VIDEO. Infernul Bahmut. Soldat ucrainean: „Frate, ne atacă pozițiile din trei părți toată ziua. Vin în valuri, ca-n filmele cu zombi!”. Cadavrele rușilor morți zac pretutindeni

0
3947
Câmpurile de lângă Bahmut s-au umplut de cadavrele soldaților ruși

Bătălia pentru Bahmut, care durează deja de circa 5 luni, a intrat într-o fază îngrozitoare, în care ambele tabere angajate pierd un număr uriaș de oameni. Ucrainenii continuă să reziste pe poziții în timp ce generalii ruși, presați de Putin, își aruncă oameni în atac val după val. Câmpurile s-au umplut literalmente de morți, iar apărătorii ucraineni relatează că infanteria rusească „vine în valuri, ca zombie”!

Confruntați cu presiunile lui Putin, care le cere „rezultate” și „victorii” concrete, pentru a le arăta populației tot mai nemulțumite, generalii ruși aruncă asupra localității strategice Bahmut toate rezervele de care dispun în acest moment. Asalturile sunt purtate într-un stil efectiv de neimaginat în Secolul XXI, cu valuri umane trimise non-stop asupra pozițiilor ucrainene. Pierderile sunt colosale.

Oleksii Arestovici, consilier prezidențial ucrainean citat de CNN, menționează că atacurile Rusiei asupra orașelor Bahmut și Soldedar „miros a disperare, amintind de atacatorii sinucigași cu bombă”.

Și de pe teren vin aceleași mărturii. Unul din combatanții din linia întâi i-a transmis bloggerului militar ucrainean care postează pe Telegram și Twitter sub indicativul „WarMonitor”: „Frate, ne atacă pozițiile din trei direcții toată ziua. Vin în valuri ca zombie”.

Pe Twitter abundă înregistrările cu scene de luptă dramatice. Într-o fotografie realizată pe un câmp de lângă Bahmut se pot vedea pretutindeni gropi de obuze și, printre puținii porumbi care mai stau în picioare, zac o grămadă de corpuri contorsionate ale soldaților ruși căzuți în timpul asalturilor peste acest teren deschis.

Conform ultimelor informații, ucrainenii au respins și vineri asalturile asupra localităților Stelmahivka, Bilohorivka, Soledar, Ivanivske, Klișciivka, Avdiivka, Vesele, Vodiane, Krasnohorivka și Mariinka.

În bătălie sunt implicate de ambele părți și blindate, artilerie grea și ușoară, mortiere și elicoptere. Zona este literalmente o „mașină de tocat carne”.

Există informații că forțele Kievului au redislocat la Bahmut și regimentul naționalist Azov. În acest moment, atât ucrainenii cât și rușii pompează toate resursele disponibile în zonă.
Nu doar rușii au pierderi uriașe. Consilierul prezidențial Arestovici, al lui Zelenski, a menționat că inamicul „pierde mai mult, desigur, dar noi avem pierderi grele. Este o luptă foarte serioasă”.

Președintele ucrainean Zelenski a dat însă asigurări miercuri, 28 decembrie: „(…) Acolo (în Bahmut – n. red.) nu e loc care să nu fie stropit cu sânge. Nu este oră în care teribilul răget al artileriei să nu se audă. Și totuși, Bahmut rezistă. Forțele noastre defensive rezistă. Donbassul ucrainean rezistă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Monologul din „Las Fierbinți” care-i desființează pe Iohannis și regimul PSD-PNL: „România educată. Gargară! Mii de km de autostrăzi. Gargară! Sute de spitale noi. Gargară! Şcoli noi. Gargară!”

* Se naște cuplul politic care va uni pușcăria cu balamucul: Dragnea a pus ochii pe Șoșoacă! „E singura sinceră, aș colabora cu ea”

* Incident penibil cu delegația PSD-PNL plecată în „vizită de stat”, de Crăciun, în Coreea de Sud: vameșii din Seul i-au găsit deputatului Ben Oni Ardelean tobă, salam, cârnați și brânză în bagaje!

* „Predicțiile” delirante ale lui Medvedev, de Crăciun, pentru 2023: UE se destramă, Germania face Al Patrulea Reich și intră în război cu Franța, în SUA începe războiul civil

* VIDEO. Film delirant al propagandei ruse: Europa trăiește în beznă, sărăcie și frig, iar la anul locuitorii își vor mânca animalele de companie din cauza foametei!

* Marele fâs al șantajului rusesc: prețul gazelor naturale în Europa a scăzut sub cel de acum un an! Cotația petrolului e la aproape același nivel ca în decembrie 2021

* „Politica SUA: să fie epuizat tot potențialul militar al Rusiei; Putin să rămână fără trupe. Va fi o distrugere completă”

* VIDEO. Dana Budeanu în prime-time, la Antena 3 „CNN”: „Putin e omul anului 2022! Din politică, din orice. Pe pozitiv”. Conspirații și delir, cu Gâdea „copil de mingi”

* O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here