miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMass-mediaDan Andronic a pierdut procesul cu Mălin Bot, care l-a inclus în...

Dan Andronic a pierdut procesul cu Mălin Bot, care l-a inclus în „Cartelul Mafia Media”. Patronul EVZ trebuie să-i plătească fostului său angajat 3.000 de lei

-

Procesul dintre ziariștii Dan Andronic (reclamant) și Mălin Bot (pârât) a luat sfârșit. Sentința definitivă, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara, consfințește înfrângerea lui Andronic (patronul publicației evz.ro), care n-a reușit să obțină nimic din despăgubirile de 30.000 de lei solicitate fostului său angajat. Mai mult, Andronic trebuie să-i plătească lui Bot 3.000 de lei drept cheltuieli de judecată.

Mălin Bot și-a anunțat pe Facebook victoria împotriva fostului său coleg și angajator:

„Mogulul Dan Andronic pierde DEFINITIV procesul cu care mă hărțuiește de 3 ani. Curtea de Apel Timișoara a decis astăzi să-i respingă recursul patronului EVZ, Dan Andronic.

Soluția este definitivă și practic Justiția certifică astfel că există Cartelul Mafia Media și că eu am spus adevărul în activitatea mea de ziarist independent.”

- Advertisement -

Curtea de Apel Timișoara – Soluția pe scurt

„Respinge recursul formulat de către recurentul Andronic Dan împotriva deciziei civile nr. 285/A/09.03.2020 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 21501/325/2017*, precum şi împotriva sentinţei civile nr. 8633/20.06.2019 pronunţată de Judecătoria Timişoara în dosarul nr. 21501/325/2017*. Respinge cererea recurentului privind acordarea cheltuielilor de judecată.

Obligă recurentul să îi plătească intimatului Bot Augustin Mălin suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 26 noiembrie 2020.”

Nici martorul Curea nu i-a fost de folos lui Andronic

O opinie publicată pe site-ul ziarului „România liberă” (pe când acesta mai era ziar și nu o fițuică pro-infractori și anti-europeană) i-a adus lui Mălin Bot un proces de 30.000 de lei. Atât i-a cerut în instanță Dan Andronic, patronul EVZ, drept daune morale, în 2017.

- Advertisement -

Textul care i-a atras procesul lui Mălin Bot a fost publicat pe 13 februarie 2017, pe site-ul romanialibera.ro, sub titlul „Solidar cu Mircea Marian. Când ticăloșii desfigurează oameni cinstiți, trebuie să luăm toți atitudine”.

Afirmația care l-a deranjat pe Dan Andronic: „O desfigurare publică săvârșită de servitorii securistului Felix și cei ai neo-securistului Ghiță, dar și de alții. Tot felul de personaje dubioase, inculpați anchetați și ei în dosare DNA. Unul – pușcăriabilul Dan Andronic, ins aflat într-un parteneriat media penal cu inculpatul fugar Sebastian Ghiță. Altul este inculpatul Andrei Bădin, care, prin siteul flux24, denigrează și alți ziariști onești, în acest cor al desfigurării publice dirijate de Liviu Dragnea”.

Curea

Dan Andronic i-a adu ca martori la proces pe Simona Ionescu (redactor-șef la „Evenimentul zilei”) și pe Mirel Curea (prim redactor-șef adjunct). Nu i-au folosit la nimic.

Înainte de a pleca la „România liberă”, Mălin Bot a lucrat la „Evenimentul zilei”. La ambele publicații a fost coordonatorul ediției online.

De la „România liberă” a fost concediat în urma presiunilor făcute de patronul penal & fugar Alexander Adamescu, care a șantajat conducerea ziarului: ori îl dați afară pe Bot, ori nu mai plătesc salariile ziariștilor din redacție!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -