Eșec penibil pentru Olguța! Târgul de Crăciun de la Craiova a fost închis după nici o oră, pentru că Primăria nu avea aviz de la DSP

0
7428

Târgul de Crăciun de la Craiova s-a dovedit a fi un eșec încă de la deschidere, scrie „Gazeta de Sud”. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj a închis sâmbătă toate căsuțele, la nici o oră de la inaugurarea Târgului, pe motiv că Primăria nu ar fi obținut avizul de funcționare pentru Târg.

La mai puțin de o oră de la deschiderea Târgului de Crăciun, producătorii și comercianții veniți să-și vândă produsele au fost închiși, unul câte unul, de DSP Dolj.

Potrivit publicației „Gazeta de Sud”, comercianții au povestit că nici nu au deschis bine tarabele, că au fost luați „la puricat” de Poliție, de inspectori de la ITM Dolj și de angajați de la DSP Dolj. Aceștia din urmă le-ar fi spus să tragă oblonul, fiindcă Primăria nu este în ordine cu autorizația de funcționare a Târgului. Prin urmare, toate căsuțele din Piața Buzești si Piața Mihai Viteazu au fost închise.

„Noi suntem producători. Am venit din Olt. Am plătit, am închiriat o căsuță și azi, la deschiderea Târgului, ne-am afișat marfa pentru vânzare. Nu a trecut mult timp și au început să vină cei de la Poliția economică, cei de la ITM și cei de la DSP Dolj. Aceștia din urmă ne-au spus să strângem marfa și să închidem, pentru că Primăria nu are aviz de funcționare pentru Târg. Noi suntem în regulă cu toate actele, problemele sunt de la Primărie. Nu înțeleg ce vină avem noi, suntem prinși la mijloc. Am înțeles că tot Târgul este închis. Noi plătim chirie și suntem puși într-o astfel de situație. Am înțeles de la cei de la Primărie că au depus toate documentele, dar DSP nu le-a dat aviz”, a explicat Stela Florescu, producător agricol, citată de „Gazeta de Sud”.

Reprezentanții Primăriei Craiova nu au oferit mai multe detalii legate de controalele DSP, cu toate că Târgul de Crăciun a fost organizat de municipalitate.

„Am auzit că ar fi fost niște controale, dar nu stiu mai multe. E posibil sa fie controale pe la comercianți, dar sunt individuale si de la mai multe instituții. Primăria nu a primit niciun fel de sesizare în acest sens. Noi ne-am ocupat de aprinderea luminițelor”, a spus Marina Andronache, șefa Serviciului Imagine din cadrul Primăriei Craiova, potrivit „Gazeta de Sud”.

La Craiova au fost aprinse luminile de Sărbători

La Craiova, autorităţile locale au aprins, sâmbătă seara, luminile de sărbători, scrie Agerpres. Primarul orașului, Lia Olguţa Vasilescu, a scris pe Facebook că, anul acesta, nu se poate vorbi de organizarea unui Târg de Crăciun, întrucât nu vor mai fi spectacole, patinoar, orăşelul copiilor etc.

„Anul acesta nu putem vorbi de Târg de Crăciun, fiindcă nu mai organizăm spectacole, nu mai avem patinoar, orășelul copiilor, carusel, ateliere interactive etc. Am încercat să păstrăm magia sărbătorilor de Crăciun, însă, măcar prin iluminatul de sărbători”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Conform contractului-cadru pentru iluminatul public, încheiat în urmă cu câţiva ani, Primăria Craiova plăteşte serviciul de montare-demontare, care, în anii trecuţi, a costat circa 1,2 milioane lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

ÎPS Teodosie mobilizează o „armată” de 350 de preoți și 100 de monahi împotriva Guvernului! Agentul „Mache” ordonă ca toată preoțimea din Constanța să încalce legea

O nouă provocare a „teroristului în sutană”: i-a invitat pe Iohannis și Orban la un pelerinaj interzis de lege!

50 de ani de închisoare pentru 10 condamnați, în Dosarul ANRP. Crinuţa Dumitrean – 6 ani și 3 luni, Horia Simu – 6 ani și 4 luni

FOTO. Peștera lui Ali Baba, găsită de DNA la polițiștii șpăgari din „fabrica de permise auto”. Mormane de bijuterii și pungi cu bani în găleți. Mecanismul mitei

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here