Rusia încearcă să-i îndoctrineze pe copiii din Ucraina cu manuale care glorifică Armata Roșie, fiindcă ea „protejează umanitatea”!

0
504
Copii cu puști de lemn... deocamdată...

Comitetul de Stat pentru Televiziune și Radiodifuziune din Ucraina a anunțat la data de 29 decembrie, prin serviciul său ministerial, că n-a permis importul în țară a cel puțin 5 cărți pentru copii tipărite în Rusia. Motivul este unul uluitor: manualele conțineau o propagandă deșănțată la adresa “statului agresor”!

Toate aceste “creații” au fost tipărite la Editura Prof-Press, având titluri neutre, care să nu bată la ochi, conform agenției de știri Ria Novosti. Iată trei exemple: “Tehnologii înalte: de la fantezie la realitate”, “Profesiuni moderne”, “Animale celebre”.

Realitatea s-a dovedit a fi însă alta. Când le-au lecturat, specialiștii ucraineni au rămas șocați: toate cărțile conțineau imagini cu oficiali ruși de securitate și echipamente militare. Iar în lucrarea “365 de basme și poezii pentru fiecare zi” există chiar o poezie glorificatoare la adresa Forțelor Armate Ruse, care “protejează și salvează umanitatea”.

Într-o altă apariție editorială, “Fapte uimitoare”, scrisă de L. Sokolova, se dedică un întreg capitol marii împărătese Ecaterina a II-a (1729-1796). Potrivit autoarei, meritele ei sunt creșterea armatei ruse și acapararea teritoriilor străine.

Arsenalul de manuale laudative pentru Rusia lui Putin urma să ajungă pe băncile copiilor ucraineni. Doar în acest an s-au primit aproape 7.200 de cereri pentru produsele editoriale rusești. “Autoritățile ucrainene au eliberat 6.442 de autorizații de import, dar în 754 de cazuri acestea au fost refuzate. În plus, s-au anulat decizii pe 2226 dintre ele”, titrează Ria.ru.

“Nu contează genul – bărbați, femei, adolescenți. Principalul lucru este să tragă cu mitraliera în direcția inamicului”

La doi ani de la anexarea Crimeei (2014), Petro Poroșenko, președinte al Ucrainei în acea perioadă, a parafat o lege care restricționează accesul în țara sa a oricăror materiale tipărite cu “conținut anti-ucrainean” provenite din Rusia. Oficialitățile de la Kiev sperau că vor stimula astfel producția autohtonă de carte. De-atunci, absolut toate cărțile care sunt importate din Rusia trec prin filtrul drastic al Comitetului de Stat pentru Televiziune și Radiodifuziune al Ucrainei.

Pe fondul acestei situații, dar și al mobilizării femeilor în cazul unei invazii rusești, unul dintre cei mai cunoscuți politologi ucraineni, Aleksandr Kocetkov, prezent în numeroase dezbateri televizate, a venit cu o idee iresponsabilă: implicarea elevilor în război.

“Mobilizarea copiilor în cazul unui război cu Rusia va crește pierderile inamicului. Nu contează genul – bărbați, femei, adolescenți. Principalul lucru este să tragă cu mitraliera în direcția inamicului. În cazul împușcăturii în masă, teoria probabilității va funcționa, iar gloanțele și obuzele își vor găsi ținta”, scrie acesta într-un articol pentru “Glavred”.

Aleksandr Kocetkov

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Expertă: valul Omicron va fi nimicitor. „Risc foarte mare, suntem extrem de vulnerabili. În 20 de zile vom avea 1.500 de paturi ATI ocupate“

Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

* Premierul Ciucă mai bagă 307 inși în ministere, în penultima zi din an. La Economie, în loc să se reducă numărul de angajați la 584, crește la 1.146!

* Ghinea distruge propaganda PSD: „Să se calmeze Nistorescu, Chireac și alți borfași! Budăi este și idiot, și ticălos. Nu voi lucra cu fonduri din PNRR”

* Guvernul PSD-PNL mărește accizele la carburant: de la 1 ianuarie, benzina și motorina se scumpesc cu încă 7 bani pe litru. În 2022, prețul va ajunge la 7 lei/litru

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (45) / Nicolcioiu şi banii din Iran

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Ion Țiriac ar vrea să trăiască într-o dictatură comunistă! „Dacă aș avea 30 de ani, m-aș muta în China”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here