marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsScandalul cu Rai Uno, versiunea Șoșoacă: „Doamna jurnalistă s-a năpustit asupra mea,...

Scandalul cu Rai Uno, versiunea Șoșoacă: „Doamna jurnalistă s-a năpustit asupra mea, a început să urle și să amenințe, m-a lovit cu mâna și cu piciorul. Trei polițiști au sărit pe soțul meu, l-au dat cu capul de ușă”

-

Diana Șoșoacă și-a prezentat propria versiune a scandalului de vineri, când o echipă de televiziune de la Rai Uno venită să-i ia interviu a fost agresată și sechestrată în apartamentul senatoarei, iar soțul acesteia l-a lovit pe un polițist. Povestea spusă de Șoșoacă fanilor săi, pe Facebook, și în fața televiziunilor este nu doar necredibilă, dar și infirmată de imaginile difuzate de televiziunea publică italiană luni seara, în principalul program de știri.

Parlamentara – care luni a mers să facă presiuni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 însoțită de câteva zeci de adepți și de Ninel Peia, președinte la „partidul generalilor” – spune că, de fapt, ea și soțul ei au fost cei agresați. Întreaga narațiune este incoerentă și fără logică, învârtindu-se în jurul unei singure idei: la mijloc este un nou complot care o vizează direct pe ea.

Incidentul pare să fi fost generat de faptul că jurnaliștii vorbeau între ei în engleză. Obsedată de conspirații, Șoșoacă a tras concluzia că aceștia erau agenți SIE!

Din relatarea dezlânată și plină de exagerări a avocatei pare să reiasă, totuși, un lucru: ignoranța altoită cu aplecarea patologică spre conspirații i-au jucat o festă de proporții Dianei Șoșoacă.

Aceasta a povestit că a intrat la bănuieli și a sunat la 112 când a văzut că jurnaliștii veniți de la Rai Uno vorbeau între ei în engleză și nu în italiană. A suspectat imediat ceva necurat, intuind că aceștia nu erau, de fapt, jurnaliști, ci ceva agenți secreți veniți să-i plaseze droguri și aparatură în casă.

- Advertisement -

Tot Șoșoacă relatează contrariată că echipa de la Rai Uno era formată dintr-o italiancă (reportera), un sârb (cameramanul) și un turc. Explicația găsită de ea este că întreaga afacere a fost pusă la cale de SIE (Serviciul de Informații Externe)!

De ce vorbea echipa de la Rai Uno în engleză: pentru că era compusă dintr-o italiancă, un sârb și un turc

Ca de obicei, adevărul e mult mai banal și mai la îndemână. Șoșoacă nu are habar că presa și mai ales televiziunea au intrat în era globalizării cu multe decenii înainte ca aceasta să devină un subiect pentru publicul larg. Publicațiile și posturile TV se bazează în principal pe colaboratori și corespondenți pentru evenimentele locale din diferite colțuri ale lumii.

Concret, pentru Rai Uno – ca și pentru orice altă televiziune – este mai ieftin să trimită la București doar reportera, iar restul echipei să fie compus din colaboratori aduși din zonă. Probabil că, trimițând la București un sârb și un turc, în loc de doi tehnicieni italieni, postul de televiziune a făcut o economie zdravănă, de câteva mii de euro.

- Advertisement -

Șoșoacă n-are de unde să știe aceste chestiuni care țin de „bucătăria” unei meserii, dar le putea afla întrebând un jurnalist adevărat (și nu măscăricii cu care se întreține ea în live-uri).

Dincolo de această eroare de percepție care a dus, probabil, la escaladarea conflictului (jurnalista Lucia Goracci a relatat în plângerea depusă la poliție că Diana Șoșoacă și-a schimbat brusc atitudinea, devenind agresivă după ce până atunci fusese amabilă și zâmbitoare), rămân detaliile fantastice prezentate de senatoare.

