Barbaria din Cheile Sohodolului. Au distrus rezervația naturală ca să treacă mai ușor camioanele cu lemne furate!

1
1078

Firmele care taie pădurile din Cheile Sohodolului, una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din România, au spart stâncile și au distrus peisajul ca să poată trece mai lejer autotrenurile încărcate cu bușteni, relatează Digi24.ro.

Barbaria se petrece în Cheile Sohodolului, o rezervație din județul Gorj cu priveliști care-ți taie răsuflarea, una dintre cele mai frumoase din România. Fiind într-o arie protejată, cu peisaje extraordinare, drumul are o singură bandă, ceea ce i-a deranjat pe “drujbarii” care taie fondul forestier. Așa că transportatorii de lemne au hotărât să spargă stâncile de pe Cheile Sohodolului, pentru ca mașinile de mare tonaj, încărcate până la refuz cu bușteni, să nu mai fie incomodate.

Multe dintre aceste camioane transportă lemn tăiat ilegal.

Pereții stâncoși din Cheile Sohodolului, distruși cu pickamerele, iar stâncile – aruncate în albia râului

Cheile Sohodolului, din Gorj, au niște peisaje unice, de o frumusețe care-ți taie răsuflarea. Formațiunile calcaroase ale masivului sunt foarte rare, iar flora și fauna, deosebit de diverse, sunt protejate prin lege. FOTO: montaniarzi.ro

Comisarii Gărzii de Mediu au descoperit, la anchetă, pereții din Cheile Sohodolului distruși cu pickamerele și bucăți de stâncă împinse de transportatorii de lemne în albia râului.

„Ne-am autosesizat. Am primit această informație, am verificat-o în teren și într-adevăr s-a constatat faptul că au fost dislocate roci pe Cheile Sohodolului, cunoscându-se faptul că aceste Chei au dublu statut, sunt arie protejata și Sit Natura 2000. În consecință am sancționat proprietarul de fond forestier, care a și contactat masă lemnoasă, cu o amendă în valoare de 50.000 de lei“, a declarat, pentru Digi 24, Gheorghe Sanda, director la Garda de Mediu.

Cei care ar fi trebuit să vegheze la respectarea legii se spală pe mâini: n-au văzut, n-au auzit, nu știu nimic, n-au nicio vină și contestă amenda în instanță

 Cei care ar fi trebuit să aibă grijă de Cheile Sohodolului, șefii Obștii Muntele Runcu, se spală pe mâini, spun că n-au nicio vină și că au contestat în instanță amenda primită. Practic, nimeni nu e de vină, în afara naturii, care se încăpățânează să existe.

Garda de Mediu a descoperit, tot la Cheile Sohodolului, că aceiași membri ai Obștii Muntele Runcu și firmele care taie pădurile din zonă au lățit drumul forestier la dimensiuni mult mai mari decât permite legislația, pentru a putea să intre în rezervație camioane de tonaj cât mai mare.

Cei de la Obștea Muntele Runcu au primit o amendă de 60.000 de lei pentru această faptă. Un fleac, bani recuperați din doar câteva camioane cu lemn tăiat. Parțial legal, parțial ilegal.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

1 COMENTARIU

  1. Dar milițienii lui Vela unde sunt???…,,la câte camioane cu lemne care treceau câte erau și al lor,….în alte locuri de practică zeciuiala!!!…1 la 10…. să faceti anchetă jurnalistică in zonele cu defrișări , să vedeți ce vile au milițienii,interlopii,… nevestele lor nu lucrează nici una,.. vreți să vă dau cazuri concrete.?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here