Campionul Titi Aur, internat cu Covid: „Parcă m-a strâns cineva de gât. Plămânii îmi sunt afectați 45%. Respir foarte greu. Fără mască de oxigen, aproape imposibil”

0
2645

Multiplul campion național la raliuri Titi Aur este internat de o săptămână la Spitalul din Bârlad, cu plămânii afectați 45% și dependent de oxigen din cauza unei forme medii spre severe de Covid, anunță Antena3.ro. Pilotul spune că nu poate respira fără masca de oxigen și că starea de sănătate i s-a deteriorat fulgerător: duminică a fost la spital și s-au făcut analize și CT, plămânii erau OK; a primit tratament ambulatoriu, dar până joi starea i s-a agravat, iar următorul CT a relevat afectare pulmonară de 30%.

Titi Aur își păstrează sângele rece și optimismul, dar spune că nu-și dă seama unde s-a putut infecta, pentru că e disciplinat, a purtat mască și s-a ferit cât a putut.

Acum, nu mai poate respira fără masca de oxigen: “Permanent am nevoie de mască de oxigen, din păcate. Plămânii sunt afectați 45 la sută. Respir foarte greu și, fără mască, aproape imposibil. Stau cu două surse. Am fost și sunt disciplinat, am respectat toate regulile, am purtat mască. Nu am fost un disperat, am ieșit în public atât cât a fost nevoie. Colegii mei nu au suferit niciunul, familia este OK, eu sunt singurul afectat. Nu știu de unde am cules nenorocitul ăsta de virus. Aproximativ 80-85% din cei infectați sunt cu forme ușoare și pot fi tratați acasă, sub îndrumarea medicului. Dar aproximativ 15% sunt cu plămânii afectați, eu fac parte din această categorie. Am o formă medie de afectare, din fericire nu foarte gravă, dar touși aproape de 50%. Asta înseamnă obligatoriu tratament intensiv, sub controlul echipei medicale“.

Campionul, cunoscut ca o persoană echilibrată, responsabilă, și care are acum o școală unde predă cursuri de șofat defensiv, spune că medicii i-au expus, când a revenit la spital, alternativele: să plece pe propria răspundere, cu consecințele de rigoare, sau să rămână și ce perspective are.

„Toți cei care nu cred în acest virus, care cred că este conspirație sau nu este adevărat, se păcălesc singuri. Și, mai ales, cei care au simptome, să se prezinte cât mai repede la specialiști“

A ales să rămână și, povestește Titi Aur, medicii au reușit să-i stopeze evoluția bolii: “Sunt la spitalul din Bârlad, unde este spital Covid. Sunt internat de joi, pe 1 (aprilie – n.red). Primele simptome le-am avut duminică, pe 28 (martie – n.red). Am venit la spital, am fost controlat, mi s-a făcut CT, plămânul nu era afectat atunci.

Mi s-a dat tratament că să fac acasă dar joi dimineață am avut primele simptome de lipsa de aer. Parcă m-a strâns cineva de gât, parcă nu îmi ajungea aerul. Atunci mi-am dat seama că e o problema, am venit din nou la spital și mi s-a confirmat că plămânul era deja afectat 30%, deci o evoluție foarte rapidă.

Medicii se comportă extraordinar. Vin și îți explică. partea psihologică este extraordinar de important. Mi-au spus că pot să plec sau să stau. Dacă plec, uite ce risc. Dacă stau, uite ce urmează. Mi-au spus că este posibil să ajung la 45-50% pentru că nu există o minune care să oprească brusc.

Și s-a reușit oprirea evoluției la mine. Și probabil va începe, încet, încet, revenirea. Ce este important, este că evoluția negativă s-a oprit dar senzațiile sunt foarte ciudate și grele. Vorbesc foarte, foarte greu și îmi vine să tușesc.

Toți cei care nu cred în acest virus, care cred că este conspirație sau nu este adevărat, se păcălesc singuri. Și, mai ales, cei care au simptome, să se prezinte cât mai repede la specialiști. Dacă ajungi cu plămânul afectat peste 70%, Dumnezeu va avea foarte mult de lucrat“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul Drulă, după acțiunea în forță de la metrou: „Un cartel se destructurează cu ranga. E ultima zvâcnire a Mafiei”

* Călin Georgescu-AUR, rusofil pe față la Pandele TV, promovat de Sputnik: „Șansa României este înțelepciunea rusească. Complexul militar industrial american este interesat să împingă către un conflict”

* VOCILE MOSCOVEI. Șoșoacă: „Îmi cer scuze Ambasadei Rusiei”. Cerva: „O să bat la Ambasada Rusiei, cu flori, și o să-mi cer scuze”

* Epuizată de lupta cu Oculta, soția lui Cataramă le cere bani românilor, ar ajuta-o să-și revină

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.