Luni, la ora 16.00, plenul Senatului va vota cererea DNA de ridicare a imunității parlamentare a președintelui instituției, C. A. C. P. Tăriceanu. Cei de la ALDE le-au pus în vedere PSD-iștilor: dacă veți vota ridicarea imunității, veți pierde guvernarea!
Decizia de a discuta astăzi cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale a lui Tăriceanu a fost luată de Biroul Permanent Senatului, la solicitarea PSD. Iar PSD-iștii au trecut la acțiune, suspect de grăbiți, nu pentru că așa vrea DNA, ci pentru că așa le-a cerut Tăriceanu.
Liderul ALDE vrea să scape de stresul posibilei pierderi a imunității. Pentru asta s-a asigurat că are majoritate, folosind inclusiv arma șantajului, într-un târg rușinos, acceptat imediat de PSD: imunitate contra majoritate.
Votul de după ora 16.00 va fi o formalitate, securizându-i imunitatea lui Tăriceanu. Asta înseamnă că procurorii vor putea începe nici acum, după atâta întârziere, urmărirea penală în dosarul președintelui Senatului.
Trocul PSD-ALDE a fost sesizat și de Alina Gorghiu (PNL): „PSD are în Senat majoritatea simplă. Deci, nici măcar de voturile ALDE nu ar fi nevoie împotriva cererii de urmărire penală. Astăzi, dacă veţi vedea că se pune stop derulării procedurii judiciare, va fi din pricina PSD. Cei de la ALDE vor spune «Grazie, PSD». Cred că este un rezultat predictibil, PSD şi ALDE vor vota împotriva solicitării venite de la Parchet. PNL va avea un vot pe care l-a avut constant în cazul procedurilor de această natură. Încă o dată îmi exprim mâhnirea că în Parlamentul României se negociază genul acesta de vot – «îţi dau votul meu astăzi ca să-ţi blochez procedura de urmărire penală, ca să ne conservi dumneata, ALDE, pe noi, PSD, la guvernare». Este absolut incredibil că vorbim în 2019 de genul acesta de troc. Altfel, sunt sigură că dosarul domnului Tăriceanu şi-ar fi găsit din noiembrie până acum un deznodământ”.
Comisia juridică a Senatului a recomandat săptămâna trecută ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită (800.000 de dolari) pe vremea când era prim-ministru.
Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că, în perioada 2007-2008, pe vremea când era premier, acesta ar fi primit indirect foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Din octombrie 2018, PSD a amânat constant un vot în Senat, blocând ancheta procurorilor.
Călin Popescu Tariceanu dacă sunteți bărbat și nu un politician trecut vremelnic pe la șefia senatului Renunțați sa va mai ascundeți după imunitate( schimbat regulamentul atât la senat cât și la Camera Deputatulor , imunitate doar pentru declarații in parlament și atât) și fiți judecat ca un roman normal, pentru ca nimeni nu-i așa mai presus de lege, articolul 16 din Constituția României!
Așa va dați dovada ca respectați democrația in România pe care o trâmbițati in fiecare zi la posturile de TV și in MASS media!!!!