România și-a vaccinat de 4,27 ori mai mulți cetățeni decât Rusia, cu un vaccin mai sigur, deși a început campania cu 22 de zile mai târziu!

0
1663

Rușii au dat-o în bară cu vaccinul Sputnik V. Într-un mesaj oficial, postat pe Tweeter la data de 9 ianuarie 2021 de producătorii vaccinului rusesc, se spune că au fost imunizați peste un milion de cetățeni. Jurnaliștii de la „Mediazona” aduc argumente că datele oficiale sunt mult umflate. În realitate, doar 317.000 de ruși (140.000 în Moscova și 177.000 în regiunile Rusiei) s-au vaccinat împotriva Covid-19, la o populație de 144,5 milioane. În procente: 0,22%!

Prin comparație, în România, deși campania de vaccinare a început cu trei săptămâni mai târziu (27 decembrie față de 5 decembrie), au fost imunizați 183.000 de cetățeni, la o populație de 19,4 milioane. În procente: 0,94%.

România și-a vaccinat de 4,27 ori mai mulți cetățeni decât Rusia, raportat la numărul de locuitori (0,94% față de 0,22%), cu un vaccin mai sigur, deși a început campania de imunizare cu 22 de zile mai târziu.

„În regiunile Rusiei, situația este mult mai gravă – nicăieri, cu excepția Capitalei, autoritățile nu au reușit să vaccineze nici măcar 1% din populație. Pentru Moscova s-au alocat 140.000 de injecții cu Sputnik, în timp ce restul Rusiei are 177.000. Se pare că locuitorii Argentinei, unde Rusia a trimis 300.000 de doze de vaccin, sunt mai bine vaccinați decât locuitorii regiunilor rusești: pe 15 ianuarie, Ministerul Sănătății din Argentina a raportat că 200.000 de persoane s-au vaccinat cu Sputnik”, dezvăluie „Mediazona”, citată și de „Novaia Gazeta”.

Așadar, până acum, mai multe vaccinuri rusești au ajuns, pe cap de locuitor, în Argentina (300.000 de vaccinuri la 40,1 milioane de locuitori) decât la cetățenii Rusiei (317.000 de vaccinuri la 144,5 miliane de locuitori)!

Din acest punct de vedere, România (19,4 milioane de locuitori) are procentaj mult superior Rusiei. Până la data de 15 ianuarie 2021, peste 183.000 de români au fost imunizați împotriva SARS-COV-2, folosindu-se vaccinul Pfizer/BioNTech.

Mai mult: în România, vaccinarea a debutat oficial pe 27 decembrie 2020, simultan cu celelalte țări din Uniunea Europeană (UE), cu 22 de zile mai târziu decât în Rusia (5 decembrie). De altfel rușii s-au lăuat – propagandistic – că sunt primii din lume care au început imunizarea populației.

„Președintele Vladimir Putin a anunțat că vaccinările «în masă» vor începe pe 18 ianuarie. Nu există date complete despre câți ruși au fost vaccinați în aproape o lună și jumătate – Ministerul Sănătății, care se ocupă de campanie, a încetat să raporteze date despre progresul vaccinărilor în decembrie și nu răspunde la anchete. Secțiunea «Vaccin» a apărut pe site-ul stopcoronavirus.rf, dar nici acolo nu există statistici generale. Practic, secțiunea este plină de anunțuri: câte doze de vaccin se așteaptă să primească o anumită regiune în viitor. Mai mulți oficiali au declarat pentru «Meduza» că datele privind numărul de pacienți vaccinați ar trebui să apară în curând pe site-ul web, dar nu se știe exact când și în ce formă. Ministerul Sănătății nu a dat încă consimțământul final pentru o astfel de publicare”, se mai arată în publicația „Mediazona”.

Un ultim element de comparație între România și Rusia: calitatea vaccinului. Cel livrat de Pfizer/BioNTech este aprobat de foarte severele autorități europene de specialitate. Aceleași autorități au interzis accesul vaccinului rusesc Sputnik V în spațiul UE, pentru că n-a parcurs toate etapele de testare. Altfel spus, vaccinul rusesc nu este unul sigur în acest moment, în timp ce noi, românii, avem acces la aceleași vaccinuri ca și americanii, germanii, francezii, britanicii etc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Calendarul sinucigaș al conspiraționistului Stanoevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here