România a naturalizat 3 atlete din Kenya, care ar urma să alerge pentru țara noastră la Olimpiadă

5
601

Federația Română de Atletism și Comitetul Olimpic Român au naturalizat 3 sportive din Kenya care ar urma să alerge pentru țara noastră la Olimpiada de la Tokyo, din vara acestui an. Joan Chelimo (31 de ani), Stella Ruto (26 de ani) și Delvine Meringor (29 de ani) sunt, de joi, 13 mai, românce cu acte în regulă, primind documentele care atestă că au cetățenia țării noastre.

Toate cele 3 sportive sunt legitimate la CSA Steaua București. Ele au depus jurământul de credință față de țara noastră la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, de față fiind Florin Florea, președinte FR Atletism, reprezentanți ai CSA Steaua și antrenorul Carol Șanta.

Joan și Delvine au făcut deja baremul pentru Olimpiadă la maraton, iar Stella încearcă să se califice la probele de 5.000 de metri și de 3.000 de metri obstacole.

Cele 3 sportive africane au fost legitimate acum doi ani la Steaua la demersurile antrenorului Carol Șanta. „Aștept acest moment de cinci ani. Am reușit azi să aduc în România trei atlete foarte valoroase și sper ca măcar una dintre ele să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să mă retrag după un astfel de moment“, a declarat antrenorul la finalul ceremoniei.

România a fost o mare forță mondială a atletismului, disciplină în care a câștigat zeci de medalii olimpice. Azi, țara noastră nu mai înseamnă absolut nimic în acest sport.

La fel ca și în multe alte sporturi, totul s-a dus pe apa Sâmbetei cu largul concurs atât al guvernanților, cât și al angajaților din federații și de la COSR. Incompetența, haosul administrativ, suficiența, interesele mărunte au distrus complet sporturile din România, azi cele mai multe federații fiind niște instituții anacronice, unde angajații nu fac altceva decât să aștepte deplasările, diurnele, mici ciupeli și, eventual, câte o medalie norocoasă în urma căreia să fie premiată toată lumea. Președinții de federații care au încercat să schimbe câte ceva și să reformeze instituțiile au fost tratați cu ostilitate și expulzați, în timp ce numeroșii miniștri ai sportului succedați în Guvern s-au mulțumit cu acțiuni de PR.

Anul acesta se vor împlini 13 ani de când Constantina Diță Tomescu a câștigat, la Olimpiada de la Beijing, medalia de aur în cea mai grea dintre toate probele atletismului, maratonul. Și Constantina Diță, însă, a reușit această performanță fabuloasă antrenându-se în America, pe cont propriu, fără nici cel mai mic sprijin de la federație, COSR sau MTS.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Incredibilul Mircea Lucescu! La 75 de ani, câștigă titlul cu Dinamo Kiev, spulberându-și „creația braziliană” de la Șahtior Donețk

România, în grupă cu Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă la Olimpiada de la Tokyo. Obiectivul lui Rădoi: o medalie

5 COMENTARII

 1. Ce să facem…, DACĂ „ALE NOASTRE”… NU MAI AU NICI UNDE SĂ SE ANTRENEZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vă dăm un exemplu, pe care-l… cunoaștem FOARTE BINE (am și scris ADESEORI despre acest subiect, în cei 31 de ani de presă, INCLUSIV „LOCALĂ”: la clubul constănțean „Farul” s-a toooooot încercat (uneori… CU DISPERARE, chiar!) să se mențină ștacheta relativ-înaltă a performanțelor (măcar naționale și zonale/”balcanice”…) la ATLETISM (începută, în anii ’70, cu… MARELE-CAMPION Ilie Floroiu!), în special la feminin, dar… condițiile de antrenament au devenit… EXECRABILE, de la an la an, pista (CÂRPITĂ!) de la stadionul „Farul” ajungând mai JALNICĂ chiar decât… gazonul (APROAPE-INEXISTENT – !!! – al) terenului-de-fotbal și decât tribunele, acestea fiind pe trei-sferturi… FĂRĂ-SCAUNE și INVADATE-de-IARBĂ-și-MĂRĂCINI (le puteți… „admira” – Sic! – când se transmit meciurile „Fărulețului”, din Liga a II-a, pe „Digisport”!!!)!!!

  • Dacă le trimite să se antreneze la Constanța…, keniencele vor pleca spreee… casă (!) cu primul avion, căci nisipul pe care aleargă la ele, acolooo…, este mai fin și mai adecvat-alergării decât cel careee… ține loc de iarbă și pistă-sintetică (cu tartan) la Stadionul „Farul” (unde, în anii ’70, se organizau mari concursuri-…INTERNAȚIONALE de atletism, în care se stabileau recorduri-…europene și chiar un… record-MONDIAL, în iunie 1972, al viitoarei vicecampioane olimpice de la Munchen, din aceeași vară, Argentina Menis, la aruncarea-discului!ș iar în anii ‘2000, pre;edintele F.R.F., Mircea Sandu, și antrenorul Victor Pițurcă organizau cam toate meciurile „naționalei”-de-seniori la fotbal!!!)…

   • Așadar: dacă le trimite Federația să se pregătească la mare…, le recomandăm fetelor… plaja (!), că-i mai îngrijită decât stadionul-cu-pistă al Constanței!!!

 2. La (cele) trei atlete din Kenya, ar merge (să fie naturalizați) și trei… atleți din Etiopia: poate așa (DOAR!…), cu sportivi care nu au loc în loturile reprezentative din țara lor, adică de prin … Amărăștenia (din Africa),… Sărăcenia (din America-Latină) ori… Înfometania (din Asia), săăă… luăm (!) și noi (DIN-ÎNTÂMPLARE/”LA-PLESNEALĂ”!) vreo medalie la Jocurile Olimpice din această vară!

  Că altfeeel…, în speranța medaliei… promise-până-la-plictiseală de o Simona Halep… mai-mereu „RUPTĂ” (!): SLABE SPERANȚE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here