Secretara celui mai sărac județ câștigă mai mult decât un profesor cu normă triplă, devenit ministrul Educației!

1
15075
Diana Elena Ursulescu - Dumitru Buzatu

În 2019, Diana-Elena Ursulescu, subalterna jupânului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, a câștigat 121.961 de lei, în vreme ce Monica Anisie s-a ales cu 121.818 lei, cumulând două venituri de profesor și unul de consilier parlamentar / ministru.  

PSD-istul Dumitru Buzatu, aflat la cârma județului Vaslui din 2012, și-a creat o adevărată șleahtă de profitori, pe care a umplut-o cu banii contribuabililor. N-a ținut deloc cont că teritoriul său este cel mai sărac nu doar din România, ci și din întreg spațiul Uniunii Europene, conform unei analize realizate de Eurostat.

La un an de la instalarea sa în funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, Buzatu și-a completat echipa cu Diana-Elena Ursulescu. A numit-o secretara generală a județului Vaslui. Dincolo de post, i-a oferit și o leafă pe măsură. De-a lungul anilor, aceasta a ajuns să câștige chiar mai mult decât actualul ministru al Educației, Monica Anisie, care cumula două venituri de profesor și unul de consilier parlamentar (din noiembrie, de ministru).

În anul 2016, Diana-Elena ursulescu avea o retribuție anuală de 65.185 de lei; în 4 ani, venitul aproape i s-a dublat, ajungând la 121.961 de lei.

Spre comparație, Monica Anisie, actualul ministru al Educației, a încasat în 2019 suma de 121.818 lei.

Un alt exemplu: un profesor cu gradul I în învățământ și 20 de ani vechime are un salariu lunar în jur de 3.500 de lei. Pe an: doar 42.000 de lei, de trei ori mai puțin decât ! O diferență uriașă față de leafa de nabab a secretarei lui Buzatu.

Diana-Elena Ursulescu – secretar general al Consiliului Județean Vaslui 

 • Salariu de la Consiliul Județean: 116.927 lei/an.
 • Indemnizație de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui: 5.034 lei/an.
 • Total: 121.961 lei pe an.
 • Venit mediu lunar: 10.161 lei.

Monica Anisie – profesor, ministrul Educației

 • Salariu de profesor Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” – București: 55.816 lei/an.
 • Salariu de la Ministerul Educației: 24.944 de lei/an (două luni, noiembrie – decembrie).
 • Salariu de profesor la Școala Fridolin: 34.277 de lei/an.
 • Salariu de consilier cabinet parlamentar: 6.781 de lei/an.
 • Total: 121.818 lei/an.
 • Venit mediu lunar: 10.151 de lei.

„Piloasa” lui Buzatu, căsătorită cu un ofițer SRI

Conform site-ului Vremeanoua.ro, Diana-Elena Ursulescu a fost numită secretar general în locul lui Gheorghe Stoica, ieșit la pensie după o activitate neîntreruptă în funcție de 20 de ani. „Spre surprinderea unora, în locul lăsat liber de Stoica a venit un consilier superior din Prefectură, Diana Ursulescu. Doamna Ursulescu este căsătorită cu un ofițer SRI cunoscut și apreciat pentru profesionalismul său, Lucian Ursulescu, și a deținut pentru un timp un post important în Instituția Prefectului, cel de șef al Serviciului Juridic și Contencios Administrativ, după o altă pensionare a unui nume cunoscut în administrația județului, Costică Coatu. Venirea noului secretar are loc într-o perioadă grea pentru conducerea Consiliului Județean, pentru că instituția se confruntă cu probleme de credibilitate în scandalul declanșat de explorarea gazelor de șist de către Chevron”, scriau, în 2013, jurnaliștii de la „Vremea Nouă”.

Diana Elena Ursulescu

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

1 COMENTARIU

 1. Circulă o vorbă la CIA Langley:

  Că Ukraina cu Kremlinul ar fi emis legea de atac la Turnurile Gemene din New York în 11 Septembrie 2001 și beneficiari ar fi ukrainenii din Carpați. Talibanii în anul 2018 au asasinat Armata Română formată numai din ukraineni în ultima bătălie din Afghanistan.

  Turnurile Gemene doborâte înseamnă Cruce Bismarck al Prusiei. Poporul german după austriacul Adolf Hitler a fost înlocuit cu popor american și danez. E posibil ca numai popor nordic să fi fost adus în Germania după Adolf Hitler.

  US Navy a folosit submarinele cu arme cu neutroni în noiembrie 2018 și a asasinat Ukraina, Belarus, Lituania, Rusia și China.

  Familia Rockefeller ca posesor al Federal Reserve a emis lege în Congres ca la un nou război mondial după cel stabilit ca borne istorice în 1918, America să nu intre în război de partea imbecililor englezi și Parisul și Madridul să fie ocupat de chinezi și ruși. În al doilea război mondial planificat de Wiena la Buckingam Stalin a cerut ajutorul armatei Chinei și a fost refuzat. Jigodia Xi Jinping e doar cuțitar. Xi Jinping era mason cu penis scurt sfrijit care nu satisfăcea nici o femeie peste 18 ani. Xi Jinping era un fel de Ceaușescu.

  Am jucat cărțile mari și filmele mari.
  Nimic nu e de capul ukrainenilor rakeți.

  Nomadul de la Pentagon 1962-2041

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.