Măsuri anti-Covid luate de tiranul Coreei de Nord: două execuţii, închiderea capitalei, interzicerea pescuitului

0
7218
Kim Jong Un

Dictatorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a ordonat executarea a cel puţin două persoane, a interzis pescuitul pe mare şi a instituit carantina în capitala Phenian, drept măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus în această ţară, informează NBC, care citează surse din serviciile sud-coreene de informaţii.

Conform serviciului sud-coreean de informaţii (NIS), Kim Jong Un a manifestat o „furie excesivă” şi a adoptat „măsuri iraţionale” în combaterea pandemiei de coronavirus şi a efectelor sale economice.

 Sursele citate au precizat că un înalt oficial nord-coreean (care nu a fost nominalizat) a fost executat luna trecută din cauză că nu a putut menţine rata cursului de schimb, ceea ce a dus la deprecierea monedei naţionale.

În luna august, un alt oficial guvernamental nord-coreean (nenominalizat) a fost executat pentru că nu a respectat regulile privind regimul bunurilor comerciale venite din afara ţării.

Executarea unor demnitari sau funcționari este o constantă a exercitării puterii de către Kim Jong Un (35 de ani), care a devenit conducătorul Coreei de Nord în decembrie 2011, după moartea tatălui său, Kim Jong Il. De-a lungul vremii, printre cei executați s-au numărat și rude ale sale, considerate „trădătoare” și omorâte prin metode barbare (aruncate la porci flămânzi, împușcate cu tunul, pe stadion, sau otrăvite).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

50 de ani de închisoare pentru 10 condamnați, în Dosarul ANRP. Crinuţa Dumitrean – 6 ani și 3 luni, Horia Simu – 6 ani și 4 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here