miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaRusia deportează mii de oameni din Mariupol în lagăre de muncă forțată....

Rusia deportează mii de oameni din Mariupol în lagăre de muncă forțată. Cei rămași în oraș sunt amenințați că „veți muri de foame”

-

Mii de oameni din Mariupol sunt luați cu forța de invadatori și deportați în Rusia, unde sunt internați în lagăre de muncă, scrie Reuters citând Consiliul Local din oraș. În acest timp, cei 300.000 de locuitori sunt amenințați de asediatori că “veți muri de foame”. Importantul port la Marea Neagră a devenit deja cea mai mare catastrofă umanitară din Europa după Al Doilea Război Mondial și se îndreaptă spre soarta Leningradului asediat de germani în perioada 1941-1944.

Consiliul Local al orașului Mariupol a semnalat sâmbătă, pe canalul său de Telegram, că „în ultimele săptămâni, mai multe mii de locuitori au fost deportați în Rusia”. Forțele rusești au încercuit orașul și au încercat de mai multe ori să-l cucerească, însă fără succes. Ultima tentativă a avut loc în weekend, când oficialități locale au confirmat că „se poartă lupte de stradă în centru”.

Încărcați cu forța în camioane și trimiși în Rusia, în lagăre de muncă forțată

Rușii au pornit un proces de distrugere completă a localității, care e bombardată zi și noapte și transformată în ruine. Acei localnici care au avut posibilitatea au încercat să fugă. Unii au reușit, alții au fost bombardați de ruși și uciși, destui au fost interceptați și capturați.

În zonele ocupate de armata rusă, localnicii au fost încărcați cu forța în camioane și trimiși în lagăre de muncă forțată din Rusia. Primarul Vadim Boicenko spune că oamenii sunt duși în orașul Taganrog.

- Advertisement -

Putin și oamenii săi fac în acest moment un joc cinic. Bombardând orașul și mai ales infrastructura vitală, dar și locurile unde se adăpostesc oamenii, creează deliberat o criză umanitară teribilă. Este aceeași rețetă pusă la punct acum câțiva ani în Siria, când orașele deținute de rebeli au fost făcute una cu pământul, generând celebra criză a refugiaților din 2015.

Situația fiind disperată, e momentul ca rușii să-și arate mărinimia: ei propun ca garnizoana să depună armele, garantându-i-se întoarcerea în teritoriul controlat de Ucraina. Este o promisiune periculoasă și iluzorie, rușii demonstrând în numeroase rânduri, din 2014 încoace, că nu-și respectă niciun fel de angajament.

Miza este capturarea acestui nod strategic de mare importanță, care le-ar permite atacatorilor să stabilească un coridor terestru din Crimeea până în Rusia.
Tocmai de aceea ucrainenii nu renunță la luptă.

- Advertisement -

Deputatul ucrainean Dmitro Gurin a explicat pentru BBC, la scurt timp după ce a expirat promisiunea asediatorilor că vor permite intrarea în oraș a unor convoaie umanitare: „Rușii nu deschid coridoare umanitare, nu lasă convoaiele umanitare să intre în oraș și acum vedem clar că obiectivul rușilor este să înceapă să provoace foamete în oraș pentru a-și impune poziția în procesul diplomatic. Iar dacă orașul nu se predă – și orașul nu se va preda! -, nu vor lăsa oamenii să iasă. Nu vor lăsa convoaiele umanitare să intre în oraș”.

Rușii încearcă să facă acum la Mariupol ce-au făcut germanii în Al Doilea Război Mondial în Leningrad

Ucraina avea termen până luni, la ora 5.00, să depună armele în Mariupol. Conform promisiunii Moscovei, trupele ruse ar fi deschis coridoare sigure de ieșire din oraș începând cu ora 10:00, inițial pentru ca trupele ucrainene și „mercenarii străini” să se dezarmeze și să părăsească orașul. După alte două ore, forțele ruse pretindeau că ar fi permis convoaielor umanitare cu alimente, medicamente și alte provizii să intre în siguranță în oraș, odată ce deminarea drumurilor ar fi fost finalizată.

Dar termenul limită a trecut fără să se întâmple nimic. Ucrainenii refuză capitularea, exact la fel cum au făcut apărătorii Leningradului în 1941, în fața asediatorilor germani.
Atacatorii au bombardat atunci orașul așa cum fac acum rușii cu Mariupol, generând un dezastru umanitar de proporții incredibile. Până la 1.000.000 de locuitori se estimează că au pierit în cei 3 ani de asediu din cauza foametei, a bolilor, a bombardamentelor și a altor cauze provocate de război.

Germanii au încercat să-i înfometeze pe cei din încercuire cum fac rușii acum cu ucrainenii. La Leningrad s-au înregistrat, din cauza foamei, chiar și cazuri de canibalism. În Mariupol, autoritățile spun că lipsa resurselor a generat încăierări între locuitorii disperați de foame și sete.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* Barbarii putiniste: cetățenii din Mariupol sunt deportați forțat în Rusia, cei din Donbass sunt obligați să lupte contra Ucrainei!

* AUDIO. O bunicuță din Ucraina a lichidat 8 invadatori ruși. „I-a hrănit cu plăcinte cu otravă. Au zburat acasă în sicrie zincate”

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

* Artileria ucraineană l-a spulberat pe maiorul rus care bombardase casele civililor. Bestia a făcut crime și în Georgia (2008), și în Siria (2015)

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

* VIDEO. Cecenii lui Kadîrov se laudă cum, în strigăte de „Allahu akbar!”, mitraliază un bloc în care se află femei și copii

* A fost lichidat și comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, un ucrainean care-și trădase țara

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Femeia care a vrut să-l dea afară pe Vladimir Putin! De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Ce face Rusia acum este o incalcare a tuturor tratatelor internationale care garanteaza drepturi. Acest popor barbar trebuie izolat precum Coreea de Nord, nu mai au ce cauta in lumea civilizata. NKVD este inca viu, iar practicile staliniste sunt la ordinea zilei. Au vazut ca nu pot cuceri acest popor minunat si acum il distrug. Opiniea mea ca este sfarsitul unei era in care Maica Rusia si-a bagat nasul peste tot. Pacat ca o tara precum Ucraina va plati libertatile noastre. ONU ce pastele ma-sii face? In Kosovo sarea ca arsa, NATO bombarda Serbia. Nu si cu rusii, pentru ca au trei coaie se pare. Pastele mamii lor de gunoaie bolsevice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -