Criticii AUR, victimele trolling-ului. Facebook le-a suspendat conturile jurnaliștilor Mălin Bot și Camelia Tabacu, precum și istoricului Mădălin Hodor, după ce au fost raportați masiv

5
4987
Mălin Bot - Camelia Tabacu - Mădălin Hodor

Facebook le-a suspendat conturile istoricului Mădălin Hodor și jurnaliștilor Mălin Bot și Camelia Tabacu, după ce aceștia au fost raportați masiv de persoane necunoscute. Cei trei au în comun faptul că, în ultima perioadă, au fost critici la adresa AUR, iar simpatizanții partidului s-ar fi mobilizat să-i blocheze pe rețeaua de socializare, scrie Podul.ro.

Istoricului Mădălin Hodor i-a fost blocat contul de curând, intrând în atenția AUR după ce a semnat, alături de zeci de alte persoane, o scrisoare în care cerea partidelor politice din România să nu mai colaboreze cu extremiștii.

Mălin Bot a avut și el suspendat contul de Facebook 30 de zile. De asemenea, este cunoscut ca un critic virulent al AUR.

Jurnalista Camelia Ciobanu-Tabacu, de la Podul.ro, a fost în aceeași situație, fiind raportată masiv după ce a avut o postare în care critica protestele conspiraționiștilor coordonate de AUR.

Înainte de suspendarea pe 30 de zile, Camelia Tabacu avusese contul blocat alte 7 zile pentru că “îndrăznise” să scrie despre generalul Nicolae Roman, deputat AUR acuzat că a participat la represiunea revoluționarilor din Timișoara, în decembrie 1989.

În ultimele luni, simpatizanți ai AUR au început să facă liste negre cu persoane care trebuie pedepsite pentru „trădare de țară”, inclusiv prin pedeapsa capitală. Apărute pe conturile de Facebook ale AUR și ale lui George Simion, aceste liste și mesaje n-au fost niciodată repudiate public de liderii partidului.

Ce a declarat Mădălin Hodor, pentru Podul.ro, după ce i-a fost suspendat contul de Facebook

„Am tot primit mesaje în privat și am văzut că mai multe persoane (de regula din zona anti-AUR) au pățit același lucru. Fix în aceeași perioadă. Unora le-a fost suspendat contul prin raportări succesive (cum mi s-a întamplat mie), alții au primit avertismente sau diverse alte «sancțiuni». Nu am deocamdată nicio dovadă că ar fi vorba despre o campanie organizată în vederea închiderii gurii unora care deranjează construcția ticaloasa numita AUR, dar mi se pare foarte ciudată aceasta coincidență. Eu am cont Facebook de mai bine de trei ani. Și am postat vrute și nevrute, am intrat în conflicte deschise pe teme politice, istorice sau de altele, am trecut de două ori prin blocari partiale in urma unor raportări, dar niciodată nu mi-a fost suspendat contul fara drept de apel. Dățile trecute am contestat decizia de blocare, am argumentat și în câteva ore se rezolvase. De data asta nimic. Curg zilele de suspendare și nici vorbă de analiză. Nimic. Mai mult, mesajul ma avertizează că dacă nu contest decizia ( păi am contestat), contul va fi «dezactivat». Sper ca este doar o paranoia, dar dacă se confirmă că Facebook îi ajută (probabil din cauza unor algoritmi tâmpiți) pe extremiștii de tot felul, atunci avem o problemă. Mare!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Incredibilul Mircea Lucescu! La 75 de ani, câștigă titlul cu Dinamo Kiev, spulberându-și „creația braziliană” de la Șahtior Donețk

România, în grupă cu Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă la Olimpiada de la Tokyo. Obiectivul lui Rădoi: o medalie

5 COMENTARII

  1. Si mie mi sa blocat contul Facebook, pe aceleasi motive, si este a doua oara in 3 luni cand sunt blocat pentru 30 de zile, am facut contestatie, am explicat de ce, dar pana astazi nimic, si au trecut aproape 2 saptamani!!! Se pare ca Facebook Romania lucreaza mana in mana cu coruptii, hotii si extremistii, pentru ca unul din cei ce m-au raportat, il numea „hitlerist” si nazist” pe presedintele Iohannis, si nu a fost blocat in urma raportarii mele, doar eu!!!

  2. Gasca de banditi bolșevici vrea sa acapareze absolut toate canalele de informare, asta e democrația bolșevică și libertatea de opinie. Poporul nu are voie să audă decât ce dorește Partidul .

  3. Chiar dacă de multe ori Trump greșea, dar a fost un semnal de alarma cenzurarea lui, care totuși era președintele Americii în funcție. Acesta e doar inceputul. Apucăturile comuniste sunt adânc înrădăcinate în natura omului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here