din partid spun că, de moment, PSD renunţă la ideea de a restructura Guvernul, nefiind sigur că mai are majoritate în Parlament.

În PSD s-a format o stare de nervozitate legată de faptul că premierul nu a vrut de la început să se facă restructurarea Guvernului prin Parlament și a preferat să încerce o rezolvare amiabilă cu Klaus Iohannis, potrivit stirpesurse.ro.

 

CITIȚI ȘI:

Iohannis torpilează Guvernul Dăncilă şi aruncă la coş remanierea. Nicolicea&co. „nu au ţinută”. „Remanierea e un fel de farsă”

PSD nu-şi revine după atacul lui Iohannis. Codrin Ştefănescu: „Se crede vătaf pe moşie”

Masacrul din Sri Lanka. Tragicul destin al miliardarului danez cu terenuri în Carpaţi. Anunţase că le va lăsa copiilor proprietăţile din Scoţia. Ieri, însă, i-au murit 3 din cei 4 copii

Angajaţii Realitatea TV nu mai au voie să intre în sediu

VIDEO. Ilie Năstase, surprins când a aruncat cafea pe faţa lui Băsescu. „A ales să ajungă un mare GOLAN”

Haos la TVR. Iuliana Tudor, cea mai populară realizatoare, mazilită de marionetele PSD. Rămâne în schimb copia lui Gâdea

Ion Cristoiu, diversionist: „Ion Iliescu e acuzat de crime împotriva umanității pentru că l-a răsturnat pe Ceaușescu!”

Cioloş, replică magistrală! „Dragnea e slugă la străini. Îi plăteşte ca să-i vândă prostii cu «aragaze»”

Cine sunt iresponsabilii care au trimis elevi români într-o ţară în care colcăie teroriştii?

1 COMENTARIU

 1. Marea Britanie e cu mason Liviu Dragnea. De pe urma lui avem prețuri ca la Londra la benzină şi alimente. PSD vrea şi 500.000 muncitori asiatici pe care nu-i va avea vreodată.

  SUA şi Europa este cu Klaus Iohannis. CIA Bucureşti: America stă lângă poporul român care fiind nobil ajută sufletul uman.
  Joe Biden: Nu veți rămâne ai nimănui.
  Vladimir Putin: Să dăm bătaie lui PSD.
  Oamenii: Vrem alianța „Mereu Dreptatea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here