Codrin ameninţă DNA cu… „SS”! Încă o dovadă că secţia Adinei Florea e arma politică a PSD-ALDE

3
3313

Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, a declarat luni, la ieșirea din sediul DNA, că e posibil ca partidul să depună o plângere împotriva procurorilor anticoruţie la SIIJ, secţia Adinei Florea, denumită şi „SS” sau „Gestapo”. Aceasta a fost înfiinţată de clanurile penale pentru a sabota lupta anticorupţie din interior şi a-i timora pe magistraţii nesupuşi politic.

Codrin Ştefănescu a sosit la DNA împreună cu Mircea Drăghici, trezorierul partidului, urmărit penal pentru „sifonarea” banilor PSD în interes personal. Cei doi au depus o plângere față de verificările pe care le fac procurorii cu privire felul în care PSD a cheltuit din banii primiţi de la buget ca subvenţie electorală.

Codrin Ștefănescu a spus că este posibil să fie chemați la DNA, în legătură cu acest subiect, mai mulți lideri PSD.

„Ancheta e abuzivă. Cum să te bagi cu boncancii în viaţa partidului. Ce treabă are DNA cu cotizaţiile PSD? Un partid este expresia democratiei. Este ilegal ce fac procurorii. Oportunitatea cheltuirii banului o decide partidul, nu DNA. Sunt minciuni incredibile că Drăghici şi-a luat casă din banii PSD.”, a spus Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, la intrarea în sediul DNA.

1,8 milioane de lei şi 3 „Merţane” să trăiască!

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost chemat la DNA, pe 2 aprilie, pentru a fi audiat în dosarul subvențiilor primite de PSD.

Peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedes-uri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție.

Deputatul Mircea Drăghici este trezorierul Partidului Social Democrat, funcție direct subordonată șefului partidului. Adică lui Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, orice decizie a trezorierului PSD este, practic, o decizie a șefului PSD, au dezvăluit jurnaliştii de la Newsweek România.

Faptul că Drăghici e legat direct ombilical de Dragnea o arată şi faptul că PSD a vrut să-l plaseze pe Drăghici la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), cea care poate jongla cu rezultatul alegerilor, dacă în interior sunt oameni dispuşi să măsluiască cifrele.

Ancheta declanșată de DNA pe 8 februarie, în legătură cu felul în care PSD a cheltuit banii primiți de la stat ca subvenție pentru partid, provoacă frisoane în zona clientelei mass-media a partidului-stat. Printre marii beneficiari ai milioanelor de euro: ziariștii Doru Bușcu, Bogdan Chirieac, Marius Ghilezan, precum și sociologii de casă ai PSD, Marius Pieleanu și Mirel Palada.

Cu ochii pe banii de la stat

Pe 11 februarie, DNA a cerut Autorității Electorale Permanente (AEP) documente privind felul în care au fost cheltuiți banii primiți de PSD de la bugetul de stat. În adresa DNA către AEP se precizează:

„În interesul urmăririi penale care se efectuează în dosarul penal cu nr. 21/P/2019, vă înaintăm alăturat un exemplar al ordonanței emise în cauză în data de 11.02.2019 și vă solicităm să ne înaintați, în fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul, documente privind:

  • modul de stabilire și repartizare a subvențiilor acordate în 2017 Partidului Social Democrat;
  • virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat;
  • rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvențiilor în anii 2017 și 2018.

Posibilele infracțiuni comise în această speță ar putea fi încadrate la Art. 10, lit. C, din legea 78/2000:

„Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:

(…) c) utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice”.

Hârciogii partidului-stat

La începutul lunii ianuarie 2019, revista „Newsweek România” a dezvăluit că mai mulți ziariști și sociologi au fost plătiți cu sume indecent de mari de PSD, din banii primiți de partid de la bugetul de stat prin lege votată în Parlament chiar de PSD.

Doru Bușcu, directorul revistei „Cațavencii”, a încasat 52.000 de euro pe lună, prin cele două firme ale sale. În total, peste un milion de euro.

Bogdan Chirieac, patronul DC News, a primit de la PSD, doar în 2018, impresionanta sumă de 1.157.149 de lei (250.000 de euro).

Marius Pieleanu, proprietarul sondajelor caricaturale făcute de Avangarde, a primit peste un milion de lei (aproape 250.000 de euro).

Mirel Palada, alt sociolog de casă al PSD, a încasat 213.188 de lei (aproape 50.000 de euro).

Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu-Stancu, de la site-ul pro-corupție Luju.ro, au primit 308.216 lei (67.000 de euro).

Liviu Alexa, proprietarul „Ziar de Cluj” și al NCN TV, a încasat 431.000 de lei (94.000 de euro).

Marius Ghilezan, „editorialist” la „România liberă”, dar și consilier al lui Victor Ciorbea la Avocatul Poporului, a primit de la PSD un „bonus” de 120.000 de lei (26.000 de euro).

În mod normal, toți aceștia vor fi chemați la DNA să explice pentru ce servicii au primit atâția bani, astfel încât procurorii să constate dacă a fost încălcată legea sau nu.

CITIȚI ȘI:

Bușcule, probleme, mă? Chirieac, ai dat de drac’! Pieleanu, scoate banu’! DNA v-a luat urma

Iohannis, atac furibund la Guvernul PSD-ALDE. Dragnea s-a făcut că nu-l vede în Parlament. Aplaudacii „Ciumei Roşii” l-au huiduit pe preşedinte şi au făcut circ la o şedinţă solemnă

PSD vrea să fure alegerile cu șmenarul Mircea Drăghici la butoane! Bolnav de lăcomie, acesta ar urma să devină șeful Autorității Electorale Permanente

3 COMENTARII

  1. Auzi ce spune javra prmista, acum psdista, codrin stefanescu! Ca n-are nimeni nicio treaba de cum rontaie psd banii din cotizatii, auzi, imputitul, ca aia erau banii din cotizatii, nu de la bugetul tarii asteia, saracite si furate de psd-draknea-alde zi de zi! Ooooo, nenorocitilor, nu vin mai repede alegerile, sa va aruncam dracului de-acolo pentru totdeauna! AMR 34, fir-ati ai dracului de hoti!

  2. PSD folosește banii primiți pe legea finanțării partidelor sa-și plătească clientela politica.
    Codrina, ai luat/o taica pe cai greșite!!! Va folosiri de banii romanilor sa va luați Mercedesuri, sa plătiți tot felul de tabloide pe câte nu le știe nimic in interesul vostru, gangsteri ce sunteți !!!!! Huo!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here