Scriitoare de 20 de ani, moartă de foame într-un apartament din Moscova. O victimă a dietelor extreme

2
1918
Adeline Sheldon

Adeline Sheldon, o tânără scriitoare de origine ucraineană, a fost găsită decedată într-un apartament din sud-vestul Moscovei, pe care îl închiriase pentru a doua oară de la aceiași proprietari (soț și soție) în luna ianuarie a anului 2019.

Conform surselor publicației Moskovski Komsomoleț, fata a devenit, din nefericire, victima dietelor: se hrănea numai cu alimente de post, sărace în calorii, fără să consume supe sau ciorbe. La un moment dat, deținătorii imobilului, situat în cartierul Ziuzino, au încercat s-o contacteze pentru plata chiriei, dar n-au primit niciun răspuns.

La data de 4 februarie, aceștia au vorbit pentru ultima oară cu Adeline. Totul părea să fie în regulă. „Nu s-a plâns de nimic”, a spus unul dintre proprietari. Câteva săptămâni mai târziu, chiriașa dispăruse parcă fără urmă. Atunci, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, s-a deplasat la fața locului. A acționat soneria, dar fără rezultat. N-a putut să deschidă ușa cu cheia sa, fiindcă era încuiată pe dinăuntru. Atunci, el a apelat la serviciile unui lăcătuș.

„În cameră, nu departe de pat, zăcea fără semne vitale tânăra scriitoare. Era clar că fata murise de câteva zile. Igor a chemat degrabă poliția și o ambulanță”, notează ziarul Moskovski Komsomoleț.

Cadavrul Adelinei a fost descoperit pe 22 februarie.

„Eu și soția mea ne-am întâlnit cu Adeline în urmă cu câțiva ani. Era o fată extraordinară, foarte educată, binevoitoare, modestă. Am discutat cu ea de mai multe ori despre istoria secolelor XVIII-XIX. Cunoștințele ei erau impresionante. N-am știut mare lucru despre viața ei personală. Am aflat că era din Odessa (oraș din Udraina – n. red.) și că nu se afla în relații prea bune cu rudele ei. Doar cu mama ei ținea legătura. Ne-a spus că a scris cărți și că are unele proiecte pe care vrea să le materializeze. După un an, s-a întors la Odessa. Dar în ianuarie 2019 ne-a sunat să ne întrebe dacă îi putem închiria din nou apartamentul. Am fost de acord, fiindcă locuința era goală. Îmi amintesc că am așteptat-o la aeroport. Am observat că avea pe valiză autocolante din Belarus. Mi s-a părut ciudat. Ne-a dat banii pentru prima lună. A spus apoi că, de îndată ce va preda proiectul despre care ne-a vorbit prima oară, va primi alți bani și se va achita de datorii. În camera ei nu am găsit urme de mâncare, iar frigiderul era gol”, le-a declarat Igor anchetatorilor.

De milă, cei doi soți proprietari nici nu i-au mai cerut banii pe chirie din momentul în care a izbucnit pandemia de Covid-19. „Cum s-o dăm afară? Soția mea s-a oferit chiar s-o ajute, fiindcă era foarte deșteaptă. Cunoștea multe limbi străine. Dar ea a refuzat-o”, a mai precizat bărbatul.

Oamenii legii nu au găsit urme ale unei morți violente.

Adeline Sheldon a descoperit pasiunea pentru scris la 12 ani. Conform Moskovski Komsomoleț, ea a studiat încă de la 15 ani la Universitatea din Edinburgh (Scoția), pe care a absolvit-o cu o diplomă în afaceri și economie. A publicat și o carte dedicată familiei regale franceze din secolele XVII-XVIII. Îi plăceau sporturile ecvestre, dresajul și săriturile din spectacolele de circ. S-a mai ocupat cu dansul, coregrafia clasică și de balet, dar și cu cântatul la pian.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Garda lui Șoșoacă la Lupeni: interlopul Paleșică și un ins dubios, care-l amenință pe Cîțu cu pistolul!

VIDEO. Scene grotești cu isterica Șoșoacă la spital. Răcnete tribale către Vlad Voiculescu, Beatrice Mahler și un bodyguard

* Șoșoacă a participat doi ani la hoțiile Guvernului Năstase! A văzut cum „se vinde țara”, dar a tăcut 18 ani. A dat-o afară PDL, în 2005

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here