marți, mai 28, 2024
AcasăNewsRomânia a intrat în recesiune economică! Fostul premier Cîțu dezvăluie că Guvernul...

România a intrat în recesiune economică! Fostul premier Cîțu dezvăluie că Guvernul a trucat datele, anunțând fals că prețurile au scăzut cu 1,2% ca să mascheze intrarea în recesiune

-

România a intrat în recesiune economică, dar Guvernul și Institutul Național de Statistică ascund adevărul trucând cifrele, avertizează fostul premier Florin Cîțu – de formație economist. Acesta demaschează șmecheria Guvernului PSD-PNL, arătând cum a fost anunțată o scădere a prețurilor (deflație) pentru a putea ascunde scăderea economiei.

Economia țării noastre a intrat în recesiune începând cu trimestrul 3 al anului 2022, anunță fostul premier Florin Cîțu. Pentru a ascunde acest lucru, Guvernul s-a folosit de INS, care a raportat în fals că prețurile ar fi început să scadă în trimestrul 3 (lunile iulie-septembrie) față de trimestrul doi (aprilie-iunie).

A fost, explică politicianul liberal, o jonglare cu cifrele, INS operând retroactiv creșteri ale inflației pe trimestrele 1 și 2, ca să rezulte o scădere în trimestrul 3. Datele pot părea destul de tehnice pentru o persoană nefamiliarizată, dar pe scurt e vorba despre o subestimare a creșterii reale a prețurilor (adică a inflației) pe trimestrul 3, pentru ca Guvernul Ciucă să poată anunța că economia a crescut, când de fapt a scăzut!

- Advertisement -

Anunțul lui Florin Cîțu

„Guvernul și INS ne spun că România a intrat în RECESIUNE în trimestrul 3.

Astăzi, INS a arătat că pentru a prezenta creștere reală în trimestrul 3 a fost nevoie să estimeze DEFLAȚIE de 1,2% în trimestrul 3 față de trimestrul 2.

Pentru a ASCUNDE recesiunea, Guvernul a forțat deflație în trimestrul 3. Dumneavoastră ați simțit scăderea prețurilor cu 1,2 procente în trimestrul 3 față de trimestrul 2?

- Advertisement -

Tot astăzi am aflat că INS a crescut estimarea pentru creșterea prețurilor pentru trim. 1 de la 7% la 10% și pentru trim. 2 de la 1,8% la 3,1%. Așa a rezultat o SCĂDERE a creșterii reale din trim. 1 de la 5,3% la 1,5% și pentru trim. 2 de la 1,8% la 1,3%.

Exact cum am spus, INS a SUBESTIMAT creșterea prețurilor pentru a prezenta creștere economică reală. Așa a făcut acum și pentru trimestrul 3.

Va urma.

P. S. Eurostat nu vede aceste «estimări» doar in favoarea Guvernului?“.

Amintiri cu Ceaușescu și Năstase

În regimul Iohannis-PSD s-a revenit astfel, practic, la situația de dinainte de 1989, când statisticile și raportările erau făcute pur și simplu „din pix”. Conform datelor date publicității în timpul comunismului, România ajunsese să aibă recorduri mondiale la producția de grâu și porumb la hectar! Cu toate acestea nu se găsea pâine, iar țăranii veneau la oraș ca să cumpere franzele cu sacii.

Tot din aceeași perioadă a rămas de pomină întâmplarea reală când s-a ajuns la raportarea unor suprafețe arate și însămânțate mai mari decât teritoriile județelor respective!

Acest stil de lucru a fost practicat la începutul anilor 2000 și de Guvernul PSD condus de Adrian Năstase, care a “furat” la coșul zilnic pentru a putea raporta că a scăzut gradul de sărăcie în țară. La acel moment, s-a „revăzut” cantitatea de alimente după care se alcătuia coșul zilnic, fiind redusă ponderea unora dintre produse. Așa a rezultat creșterea bruscă a numărului de locuitori care erau peste pragul sărăciei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „În Guvernul de astăzi există oameni care au făcut propagandă pe bani pentru China”. Ministrul Câciu (PSD) – o vulnerabilitate pentru România

* VIDEO. Putinism carpatin. Turcescu: „Să se termine cumva, chit că Ucraina va pierde niște teritorii! Dă-le naibii de teritorii! Asta-i viața”. Cristoiu: „Dă-o dracu’ de bucată de pământ, că oricum nu era a ucrainenilor, aia-i rusofonă!”

* Șefa Comisiei Europene le cere țărilor din Balcanii de Vest să se decidă: ori cu UE și democrația, ori cu Rusia, China și tirania!

* Motivul pentru care Putin ar fi ordonat lichidarea ministrului de Externe din Belarus: „Makei a dat garanții Occidentului, în numele lui Lukașenko, în legătură cu expulzarea prizonierilor politici spre Europa”

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* 83 de ani de la începutul Războiului de Iarnă: cum a atacat Rusia sovietică Finlanda fără declarație de război, pentru că nu-i cedase 10% din teritoriu. Rușii au bombardat mai întâi orașul Helsinki

* Cunoaștem 3 „sferturi” din 4: Brazilia – Croația, Olanda – Argentina, Franța – Anglia. Favoritele n-au iertat nimic: 6 din 6!

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Nu mai citati un idiot util care a facut jocurile Premierului de la Grivco. PSD a ajuns din nou in capul mesei datorita lui Citu care a jucat magistral rolul din Echipa Castigatoare. Cei care au dat ordin sa fie batuti oamenii crunt in august 2018, papusile lui Draknea care au dat Ordonata 13 sunt prin ministere si la butoane. Va place cum arata tara dupa 1 an de guvernare mincinoasa fesenista? Asta este lucrarea unde vioara intai a fost acest parnaias alcoolic prins in Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -