vineri, mai 31, 2024
AcasăUtilAmenajare baie: tendințe în 2023

Amenajare baie: tendințe în 2023

-

Cu toate că este o încăpere ce are ca specific principal funcționalitatea, baia este un spațiu extrem de versatil, care-ți oferă șansa să-ți exprimi creativitatea într-o mulțime de moduri.

Fie că vorbim despre culorile alese, stilul de amenajare sau obiectele sanitare de baie, acum poți să-ți pui amprenta mult mai ușor, fără să râmâi blocat în ideea că baia trebuie să fie doar practică, nu și frumoasă.

În ultimii ani, începând mai specific cu pandemia, baia a devenit cel mai important spațiu din casă pentru relaxare și intimitate. Perioada îndelungată petrecută în mare măsură în casă ne-a împins să acordăm mai multă atenție timpului dedicat nouă și totodată și spațiului în care ni-l petrecem.

Fie că ești în mijlocul unui nou proiect și doar ce te-ai mutat sau te-ai decis că este timpul pentru o schimbare pentru baia ta, următoarele tendințe de design interior pentru baie în 2023 sunt potrivite pentru o gamă largă de stiluri, mărimi de mobilier pentru baie și funcționalități.

- Advertisement -

Tendințe în amenajarea interioară în 2023

1. Baia, ca o mega experiență spa

Pereții capătă un nou strat îndrăzneț de vopsea, marginea căzii trebuie neapărat să fie prevăzută cu un spațiu pentru a fi decorată cu lumânări parfumate, săruri de baie, măști și spumantul preferat, iar dușul merită și el un aspect premium – pe care îl poți obține foarte ușor, instalând un perete de sticlă.

2. Anul extremelor în amenajarea băii

Pentru că am menționat anterior vopseaua îndrăzneață, un alt trend pentru decorarea băilor în 2023 sunt tonurile ușoare, delicate, în detrimentul albului anost. Principalele favorite sunt bej, fildeș, taupe, roz deschis și lemnul în culori calde.

- Advertisement -

În același timp, la cealaltă extremă, designerii încurajează folosirea elementului surpriză (în special pentru musafiri) printr-un colț sau perete de accent, îndrăzneț, în centrul designului uniform. Pentru a obține acest efect poți apela cu încredere la sutele de modele de tapet (care se bucură de o importantă revenire în designul interior) sau faianța cu mozaic de sticlă.

3. Margini rotunde, oglinzi neregulate și “fluting”

Mobilierul de baie suferă de asemenea modificări, fiind preferate dulapurile, lavoarele și alte elemente cu margini rotunjite, în detrimentul mobilierului cu aspect solid, în unghiuri drepte. Pentru că este încurajat jocul cu forme, putem completa aspectul rotunjit al băii cu o oglindă mare, cu formă neregulată.

Fluting este o tehnică antică folosită în arhitectură și design în general. Aceasta presupune crearea unor “șanțuri” verticale pe întreaga suprafață a mobilierului, creând un efect plăcut și elegant de joc al luminii (naturale sau artificiale).

4. Lumini decorative

Lumina joacă un rol foarte important în crearea unei atmosfere ideale pentru relaxare. În ceea ce privește specific tipul de lumină, aceasta trebuie să fie reprezentat de un echilibru între lumină puternică, dar caldă și lumina difuză, ambientală, ce accentuează ideea unui spațiu liniștit. Lumina puternică servește partea de funcționalitate a băii, în timp ce lumina difuză se îmbină eficient cu toate elementele, pentru a-ți oferi o experiență spa, chiar la tine acasă.

În ceea ce privește corpurile de iluminat, chiar și aici este încurajat jocul cu forme și modele diverse, de la “pandantive” la conuri și chiar aplice sub formă de flori. Dacă alegi să pui accentul pe modelul corpurilor de iluminat din baie vei avea mult de câștigat pe partea estetică, motiv pentru care mai departe poți lăsa loc funcționalității, dacă preferi de exemplu o lumină bogată în baie.

Principalul scop al tendințelor de design interior al băilor din 2023 este armonia, atât din punct de vedere vizual, cât și al simțurilor. Cu toate acestea, nu trebuie să te temi să experimentezi, deoarece armonia poate exista și sub forma extremelor, a elementelor îndrăznețe și chiar sub forma unui mix de nou cu vechi.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -