Rusia a început producția de serie a roboților capabili să lupte singuri la sol, după ce i-a testat intensiv în Siria

2
1121
Robotul de luptă Uran-9, pe care Rusia l-a testat intensiv în Siria, a intrat în producția de serie

Rusia a pornit producția de serie a roboților de luptă capabili să intre în acțiune și să opereze individual la sol, a anunțat generalui Serghei Șoigu, citat de agenția de presă TASS și preluat de defenseromania.ro. Rusia a testat deja intensiv în Siria acest nou tip de armă de-a dreptul revoluționar, prezent până acum doar în cărțile și filmele SF.

Șoigu a declarat, în timpul maratonului educațional New Knowledge, că “producția în serie a roboților de luptă a început. Ceea ce a apărut nu este pur și simplu experimental, ci roboți care sunt capabili să lupte singuri, așa cum vedeam în filmele de Science-Fiction. Nu pot să nu menționez ce se numesc armele de mâine. Se desfășoară lucrări la scară largă în acest domeniu“.

După apariția dronelor, avioane de luptă fără pilot comandate de la sol și care acum execută numeroase misiuni în teatrele de operațiuni, inventarea roboților de luptă în operațiunile desfășurate pe teren este un alt pas în tehnologia militară.

Rușii au testat intens roboții de luptă independenți în bătăliile din Siria. În 2019, acolo a fost filmat prima oară “Uran-9”, un sistem independent, fără echipaj uman, care are capacitatea să distrugă vehicule și să doboare chiar ținte aeriene – avioane sau elicoptere. Robotul “Uran-9” are ca armament principal un tun automat de calibrul 30 mm, tip 2A72, folosit contra transportoarelor blindate sau a mașinilor fără blindaj sau cu blindaj ușor, dar și contra țintelor aeriene. De asemenea, robotul dispune și de un sistem dotat cu 4 anti-rachete ghidate de tanc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat în Belarus: Lukașenko a deturnat un avion de pasageri pentru a aresta un ziarist de opoziție, de 26 de ani!

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* Chirieac își apără finanțatorul: „E un dosar aberant. PSD a plătit cinstit 250.000 $ pentru vizita lui Dragnea în SUA”

Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

2 COMENTARII

  1. STĂM LINIȘTIȚI: AU ȘIII… AMERICANII, MAI DEMULT (!!!) ȘIII… MAI SOFISTICAȚI-și-EFICIENȚI!!!

    Șiii… MAI BINE TESTAȚI (!!!), în munții-și-deșerturile din Afganistan, contra fundamentalișrtilor-teroriști, și în junglele de prin Columbia sau Panama, în lupta cu cartelurile-drogurilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here