Scandal uriaș în PNL: Mănăstire, „scula lui Bode”, a amenințat mai mulți deputați că le face dosare la „Doi și-un sfert”!

2
1627
Lucian Bode (stânga) și protejatul său, Silviu Mănăstire, pe care l-a pus anul trecut secretar general adjunct al PNL

Mai mulți deputați liberali s-au plâns conducerii partidului că fostul jurnalist Silviu Mănăstire, omul pus de Lucian Bode secretar general adjunct al PNL, i-a amenințat că le face dosare la „Doi și-un sfert”, serviciul secret al Ministerului de Interne, dezvăluie jurnalistul Cristian Andrei într-o anchetă publicată de „Libertatea”!

Întâmplarea a avut loc acum 3 luni, dar șefii PNL au mușamalizat cazul. Silviu Mănăstire a fost realizator de emisiuni la postul B1 TV, apoi a fost recrutat în partid pe filiera Lucian Bode. Interesant este că „intrarea” lui Mănăstire e tocmai la serviciul secret de la Interne, unde ministru e „patronul” său, Bode!

Scandal în stilul Bode: și acțiunile de kompromat împotriva jurnalistei Emilia Șercan au plecat tot de la Ministerul de Interne condus de secretarul general al PNL

Stilul n-ar fi surprinzător și denotă mai degrabă un mod de acțiune, pentru că în ultimul an jurnalista Emilia Șercan a fost ținta unor acțiuni de kompromat venite tocmai dinspre Ministerul de Interne, de la același „jupân” Bode, care pare să fi luat pe cont propriu stăpânirea sistemului.

Incidentul relatat de „Libertatea” s-ar fi petrecut la sfârșitul lunii octombrie, la un restaurant din București unde deputatul liberal Sorin Năcuță își serba ziua de naștere și invitase aproximativ 20 de colegi parlamentari. Cel în cauză relatează că Silviu Mănăstire a băut cam mult, abțiguindu-se. În acel moment, pupila lui Bode a început să-și amenințe colegii că le face dosare de urmărire la serviciul secret al MAI, unde „are intrare”.

Cel acuzat neagă totul și spune că este „o invenție“. Dar una dintre persoanele prezente la petrecere, deputata liberală Cristina Burciu (din Cluj), a confirmat incidentul: „M-am simțit umilită de Mănăstire. Așa m-am simțit”.

Deputatul care organizase petrecerea spune că Mănăstire a venit neinvitat, s-a abțiguit și a început să amenințe pe toată lumea cu dosare, cu arestări și chiar cu bătaia

Toată povestea are un aer suprarealist și arată halul în care a ajuns azi PNL, după nici doi ani de când Iohannis a preluat complet puterea „executându-l“ pe Ludovic Orban pentru a-și plasa propriii oameni în conducere.

Deputatul Sorin Năcuță, adică sărbătoritul, relatează că s-a trezit pur și simplu cu Mănăstire la petrecere, deși nu-l invitase! Secretarul general adjunct al PNL a pretextat că vrea să discute ceva cu cineva de acolo: „Venise pentru o discuție cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, așa am înțeles”.

Omul lui Bode s-a așezat la o masă cu mai mulți parlamentari liberali. „La un moment dat, am văzut că între unii colegi și domnul Mănăstire au apărut discuții mai aprinse, se ridica tonul și abia atunci am întrebat ce se întâmplă. Au început să-mi explice colegii că i-a luat pe fiecare în parte, pe rând, cu fel de fel de ironii și la unii chiar le spunea de dosare, că ar avea niște dosare despre dânșii”, a relatat Năcuță, care stătea la altă masă. El spune că Mănăstire era „cu siguranță sub influența băuturilor alcoolice”.

Această afirmație a fost confirmată de alți doi deputați PNL care se aflau la fața locului. Aceștia spun că Mănăstire și-a luat viteză apoi și, după ce i-a amenințat cu dosare pe deputații prezenți, a început să amenințe că le face dosare și prim-vicepreședinților PNL, altor parlamentari și unor președinți de Consilii Județene!

Trei dintre cei patru prim-vicepreședinți au făcut obiectul amenințărilor lui Mănăstire: Dan Motreanu, Iulian Dumitrescu și Rareș Bogdan. A scăpat doar șeful său, Lucian Bode!

Sursele cu care a stat de vorbă jurnalistul de la „Libertatea” au relatat indignate despre Mănăstire: „A amenințat că vor fi arestări, că are prieteni la DGIPI(Direcția Generală de Informații Interne a Ministerului de Interne, fosta UM 0215, zisă și «Doi și-un sfert» – n. red.). A rostit numele lui Motreanu, dar și pe al lui Rareș Bogdan. Despre Rareș a spus că nu are putere în partid și că doar se dă mare. (…) Era șocant ce se întâmpla. Motreanu, Rareș, Dumitrescu nu erau prezenți. Din când în când, Mănăstire începea să țipe la cineva și să amenințe cu dosare. Halucinant! Ne uitam și nu ne venea să credem, nu am trăit niciodată așa ceva. Parcă nu eram colegi, parcă nu eram în PNL“. 

Mănăstire a continuat să-i terorizeze pe cei din jur, pe unii amenințându-i chiar cu bătaia, iar pe alții – că vor fi arestați!

Cât de puternic e Bode în PNL: scandalul făcut de Mănăstire și amenințările acestuia au ajuns la prim-vicepreședinții Dan Motreanu, Iulian Dumitrescu și Rareș Bogdan, care „au fost super-nervoși”, dar au tăcut 

Scandalul a continuat în fața restaurantului, unde sărbătoritul și alți câțiva parlamentari și-au dat seama că, într-adevăr, omul lui Bode nu glumea și că avea dosarele lor, deoarece știa despre fiecare cine și de unde e.

Deputata Cristina Burciu, care a venit în PNL de la PSD, spune că a fost insultată: „S-a îndreptat cu privirea spre mine și m-a întrebat: «Cine ești tu?». Știa cine sunt, dar mă întreba cine sunt eu politic. Colegul meu de la Iași a încercat să mă prezinte, dar când a spus că sunt de la Turda, parcă a turnat cineva apă fiartă peste el. A spus: «Aaaaa, acum știu cine ești», și mi-a spus «PSD-istă ordinară» și încă un cuvânt foarte urât. Au fost două expresii crunte, foarte urâte. Era nervos și agitat”.

Ce s-a întâmplat după aceea este de asemenea șocant și arată puterea extraordinară a lui Lucian Bode în partid. Întregul scandal a ajuns la urechile conducerii PNL. Prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Dan Motreanu și Iulian Dumitrescu au fost puși la curent cu amenințările proferate la adresa lor, dar, surprinzător, au tăcut! „Niciunul nu vrea să vorbească oficial, dar toți știu. Au fost super-nervoși unde s-a ajuns, îl consideră vinovat pe Bode. Au fost informați imediat despre amenințările primite de la Mănăstire”, au relatat surse din PNL pentru „Libertatea”.

Fostul secretar general al PNL, Dan Vîlceanu, spune că nu e surprins de ce se întâmplă, pentru că acesta este stilul lui Lucian Bode și al găștii sale. „Lucrurile pot să fie tratate și serios, dacă te gândești că domnul Mănăstire era secretar general adjunct sau adjunctul domnului Bode la partid, domnul Bode care este ministru de Interne. Eu, tot indirect, am fost amenințat de domnul Bode. Domnul Bode spunea la discuții în care mă nominaliza că «Vîlceanu trebuie să dispară de la Gorj indiferent de metodă, că e convențională sau neconvențională». Cu tipul acesta de amenințări din jurul domnului Bode, eu sunt obișnuit”, afirmă Vîlceanu, care adaugă că în partid domnește „un sentiment de teamă”, iar „amenințările prind la unii colegi”.

Silviu Mănăstire, care s-a autosuspendat din postul de secretar general adjunct al PNL când s-a aflat că și-a bătut iubita, iar Tribunalul a emis ordin de restricție pe numele său, s-a arătat agresiv și cu reporterul „Libertatea”, când a fost sunat să comenteze incidentul. Fostul realizator TV a insinuat că ar fi vorba despre o anchetă scrisă la comanda unor rivali politici: „Invenția asta de unde mai e? Vă plictisiți la USR, nu mai doarme Ghinea de grija mea? Îți recomand cu încredere să verifici unde se duc banii USR, înțeleg că ești foarte îngrijorat de acest subiect…”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Codrin Ștefănescu se retrage din politică pentru că „este grav bolnav”. „Partidul lui Dragnea” ajunge pe mâna lui Liviu Pop

* VIDEO. Sforăitul gros al ministrului Petre Daea, în direct, la Antena 3. Râsete și ghionturi în studio. PSD-istul zice că o fi sforăit altul!

* Un nou kompromat împotriva Emiliei Șercan. Pe Facebook se plătesc reclame care o calomniază pe jurnalistă, promovând un site-fantomă, cu “anchete” nesemnate

* Omul PSD, Mitulețu Buică, a demisionat de la conducerea Autorității Electorale Permanente după ce a fost prins că și-a angajat cumnata în instituție

* VIDEO. Nicușor Dan anunță că a reușit să stingă datoriile Capitalei lăsate de administrația Firea-PSD: „Bucureștiul a trecut pe lângă faliment. Au fost 3 miliarde de lei datorii curente. De acum încep investițiile”

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

* A căzut primul cap din Mafia TVR Sport. Oprean, bișnițarul de bilete, și-a dat demisia ca să scape de cercetarea disciplinară, dar nu poate scăpa de ancheta penală. Panică printre complicii săi: oare îi va „turna”?!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here