Aceasta a relatat că tocmai jurnalista italiană s-ar fi năpustit din senin asupra ei, amenințând-o și lovind-o. A pretins că ea n-a sechestrat pe nimeni, ci tocmai jurnaliștii de la Rai Uno nu mai voiau să plece din casă! Și încăierarea soțului ei cu polițiștii e descrisă necredibil. Silvestru Șoșoacă ar fi încercat pașnic să scoată echipa de televiziune care refuza să iasă din apartament, moment în care trei polițiști s-au năpustit asupra lui, l-au lovit cu capul de ușă până ar fi leșinat și l-au strâns de gât!

Fantastica poveste a Dianei Șoșoacă despre scandalul cu echipa de televiziune de la Rai Uno

S-a intrat peste mine în casă de către o echipă de jurnaliști care se pretau a fi din Italia, de la Rai Uno, un interviu care a fost organizat prin intermediul unei jurnaliste, Delia Marinescu. Doamna jurnalistă Lucia Goracci a început să urle și să mă amenințe că-mi arată ea mie.

Am solicitat intervenția la 112, totul e filmat… A venit Poliția, doamna Goracci, între timp, a ieșit, a plecat, am rămas cu ceilalți doi, un cameraman care a zis că e de origine sârbă și încă unul care nu știu ce făcea de origine turcă.

Ei vorbeau în engleză, de aceea am și sunat la 112. Zic: «Dacă sunteți de la Rai Uno, de ce nu vorbiți în italiană?».

A mai venit un echipaj de polițiști care au deschis ușa locuinței mele și în acel moment i-au făcut culoar de trecere doamnei jurnaliste care s-a întors filmând, a intrat efectiv în casa mea, deși i-am interzis și am solicitat poliției s-o dea afară, a filmat în interiorul casei mele, da?

Și le-am spus: «Vă rog frumos, scoteți-o afară!». Ea a venit în mine, m-a lovit cu mâna și cu piciorul, am două lovituri, una aici (arată spre piept – n. red.) și una la picior, urlând că eu îi sechestrez pe cei doi, care cei doi vorbeau cu poliția, n-aveam eu cum să-i sechestrez pe ei.

În momentul în care ea s-a năpustit asupra mea, soțul meu a zis: «Dacă voi nu o dați afară din proprietatea noastră, o dau io, pentru că deja se repede la soția mea!». A pus mâna pe ea. Și, în momenul ăla, poliția, în loc s-o ia pe ea s-o dea afară, 3 polițiști au sărit pă soțul meu, l-au imobilizat și l-au dat cu capul de ușă și i-au băgat mâna-n gât! A avut 4 sau 5 secunde în care și-a pierdut cunoștința! El nu știe, în acel moment, ce s-a întâmplat.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mafia din justiție a planificat cu cinism lichidarea lui Danileț: l-a exclus de ziua lui! Azi, „judecătorul #Rezist” împlinește 46 de ani

* Stelian Ion despre „cazul Danileț”: „Este o acțiune de răzbunare și epurare. Au reușit să facă ceea ce Dragnea nici nu îndrăznea să viseze. Vom sesiza Comisia Europeană”

* Mihai Șora: „Călușul în gură și cizma pe grumaz. Vin vremuri grele pentru magistrații cinstiți”

* VIDEO. Soțul senatoarei Șoșoacă, dosar penal și 60 de zile control judiciar, pentru că a lovit un polițist. Al doilea dosar, pentru sechestrarea unor jurnaliști de la Rai Uno

* VIDEO. „M-a mușcat de mână!” Rai Uno a difuzat imaginile în care soții Șoșoacă agresează jurnaliștii italieni. Reportera Lucia Goracci a fugit pe scări

* Păcăleală: cei 1.200 de lei erau, de fapt, 600. S-a modificat ajutorul promis de PSD pensionarilor: cei care au 2.200 de lei nu primesc nimic

* PSD îl pune pe fratele lui Paul Stănescu șef la ANRE. Așa ajunge un afacerist din agricultură șef peste piața de energie din România!

* VIDEO. Cumplitul sfârșit al Andreei Kaba, membră USR și fiica viceprimarului din Jimbolia. S-a dus la Cluj să-și caute de lucru și a murit carbonizată în pensiune

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (23). O stenogramă pierdută

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -