Al 40-lea colonel rus mort în Ucraina, în 75 de zile de război! Făcea parte din trupele de elită și a murit „cu mitraliera în mână, acoperindu-și camarazii”

0
1906
În stânga, ofițerii ruși la defilarea de luni, din Piața Roșie. În dreapta, mormântul celui de-al 40-lea colonel al lui Putin ucis în Ucraina

Coloneii lui Putin continuă să cadă ca muștele în Ucraina: s-a confirmat moartea celui de-al 40-lea tocmai luni, când la Moscova se celebra cu fast și cu paradă militară Ziua Victoriei. Locotenent-colonelul Alexander Blinov a fost ucis încă din martie, dar autoritățile ruse au negat vehement informația. Abia luni a fost descoperit mormântul colonelului la Volgograd, în sud-vestul Rusiei, scrie Daily Mail. Vestea vine la numai două zile după ce se confirmase moartea altui colonel, Fezul Bichikaev.

Locotenent-colonelul Alexander Blinov (42 de ani), considerat unul dintre cei mai promițători ofițeri ai armatei ruse, a murit, după toate probabilitățile, în timpul unei misiuni speciale în preajma orașului Harkov. Căsătorit și tatăl a trei copii, Blinov activa într-o brigadă de infanterie motorizată.

După cum reiese din informațiile furnizate de un expert militar rus, Blinov a fost ucis în timp ce unitatea să se retrăgea din fața ucrainenilor. „A căzut cu o mitralieră în mână, în timp ce-și acoperea subalternii. Datorită sacrificiului de sine și eroismului ofițerului, a fost posibil să se salveze viețile militarilor, să se distrugă grupul de sabotaj al inamicului și să se încheie misiunea de luptă“. Un prieten de familie a declarat: „Pentru noi este un șoc”.

Nu mai departe de duminică apăruseră informații despre moartea altui locotenent-colonel, Fezul Bichikaev (36 de ani). Acesta din urmă era unul dintre cei mai tineri colonei ruși, al doilea la comanda regimentului său, iar moartea sa a însemnat „o pierdere grea și ireparabilă”, se scrie în raport.

În ultimele 7 zile s-a confirmat moartea a 4 locotenent-colonei din armata Rusiei

La rândul său, decesul lui Bichikaev a survenit la o zi după ce se aflase despre moartea locotenent-colonelului Fiodor Soloviov (44 de ani), în Donbass! Soloviov era comandantul regimentului de artilerie autopropulsată din cadrul Diviziei 127 de pușcași motorizați din armata lui Putin.

El a fost înmormântat cu onoruri militare complete și cu o triplă salvă de tunuri în satul Ciunaki, regiunea Penza.

Cu patru zile mai devreme, adică marți, locotenent-colonelul Eduard Dmitriev (44 de ani), comandant de tancuri, ar fi fost și el ucis de ucraineni.

Până acum, bilanțul oficial al ofițerilor superiori ruși căzuți în Ucraina e de 11 generali și 40 de colonei. Însă numărul real ar putea fi mult mai mare, deoarece regimul Putin ascunde informațiile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Surpriză totală pentru ruși: Jill Biden a dat o fugă în Ucraina, via Slovacia, la o zi după vizita în România! Soția lui Joe Biden s-a întâlnit cu cea a lui Zelenski

* Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

* VIDEO. Insula Șerpilor a devenit cimitir pentru ruși! Atacuri în serie ale ucrainenilor. O dronă Bayraktar a făcut praf un elicopter putinist

* DOCUMENT. De frica ucrainenilor, o companie formată din 295 de militari ruși a dezertat de pe câmpul de luptă. Procurorii lui Putin au deschis dosare penale pe numele fugarilor

* „Rusia se teme că luptele se vor muta pe teritoriul ei. Infrastructura sa militară ar putea deveni o țintă pentru armele SUA, intrate în dotarea Ucrainei”

* Se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat împotriva lui Putin

* Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări, care se poartă greșit, nu vor supraviețui fizic și mental”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

* Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

* VIDEO. Balamucul Șoșoacă s-a mutat la Ambasada SUA, la 34 de zile după primirea prietenească de la Ambasada Rusiei. Acum, și cu Bahmuțeanca!

* Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

* CCR a încălcat legile și a abuzat de putere pentru a salva pensiile speciale ale foștilor parlamentari, demonstrează magistratul Cristi Danileț

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here