marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaSe anunță o nouă cotitură majoră în război: SUA discută livrarea celebrelor...

Se anunță o nouă cotitură majoră în război: SUA discută livrarea celebrelor blindate Bradley către Ucraina. „Ar fi epic! Impactul va fi masiv și imediat”

-

Administrația Biden ia în discuție aprovizionarea Ucrainei cu celebrele blindate Bradley, anunță Jennifer Jacobs, reportera Bloomberg acreditată la Casa Albă. Anunțul i-a entuziasmat, efectiv, pe experții militari, inclusiv pe ofițerii americani în retragere care au operat pe vehiculele de luptă (AFV) Bradley. Aceștia anticipează un impact imediat și masiv asupra evoluției ostilităților în războiul ruso-ucrainean.

Conform datelor furnizate de surse multiple, SUA dispun de circa 1.000 de AFV-uri Bradley. Această linie de blindate nu mai este de ultimul tip în armata americană, dar comparativ cu ceea ce au rușii și ucrainenii reprezintă un salt tehnologic substanțial.

Un specialist consultat de jurnalista Jennifer Jacobs a comentat informația: „Bradley-urile ar aduce o creștere majoră a capabilităților de luptă la sol. Sunt, în esență, niște tancuri ușoare”.

- Advertisement -

Această apreciere a fost confirmată direct de John Spencer, președintele institutului de Studii ale Războiului Urban și fost maior în Armata SUA: „Ca fost comandant de Bradley, spun că (livrarea vehiculelor către Ucraina – n. red.) ar fi epic! Ar da forțelor tereste ucrainene o creștere imediată a nivelului și capabilități masive”.

Tot maiorul în retragere John Spencer a detaliat de ce este atât de încântat de veste, enumerând câteva dintre avantajele vehicului M2 Bradley:

„– Înarmat cu un tun de 25 mm, o mitralieră de 7,62 mm și 2 lansatoare antitanc TOW.

- Advertisement -

– Echipaj format din 3 persoane. Poate transporta 7 infanteriști.

– Armură laminată spațioasă. Se poate adăuga armură reactivă.

– Software/capacități avansate de ochire/poziționare”.

Unul din experții consultați de Bloomberg menționează că aceste vehicule blindate „sunt mai mult decât o provocare pentru vehiculele similare și tancurile T-72 rusești”. Cele două lansatoare antitanc care echipează Bradley îl fac un inamic mortal pentru orice tanc existent în acest moment în armata rusă.

Shashank Joshi, editor pe probleme de apărare la publicația „The Economist”, a confirmat informația, comentând: „Acest lucru ar spori semnificativ potențialul Ucrainei pentru ofensive pe scară largă. «Guvernul SUA ia în considerare trimiterea de vehicule de luptă Bradley către Ucraina ca parte a unui pachet suplimentar de sprijin militar, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune»”.

Acestea ar fi primele vehicule de luptă blindate produse în Occident livrate Ucrainei. Până acum, SUA și aliații săi au aprovizionat Kievul cu artilerie, arme ușoare și vehicule de recunoaștere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Monologul din „Las Fierbinți” care-i desființează pe Iohannis și regimul PSD-PNL: „România educată. Gargară! Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară!”

* Se naște cuplul politic care va uni pușcăria cu balamucul: Dragnea a pus ochii pe Șoșoacă! „E singura sinceră, aș colabora cu ea”

* Incident penibil cu delegația PSD-PNL plecată în „vizită de stat”, de Crăciun, în Coreea de Sud: vameșii din Seul i-au găsit deputatului Ben Oni Ardelean tobă, salam, cârnați și brânză în bagaje!

* „Predicțiile” delirante ale lui Medvedev, de Crăciun, pentru 2023: UE se destramă, Germania face Al Patrulea Reich și intră în război cu Franța, în SUA începe războiul civil

* VIDEO. Film delirant al propagandei ruse: Europa trăiește în beznă, sărăcie și frig, iar la anul locuitorii își vor mânca animalele de companie din cauza foametei!

* Marele fâs al șantajului rusesc: prețul gazelor naturale în Europa a scăzut sub cel de acum un an! Cotația petrolului e la aproape același nivel ca în decembrie 2021

* „Politica SUA: să fie epuizat tot potențialul militar al Rusiei; Putin să rămână fără trupe. Va fi o distrugere completă”

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -