Rusia a început purificarea etnică în Mariupol. Urmează să fie aduși treptat 300.000 de ruși, iar vechii locuitori ucraineni vor fi deportați în Rusia

0
857
Planul Rusiei este ca, până în 2035, să colonizeze 300.000 de ruși la Mariupol, pe măsură ce orașul va fi curățat de ruine și eliberat de actualii locuitori ucraineni

Rusia a început purificarea etnică în marele oraș ucrainean Mariupol, cucerit în primăvara trecută, și are un program prin care, până în 2035, vor fi aduși 300.000 de noi locuitori ruși, anunță organizația guvernamentală Centrul Național de Rezistență al Ucrainei. Sursele citate provin chiar din Mariupol, oraș-fantomă după ce majoritatea celor 450.000 de locuitori inițiali au fost uciși, au fugit sau au fost deportați.

Potrivit documentelor obținute din Mariupol, Rusia a conceput un plan prin care va schimba balanța etnică în zonă. Locuitorii ucraineni care au mai rămas – circa 100.000 conform autorităților de ocupație – vor fi scoși de acolo și deportați în diverse regiuni din Rusia. În loc vor fi aduși, treptat, circa 300.000 de ruși. Acest proces a început deja. În ianuarie 2022, înainte de începerea invaziei, orașul Mariupol număra 425.681 locuitori.

Pentru a-i stimula pe ruși să vină în noile regiuni ocupate din sudul și estul Ucrainei, Moscova a adoptat un program preferențial de credite ipotecare în condiții foarte avantajoase. În paralel, Rusia aduce muncitori și funcționari civili din zonele sărace ale țării și-i colonizează în teritoriile ocupate din Ucraina.

Localnicii sunt descurajați pe toate căile să rămână în zonă. Discriminați la locurile de muncă, în relațiile cu administrația publică ori la asistența medicală, ucrainenii sunt împinși să plece și, în unele cazuri, deportați de-a dreptul în diverse teritorii cât mai îndepărtate din Federația Rusă.

Orașul Mariupol a fost complet distrus în primăvara trecută, când rușii au reușit să-l ocupe după câteva luni de lupte feroce. S-au depus eforturi masive pentru îndepărtarea dărâmăturilor, inclusiv prin mobilizarea supraviețuitorilor din oraș. Presa rusă a făcut propagandă intensă la deschiderea unei noi școli și a unor blocuri, dar situația rămâne dramatică, deoarece 90% dintre clădiri au fost fie complet distruse, fie atât de avariate încât nu mai pot fi restaurate și trebuie demolate. În plus, numărul celor morți sub dărâmături a rămas foarte mare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* CTP: „A sucombat unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”. Primise Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”!!!

* Vicepreședinte PNL: Rușine, Rareș Bogdan!

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here