„S… p…”, Diaspora! Aşa vorbeşte individul propus de PSD la Ministerul Românilor de Pretudindeni. Tit-Liviu Brăiloiu a cerut şi cenzurarea Facebook

3
5055

Senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu (54), propus la Ministerul pentru românii de pretutindeni în locul Nataliei Intotero, s-a remarcat printr-o serie de acțiuni și declarații controversate.

În septembrie 2018, Brăiloiu a întrebat-o pe Carmen Dan, la audierile pe tema violențelor din 10 august, dacă în opinia sa se impune ”o reglementare care să controleze și aceste rețele sociale”. ”Nu avem pentru Facebook nici un control. Credeți că guvernul poate iniția acest tip de legislație?”, a întrebat senatorul PSD. Ministrul de interne și-a arătat ”toată disponibilitatea” pentru o astfel de inițiativă.

În ședința de plen din 21 decembrie 2017, senatorul PSD Liviu Brăilou i-a adresat cuvinte injurioase Florinei Presadă. ”Prințeso, s… p…”, i-a spus Brăiloiu când senatoarea USR i-a dat drept cadou de sărbători un exemplar din ”Ferma animalelor”, de George Orwell.

În decembrie 2017, după injuriile aduse de senatorul PSD Liviu Brăiloiu, Florina Presadă a povestit incidentul:

„Ceea ce a spus domnul Brăiloiu nu poate fi reprodus. Pot să vă relatez, în schimb, contextual. Și anume, noi, membrii grupului senatorial al USR ofeream cărți membrilor Senatului de la PSD. Este vorba despre ”Ferma Animalelor”, de George Orwell. O serie de senatori PSD au aruncat cărțile pe jos, mă refer la doamna Ecaterina Andronescu, domnul Bodog, chiar doamna Arcan, de asemenea. Iar domnul Brăiloiu, vizibil deranjat de acest gest, a început să mă insulte și să mă înjure. Nu este prima dată, voi face o plângere împotriva dumnealui la Biroul Permanent, unde există un Regulament al Senatului care trebuie respectat. Am cerut în acel moment domnului Manda, care era președinte de ședință, să suspende sedința, însă a refuzat să facă acest lucru. Data viitoare, poate ar trebui să-i ofer niște cărți de joc, dumnealui și domnului Șerban Nicolae, poate așa îl interesează,” a povestit la vremea respectivă Florina Presadă.

Potrivit publicației Ordinea.ro, Brăiloiu a locuit mai mulți ani în Spania, acolo unde încă deține o proprietate imobiliară în indiviziune cu o femeie din Eforie. În 2005, el a intrat în politică, în PSD, fratele său fiind primar din partea acestei formațiuni în localitatea Eforie. În 2009, a ajuns pentru o scurtă perioadă de timp prefect al județului Constanța, iar din 2016 este senator, reprezentând județul Constanța în camera superioară a Parlamentului. Din 2018, este și președintele comisiei care răspunde de siguranța națională.

Ieri era în cărţi altă „ciumă”

Înainte de alegerea lui Brăiloiu, PSD a luat în calcul altă „ciumă” anti-Diaspora.

Este vorba de Lilla Boglárka Debelka, secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, cotată ieri cu mari şanse să fie avansată ministru, în locul Nataliei Intotero, care va pleca în Parlamentul European.

Deşi ocupă funcţia de preşedinte al PSD Diaspora, Debelka a criticat dur protestul din 10 august, pe care l-a numit „anti-democratic“. O altă variantă pentru minister e Claudia Ţapardel, europarlamentar PSD.

Declaraţiile care au compromis-o pe Lilla Debelka

  • „Protestul din 10 august 2018 nu poate fi considerat o manifestaţie a Diasporei, ci o acţiune anti-democratică la care au participat din culise preşedintele şi liderii opoziţiei. Valul de incitări la violenţă de pe reţelele online de comunicare şi lipsa de asumare din ultimul moment a organizării protestului demonstrează premeditarea violenţelor, care s-au manifestat regretabil, cu sprijinul liderilor formali şi spirituali ai evenimentului.”
  • „În timpul protestului, USR şi-a făcut campanie, iar Klaus Johannis a avut o intervenţie publică inadmisibilă şi incompatibilă cu calitatea de Preşedinte al României. Ignorând atribuţia sa de mediere, Johannis a condamnat instituţia Jandarmeriei care asigură ordinea publică, fără o analiză oficială echilibrată, şi a incitat la violenţă şi huliganism. Preşedintele a devenit astfel complice la subminarea autorităţii instituţiilor statului şi la tentativa de răsturnare a ordinii de drept”

CITIȚI ȘI:

„A venit Eliberatorul!”. Dragnea luptă cu „străinii care vin în cotropire”. Delirul lui Codrin Ștefănescu despre mitingul PSD de la Craiova

„Vrem în Europa! Nu ne puteți lăsa să sfârșim ca prizonieri ai unui grup de politicieni corupți!”

3 COMENTARII

  1. Citim mereu numai lucruri care ne provoaca lehamite si oroare. PSD este o mizerie infinita, o suita de caractere urate si rauvoitoare care incita oamenii la ura impotriva opozitiei, fara pic de rusine, de parca ei ar fi perfectiunea si ar fi jigniti de criticile venite, dealtfel, pe drept, fata de actiunile lor, inactiunile, minciunile si manipularile fara margini de dezgustatoare, incat e un cosmar sa ne gandim ca acesti oameni pot deveni clasa conducatoare intr-o dictatura ce se prefigureaza in biata noastra tara…
    E o lectie imens de usturatoare pentru lipsa de simt civic demonstrat in 2016 cand nu s-a mers la vot…Oare mai putem repara aceasta impardonabila greseala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.