Se strânge laţul pentru Alexander Adamescu, fugar anti-DNA şi patronul „României libere”, care a făcut din ziar oficina „Ciumei Roşii”

1
1756

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) şi procurori de la Parchetul Capitalei efectuează luni percheziții la centrul comercial Unirea din București, dar și la sediul unuia dintre directori.

Perchezițiile au loc după ce văduva omului de afaceri Dan Adamescu, decedat în urmă cu doi ani, l-a reclamat pe fiul lui, Alexander, că ar fi luat un milion de euro ilegal din firmă ca să-şi plătească avocaţii. 

Polițiștii efectuează percheziții atât la birourile din centrul comercial Unirea, cât și la locuința unuia dintre directori. Oamenii legii caută documente, facturi, cât și fișiere informatice care ar putea să confirme acuzațiile făcute lui Alexander Adamescu.

Dosar penal vizează infracțiuni de delapidare, Alexander Adamescu fiind acuzat că a luat bani din societate ca să-i folosească în interes personal, mai exact pentru a-și plăti avocații care îl reprezintă în Marea Britanie.

Ancheta este una complicată, având în vedere că în acest moment Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, acolo unde instanța a decis extrădarea sa, decizie care nu este definitivă.

Reţeaua de lobby anti-DNA

Cătălin Dancu (foto stânga), consulul României la New York, care a anunțat că Rudolph Giuliani (centru) ar urma să facă o vizită în România, a fost avocatul lui Alexander Adamescu, fugarul de la Londra suspectat că se află în spatele acțiunii de lobby anti-DNA și anti-justiție împreună cu Puiu Popoviciu (alăturat, dreapta).

Cei doi, Adamescu și Popoviciu, l-au angajat ca avocat pe Louis Freeh (alăturat), fostul șef FBI. Giuliani a recunoscut că a fost plătit de Louis Freeh și că faimoasa scrisoare anti-justiție, dată publicităţii în luna august, anul trecut, pe care şi-a asumat-o personal, se bazează pe raportul fostului șef FBI.

Fostul primar al New York-ului a recunoscut pentru Politico.eu că a fost plătit pentru scrisoare de către Freeh Group International. Giuliani a mai declarat pentru Politico.eu că scrisoarea ”s-a bazat pe un raport al lui Louis Freeh pe care l-am revizuit”.

Luis Freeh a fost angajat în calitate de avocat și de omul de afaceri Puiu Popoviciu, nu doar de Alexander Adamescu. Amândoi sunt refugiați la Londra. Freeh a dat publicității în august 2017 un comunicat în care se declara ”profund dezamăgit” de condamnarea clientului său Puiu Popoviciu la 7 ani de închisoare.

În calitate de avocat, Dancu a reprezentat mai multi politicieni controversați: Radu Măzare, Nicușor Constantinescu, Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu.

Potrivit unui interviu publicat pe luju.ro, Catalin Dancu a mai apărat persoane precum Dinu Patriciu, Dorin Marian, Cătălin Harnagea, Sorin Roșca Stănescu, generalul Mihai Pacepa, Radu Moraru, George Becali si Dumitru Sechelariu.

De notat că liderii ALDE au anunțat, anul trecut, că intenționeze să legalizeze activitatea de lobby în România. Exact urmare a unei acţiuni de lobby, Călin Popescu Tăriceanu a putut ajunge luna trecută la Washington, unde şi-a făcut poze cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence.

 

1 COMENTARIU

  1. Pai avem aici fratia infractorilor, si-n lupta lor ordinara impotriva justitiei si DNA, trebuie musai sa-i conectati pe acesti doi hoti ordinari fugiti la Londra si cu jigodia de ghita fugit in Serbia, si latrina ghita tv, plus mizeria de antena3 a securistului infractor voiculescu. Poate la un moment dat faceti o ancheta cuprinzatoare pentru cum orchestreaza lupta anti-DNA si justitie toti mogulii infractori, ceea ce a dus la aparitia cartelizarii canalelor de stiri : antena3, romania tv, realitatea3. Pe alocuri, si digi24, insa primele 3 sunt absolut infernale, deja devin anti-Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here