9 teze de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie au fost invalidate pentru plagiat!

3
403

Înalt Preasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului care cere acum să fie înaintat la rangul de mitropolit, a coordonat cel puțin 9 teze de doctorat plagiate și invalidate de CNATDCU, dezvăluie PressOne.ro. ÎPS Teodosie este portstindardul mișcării conservatoare și conspiraționiste din Biserica Ortodoxă Română, iar de curând a intrat în conflict chiar cu Patriarhul Daniel.

Arhiepiscopul Tomisului, care în pandemie a avut cele mai controversate și sfidătoare declarații și inițiative, a cerut ca arhiepiscopia sa să devină Mitropolie. În acest fel, explică teologii observatori ai vieții religioase în România, Teodosie ar putea să emită ulterior pretenția de a fi ales Patriarh al BOR.

Numai că Patriarhia i-a respins în aprilie solicitarea, arătând în scrisoarea către Teodosie că acesta a adus mari prejudicii Bisericii prin comportamentul din timpul pandemiei, că are ambiții de mărire și că în Arhiepiscopia sa sunt mari probleme. Printre altele, conducerea BOR îi reproșează lui Teodosie că girează la Universitatea „Ovidius” din Constanța teze de doctorat în teologie plagiate.

La acea universitate, Teodosie este profesor universitar și director de școală doctorală.

PressOne a discutat cu persoane din învățământul teologic și a descoperit că sub bagheta lui Teodosie – cunoscut și sub numele de cod “Mache“ din perioada când era informator al Securității comuniste – se petrec abateri extrem de grave atât de la legislație, cât și de la etica academică.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a anulat, numai în ultimii 5 ani (din 2016 încoace), 9 teze de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie din cauză că erau plagiate.

Lacom – “arghirofil” (iubitor de arginți, adică de bani – n.red.), după cum îl caracterizează pe Teodosie surse din BOR –, arhiepiscopul are în îndrumare peste 20 de doctoranzi, ceea ce încalcă prevederile interne ale Universității Ovidius, limita maximă fiind de 20 de doctoranzi coordonați simultan.

Prins asupra faptului atât de conducerea BOR, cât și de CNATDCU, ÎPS Teodosie a acuzat o conspirație, insinuând că ar fi lucrătura altor culte, pentru că în comisia de investigare a tezelor plagiate n-ar fi doar credincioși ortodocși: „Eu nu am plagiat nimic… Nu sunt acuzat de plagiat. Pentru că a venit vorba, să vă spun despre ce-i vorba. La doctorat, cine-i acuzat? Nu persoana, calculatoru-i acuzat. Chiar am avut o întrunire la Universitate… Deci calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATDCU, arată că nu este plagiat. Cei din Comisia Teologică (a CNATDCU – n.red.), care nu sunt doar ortodocși, acuză plagiatul împotriva evidenței calculatorului. Ce e asta? E ceva cu totul tendențios”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat în Belarus: Lukașenko a deturnat un avion de pasageri pentru a aresta un ziarist de opoziție, de 26 de ani!

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* Chirieac își apără finanțatorul: „E un dosar aberant. PSD a plătit cinstit 250.000 $ pentru vizita lui Dragnea în SUA”

Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

3 COMENTARII

  1. Mache, tu ești dracu gol îmbrăcat în straie de faraon și te dai popă.
    Las-o jos că măcăne, ai fost prin cu mâna în borcanul cu miere arghilofilule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here