Primarul-infractor Piedone l-a angajat pe șest, cu o dublă sinecură, pe generalul-hoțoman Dobrițoiu, colegul său de partid

1
4505
Gen. (r) Corneliu Dobrițoiu

Generalul în rezervă Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării, a devenit pe șest consilier al primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Dobrițoiu a fost numit și membru în Consiliul de Administrație al SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA din Sectorul 5.

Piedone și Dobrițoiu sunt colegi de partid în PPU-SL, partidulețul fondat și controlat de Dan Voiculescu. Cei trei sunt uniți de un trecut infracțional.

În 2014, Voiculescu a fost condamnat, definitiv, la 10 ani de închisoare. A fost eliberat condiționat după aproape 3 ani.

În 2016, Dobrițoiu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, definitiv.

În 2019, Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, în primă instanță, în dosarul „Colectiv”.

Informația privind cooptarea lui Dobrițoiu, cu dublu rol, la Primăria Sectorului 5 a fost dată publicității de Ilie Mario Rafael, fost consilier al lui Piedone, aflat acum în război cu primarul Sectorului 5.

“Generalul Corneliu Dobrițoiu – condamnat definitiv în Dosarul <<Case pentru generali>> este consilierul personal al Primarului și membru în Consiliul de Administrație la AES SA, cele două funcții fiind incompatibile. Generalul de carton încasează, împreună cu pensia specială, câteva mii de lei lunar, în loc să lase locul unor tineri dornici să-și construiască o carieră în administrația publică”, a anunțat Mario Rafael într-un comunicat.

Dobrițoiu are pensie specială de general din partea MApN și a beneficiat până de curând și de pensie specială de fost parlamentar.

Pensiile lui Dobrițoiu (conform declarației de avere):

Dobrițoiu este invitat permanent la Antena 3, în calitate de membru al PPU-SL (partidulețul lui Dan Voiculescu), din partea căruia a și candidat – cu succes zero – la alegerile parlamentare din decembrie 2020. Și dacă n-a reușit să revină în Parlament, a găsit o dublă sinecure la Piedone, colegul său din PPU-SL.

„Moș Teacă” a furat o casă

Pe 24 mai 2016, generalul Corneliu Dobrițoiu a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice și participație improprie la fals intelectual. În plus, generalul a fost obligat la plata de despăgubiri civile către MApN în valoare de 15.846 de lei.

Dobrițoiu a avut un termen de încercare de 3 ani, care a expirat în 2019.

Dobrițoiu a făcut parte dintr-un grup de generali și ofițeri care în perioada 1999-2005 au pus la cale un șmen: și-au atribuit locuințe de serviciu în mod ilegal (unele luate de la RAAPPS), apoi le-au cumpărat la preț subvenționat de MApN, devenind proprietari contra unor sume derizorii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Premierul Cîțu: “De la 1 iunie începem să revenim la normalitate. La sfârșitul lunii mai vom avea 5-6,3 milioane de persoane vaccinate“

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Apelul șoșocar-mincinos al Oliviei Steer. A chemat lumea la protestul CapVid, dar n-a ascultat-o nimeni

* Un interlop, vedetă a protestelor CapVid, a fost ridicat din sala de forță. „Diseară nu plecăm până nu mutilăm un jandarm”, amenințase el

1 COMENTARIU

  1. Fostul primar al sectorului 4 Piedone este condamnat în dosarul cehoslovacului Ionelaș Simion 1984 la închisoare pe viață, anii de detenție ai lui Piedone la baza militară americană CIA de la Guantanamo Cuba.

    Ambasada Americană? E un Ordin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here